Chodzi mi o tą w kółku, dla lepszej lokalizacji strzałka wskazuje dolot i filtr powietrza.

www.mazdaspeed.pl
lukkil napisał(a):dolot sprawdź
AGADAR napisał(a):Również życzę wszystkim Wesołych Świąt Bożego Narodzenia i walczę z xedem.lukkil napisał(a):dolot sprawdź
Sprawdzałem trzy dni temu i nic nie zauważyłem ale w związku z tym, że objawy się nasiliły dzisiaj ponownie obejrzałem i niemiła niespodzianka, dolot ma pęknięcie, szczelinę. Prawdopodobnie przez ten czas pogłebiło się to.
Teraz muszę poszukać jakieś taśmy (w Wigillię) i mieć nadzieję, że to jest przyczyną problemów.
MichałB napisał(a):ktoś wie może ile jest osłon pod silnikiem w xedosie? ostatnio sprawdzianem autko od spodu i były połamane, pewnie przez to tez strasznie szumi jak jadę powyżej 80km/h
Adjanek napisał(a):Witam. mam w Xedosie (2,0 V6) zalany olej silnikowy Mobil 1 new life 0W40. Co myślicie na temat tego oleju, zmieniać na inny przy następnej wymianie czy trzymać się tego? przebieg 190 tys
MichałB napisał(a):ktoś wie może ile jest osłon pod silnikiem w xedosie
kriskus napisał(a):Wtyczka czy rura od odmy? Jeśli odma to musisz po prostu mocno pociągnąć. Wtyczek tam nie kojarzę. Jedyna jest przy przepływomierzu.
mam dwa dodatkowe przekaźniki, jeden w skrzynce z bezpiecznikami pod maską, a drugi w okolicach wału korbowego, po samym czujniku została dziura w blokulukkil napisał(a):coś czarujesz chyba![]()
zapewne masz porobione jakieś przeróbki w instalacji (może zmienianyył b silnik na ten po lifice który czujnika położenia wału przy kole już nie ma?)
PittKF napisał(a):wiecie że silnik 2.0 odpali i pojedzie bez czujnika położenia wału? ja mam wycięty od widocznie bardzo dawna i wszystko działapo silniku V6 nie spodziewałbym się tego
PittKF napisał(a):mnie też się tak wydawało dopóki sam nie zobaczyłemdziś jadę na warsztat to postaram się zrobić foto. mój xedos jest z 93'
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6