Przerabiałem to
[Xedos6 CA] Szybkie pytania
Wepchnij te kolanko do środka pod wygłuszenie to wężyk się ułoży tak, że reszta jego będzie bliżej silnika.
Przerabiałem to
Przerabiałem to
323F ba 1.5 '95>xedos6 2.0 '97>5 2.0 Pb/Lpg '06>_____
Sprzedam przednie zaciski hamulcowe do Xedosa6.
Sprzedam stacyjkę z 2 kluczykami i kompletem zamków.
Sprzedam przednie zaciski hamulcowe do Xedosa6.
Sprzedam stacyjkę z 2 kluczykami i kompletem zamków.
Valvo z czerwonej butelki kupowany w Carspeedzie wiec chyba nie podróbka..
Wcześniej był Castrol ale podobno jest gów...any..
Moja nawet po wycięciu kata, teraz już nie puszcza nawet dymka przy odpalaniu, przy przegazowaniu nic, więc pewnie brak ciśnienia oleju.. tylko czemu .. ;/
Wcześniej był Castrol ale podobno jest gów...any..
Moja nawet po wycięciu kata, teraz już nie puszcza nawet dymka przy odpalaniu, przy przegazowaniu nic, więc pewnie brak ciśnienia oleju.. tylko czemu .. ;/
"Jeżeli po zaparkowaniu auta pod domem nie obejrzysz się za nim idąc w kierunku domu, znaczy że wybrałeś nie to auto"
"(...)A zapytany dlaczego Xedos, odpowiedział:
-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"

"(...)A zapytany dlaczego Xedos, odpowiedział:
-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"
- Od: 26 lut 2013, 00:31
- Auto: Xedos 6 2.0 V6 '93
Pasiu1291 napisał(a):Jednak winą za wysokie obroty był korek od chłodnicy 0,9 bara,bo ciekło z niego.
Ma ktoś taki korek do sprzedania?
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
Opowiem wam ciekawą historię która mnie spotkała.
Pare dni temu gość na allegro kupił ode mnie katalizator do xedosa 2.0 za 242zł, ewidentnie na odzysk.
Po 2 dniach nagle sie odezwał że zauważył że katalizator jest niepełny, że wprowadziłem go w błąd, na zdjęciu widać że brakuje ok 40% wkładu. Myśle sobie o ch** mu chodzi, dziecko widzi że na zdjęciach jest wkład w perfekcyjnym stanie, nawet nie draśnięty, nie ma żadnych ubytków. Ale on sie upierał że jest go za mało, wkład powinien być na całej długości katalizatora a jest tylko na 80% (mierzyłem miarką, bo wg gościa to było 60%).
Poczytałem jego komentarze co to za gość, okazuje sie że skupuje katy i po wygraniu aukcji często próbuje na różne sposoby obniżyć wylicytowaną cene.
Dzień później pisze ze jednak go weźmie, ale skoro jest 80% wkładu to i 80% ceny ma być. Zjebałem go jak psa, bo widze że kolejny raz naciąga sprzedawcę, teraz padło na mnie.
Odpisał mi że dobrze, weźmie ten katalizator ale jeśli jego rzeczoznawca stwierdzi że wkładu jest za mało to poda mnie do sądu za próbę oszustwa, zaczął rzucać paragrafami...
Bardzo wyraźnie dałem mu do zrozumienia że może spier**lać, sprzedam katalizator komuś innemu.
Nick na Allegro malys444. Nie polecam!
Pare dni temu gość na allegro kupił ode mnie katalizator do xedosa 2.0 za 242zł, ewidentnie na odzysk.
Po 2 dniach nagle sie odezwał że zauważył że katalizator jest niepełny, że wprowadziłem go w błąd, na zdjęciu widać że brakuje ok 40% wkładu. Myśle sobie o ch** mu chodzi, dziecko widzi że na zdjęciach jest wkład w perfekcyjnym stanie, nawet nie draśnięty, nie ma żadnych ubytków. Ale on sie upierał że jest go za mało, wkład powinien być na całej długości katalizatora a jest tylko na 80% (mierzyłem miarką, bo wg gościa to było 60%).
Poczytałem jego komentarze co to za gość, okazuje sie że skupuje katy i po wygraniu aukcji często próbuje na różne sposoby obniżyć wylicytowaną cene.
Dzień później pisze ze jednak go weźmie, ale skoro jest 80% wkładu to i 80% ceny ma być. Zjebałem go jak psa, bo widze że kolejny raz naciąga sprzedawcę, teraz padło na mnie.
Odpisał mi że dobrze, weźmie ten katalizator ale jeśli jego rzeczoznawca stwierdzi że wkładu jest za mało to poda mnie do sądu za próbę oszustwa, zaczął rzucać paragrafami...
Bardzo wyraźnie dałem mu do zrozumienia że może spier**lać, sprzedam katalizator komuś innemu.
Nick na Allegro malys444. Nie polecam!

