Mazda Xedos 6 (CA) – Opinie i Informacje
Wie ktoś ile xedos6 v6 powinien mieć ciśnienia na cylindrach?
a czemu kolego chesz to sprawdzac jeżeli mozna zapytać???
a czemu kolego chesz to sprawdzac jeżeli mozna zapytać???
- Od: 25 paź 2008, 22:07
- Auto: xedos6v6, Bmw G20, A6 C7
widlak napisał(a):Wie ktoś ile xedos6 v6 powinien mieć ciśnienia na cylindrach?
mysle ze jak masz 11-12 to lux takie sa ogolem standardy u mnie po wymienie pierscieni bo mialem na 2 cylindrach po 7,5 jest wszedzie 11,5 mechanik mowi ze dobrze .auto tak czy siak ma swoje lata i to nie fabryka
mam na zbyciu rolki do rozrzadu Xedos nr.katalogowe dodam pasi do innych pewnie oraz teleskopy bagaznika do MX3
- Od: 26 paź 2008, 21:58
- Auto: Xedos6`96 1.6 16V,byla tez Mx3
chce to sprawdzic przed kupnem żeby ocenić stan silnika
MojA KoCHanKa ZaLoTniE MruCzY JaK JĄ PrzYcisNE
WYPOSAŻENIE GASTRONOMII, SKLEPÓW I MAGAZYNÓW, MEBLE, CHŁODNICTWO, KLIMA, KOLEKTORY, PISAĆ NA PW
PrOjEkTy AUTO CAD wykonuję....
MoJa KoCHaNKa
WYPOSAŻENIE GASTRONOMII, SKLEPÓW I MAGAZYNÓW, MEBLE, CHŁODNICTWO, KLIMA, KOLEKTORY, PISAĆ NA PW
MoJa KoCHaNKa
- Od: 6 sty 2009, 18:55
- Auto: MaZdALeNa XEDOS 6 CA KF
jak bedzie zimny i niebedzie dymil to bardzo zle niejest moj jak zima przyszla to byla zadyma pod domem przez kilka minut ze przejezdzajace samochody musialy stawac
po zrobieniu pierscieni , uszelniaczy , uszczelek , planowanie glowicy itp okolo 1200zl z czesciami wszytsko ustalo 
mam na zbyciu rolki do rozrzadu Xedos nr.katalogowe dodam pasi do innych pewnie oraz teleskopy bagaznika do MX3
widlak napisał(a):chce to sprawdzic przed kupnem żeby ocenić stan silnika
slusznie ja tego niezrobilem przed zakupem ;] po zakupie tez nie, dopiero jak zaczal dymic w zimie
(kupowalem w lipcu) ... wniosek najlepiej kupic auto zimą bo wszystko wyjdzie
Jak nie będzie dymił to źle? Nie rozumiem. Ten co oglądałem na niebiesko nie dymi. Było 0 stopni więc małe parowanie z rury to normalne. Właściciel mówi że troche słabo się zbiera ale ani on ani ja nie mam porównania do innego x6. Jeżeli faktycznie zamula to chcę wiedzieć czy przez silnik fizycznie ( ciśnienia), czy może katalizator zawalony, czy może coś z komputrem. Odnośnie tego ostatniego może wie ktoś na co uwage zwracać.
jak niedymi to bardzo dobrze
a ze zamula to niewiem moj 1,6 zamula tez a silnik okaz zdrowia, to moga byc inne przyczyny .ale im wiecej sprawdzisz przed zakupem tym lepiej. u mnie objawy zamulenia sa przy ruszaniu musze wiecej gazu dawac i moj silnik czuje sie dobrze powyzej 2000obr...tyle ze ty masz v6 a ja zwykly 1,6 wiec za wiele niepomoge
Jeszcze nie mam, ale chcę i codziennie prawie zjeby od panny zbieram za to ale wytrzymam..
MojA KoCHanKa ZaLoTniE MruCzY JaK JĄ PrzYcisNE
MoJa KoCHaNKa
MoJa KoCHaNKa
widlak napisał(a):Jeszcze nie mam, ale chcę i codziennie prawie zjeby od panny zbieram za to ale wytrzymam.
no to ci powiem ze v6 to wlasciwy wybor,demonem predkosci i przyspieszania nie jest,ale wystarczy zeby zaspokoic troche wieksze niz przecietne wymagania kierowcy:)Mialem okazje pojezdzic xedem z 1.6 i powiem ze swojej dwulitrowki niezamienilbym na to.Z tego co zauwazylem to 1.6 trzeba dobrze na obroty wkrecic zeby miec troche radochy z jazdy.
xedos i wszystko jasne(nawet swiatla)
- Od: 4 mar 2008, 21:45
- Auto: xedos6(CA)KF 2.0 V6`95,astra f
Witam.
Co do podswietlania zapraszam wszystkich na mój foto temat.Jak zrobi sie cieplej to zabiore sie za dzwi i podswietlanie wszystkiego co nie podswietlone
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=63809
Jesli chodzi o silnik to tylko 2.0 V6.Jak dla mnie niesamowita frajda i niezle sie wkreca na obroty.