- Od: 22 lut 2009, 13:42
- Auto: Xedos 6 KLZE
Xedos 6 KF 99r
Da się bez uszkadzania zapinek, musisz jednym słowem tak umiejętnie rozciągać oczka w uszczelce aby przewlec przez kołek i tak samo z zakładaniem.
]
-
Kamil
Witam, w weekend kumpel nieopatrznie rozłożył mi lewe lusterko (mam el. składane/rozkładane). pociągnął je tylko trochę (koło 1/3 zakresu) po czym krzyknąłem żeby nie robił tego bo są elektryczne. do końca rozłożyłem już elektrycznie, po czym wczoraj złożyły się normalnie, ale niestety przy rozkładaniu lewe otwiera się do 1/3 – 1/2 zakresu, prawe natomiast całe. po kilku próbach złożenia rozłożenia elektrycznego (nie ruszałem ręką) wreszcie się rozłożyły i złożyły normalnie. dziś rano znowu to samo, złożyłem i teraz przy próbie rozłożenia lewe się zacina gdzieś przy 1/3-1/2. natomiast po kilku próbach składania rozkładania także prawe się psuje.
Jakieś sugestie pomysły co do rozwiązania problemu?
Jakieś sugestie pomysły co do rozwiązania problemu?
ręczne złożenie lusterka nie powinno nic zmienić, mi co chwila składają na myjni ręcznie bo nigdy nie zdążę powiedzieć. Teraz jak się tak zblokowało to pomóż mu lekko ręką, rozłoży się na maxa, a jak na następne razy nie będzie się rozkładać to zostaje tylko rozbieranie i czyszczenie, też mnie to czeka 

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
Tak, złóż i rozłóż, te które się zatnie pomóż mu ręką, powinny wrócić do stanu pierwotnego, bynajmniej ja tak mam w X9
]
-
Kamil
Mam pytanko do posiadaczy xedosow 6
gdy macie wł ogrzewanie na nogi i szybe przednia to z kratek srodkowych przy radiu leci wam chłodne pow
ten typ tak ma ?
gdy macie wł ogrzewanie na nogi i szybe przednia to z kratek srodkowych przy radiu leci wam chłodne pow
X E D O S 6
Sprzedam pompe wody xedos 6 2.0
Sprzedam pompe wody xedos 6 2.0
- Od: 19 maja 2012, 07:54
- Auto: viewtopic.php?f=314&t=156205
tak, ze środka zawsze leci zimne żeby nie zrobiła się "sauna"
ew można to troszkę zmniejszyć, jak przełączysz w dolne położenie to dmucha trochę mniej 

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
Słyszałem ,że tam po zamknięciu tego dodatkowego przesuwaka nie powinno wcale lecieć zimne.
Problem ponoć polega na tym ,że od tej wajchy (przesuwaka) idzie taki dinks metalowy który trzyma wihajster który z kolei odpowiada za zamknięcie/otwacie klapki która dostacza zimny luft. I jak ten teges (w sensie dinks który popycha wihajster) spadnie z tej klapki to leci cały czas zimnie.
Ten typ tak podobno ma.
U mnie tez leci cały czas zimne.
Mam nadzieje ,że pomogłem
Problem ponoć polega na tym ,że od tej wajchy (przesuwaka) idzie taki dinks metalowy który trzyma wihajster który z kolei odpowiada za zamknięcie/otwacie klapki która dostacza zimny luft. I jak ten teges (w sensie dinks który popycha wihajster) spadnie z tej klapki to leci cały czas zimnie.
Ten typ tak podobno ma.
U mnie tez leci cały czas zimne.
Mam nadzieje ,że pomogłem
Ok też mam cały czas zimne, bez względu na to czy "zamknę czy otworzę" ten konkretny wlot przesuwką między wlotami powietrza. wygląda na to że wihajster spadł. a dostanę się do niego jeśli zdejmę tą konsolę środkową?