Kupilem ponad 1,5 roku temu w lipcu i niestety okazalo sie ,ze jak zaczniesz sam uzytkowac to wychodza mankamenty typu (ceny z robocizna):
test auta po podpieciu pod komputer i szukanie kodow bledu 100zl
lacznik stabilizatora 75zl
przegub 350 zl
2x sondy lambda ok 400zl
przeplywomierz 200zl
czyszczenie EGRu 80zl
luzy na przekladni 1015 zl
pompa wody,termostat,pasek klinowy,filtr oleju + rozrzad jakies 1700zl
kopcenie na zimnym
cisnienie na garach 10 (z fabryki ma 12) test za free
swiece NGK chyba 180zl ale juz nie pamietam
= olej bierze jak szalony(wycieki mam pod kolektorem) wiec remont ok 2000zl ze wszystkim na cacy
no i jeszcze uwazam ,ze uszczelki pod glowica sa ok ale nie wiem jak glowice i czy planowanie nie dojdzie
blacharka :
mam do wymiany dzwi lewe przod 100zl i tyl 100zl oraz maske 500zl (bo ktos jak cofal to ladnie drapnal)
nowe 16"alu i nowe oponki 225/55/R16 to jakies 2000zł
spalanie 10-12l miasto (ponad 400km na baku) \ 7l trasa tak do 120km/h (ponad 640 km na baku)
to tak ogolnie z grubsza co np do mojego przypadku.
powoli zbieram na kolejne naprawy.chce zrobic nim po tym wszystkim jakies 500tys km.sadze,ze podolam bo po prostu....[tiiit] mi to auto sie podoba i tyle.
pozdrawiam
Co do podswietlania zapraszam wszystkich na mój foto temat.Jak zrobi sie cieplej to zabiore sie za dzwi i podswietlanie wszystkiego co nie podswietlone
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=63809
Jesli chodzi o silnik to tylko 2.0 V6.Jak dla mnie niesamowita frajda i niezle sie wkreca na obroty.
Kupilem ponad 1,5 roku temu w lipcu i niestety okazalo sie ,ze jak zaczniesz sam uzytkowac to wychodza mankamenty typu (ceny z robocizna):
test auta po podpieciu pod komputer i szukanie kodow bledu 100zl
lacznik stabilizatora 75zl
przegub 350 zl
2x sondy lambda ok 400zl
przeplywomierz 200zl
czyszczenie EGRu 80zl
luzy na przekladni 1015 zl
pompa wody,termostat,pasek klinowy,filtr oleju + rozrzad jakies 1700zl
kopcenie na zimnym
cisnienie na garach 10 (z fabryki ma 12) test za free
swiece NGK chyba 180zl ale juz nie pamietam
= olej bierze jak szalony(wycieki mam pod kolektorem) wiec remont ok 2000zl ze wszystkim na cacy
no i jeszcze uwazam ,ze uszczelki pod glowica sa ok ale nie wiem jak glowice i czy planowanie nie dojdzie
blacharka :
mam do wymiany dzwi lewe przod 100zl i tyl 100zl oraz maske 500zl (bo ktos jak cofal to ladnie drapnal)
nowe 16"alu i nowe oponki 225/55/R16 to jakies 2000zł
spalanie 10-12l miasto (ponad 400km na baku) \ 7l trasa tak do 120km/h (ponad 640 km na baku)
to tak ogolnie z grubsza co np do mojego przypadku.
powoli zbieram na kolejne naprawy.chce zrobic nim po tym wszystkim jakies 500tys km.sadze,ze podolam bo po prostu....[tiiit] mi to auto sie podoba i tyle.
pozdrawiam
Kupilem tanio, władowałem w nią juz ze 4000zł do tego jeszcze silnik do zrobienia...i będzie jak nowa!
<br>Moja Madzia http://filippo80.fotosik.pl/albumy/678419.html

- Od: 18 sty 2008, 16:31
- Auto: Xedos 2.0 V6 CA KF
Filippo80 napisał(a):swiece NGK chyba 180zl ale juz nie pamietam
Nie żartuj
Ostatnio edytowano 25 sty 2009, 23:24 przez chudy, łącznie edytowano 2 razy
- Od: 30 sty 2005, 12:07
- Auto: Xedos CA KF i Pastuch B3 :)
Filippo80 napisał(a):olej bierze jak szalony(wycieki mam pod kolektorem)
No ja mam to szczęście, że po 8kkm zniknęły mi dwie, może trzy setki oleju (stan na bagnecie z F spadł o 2mm) co sugeruje że silnik jest ok więc wszystko zależy od egzemplarza
- Od: 30 sty 2005, 12:07
- Auto: Xedos CA KF i Pastuch B3 :)
jarusiek napisał(a):ostatnio kupywałem w zwykłym sklepie mot. świece dedykowane NGK po 11zł/szt-całość 66zł.
To pewnie ja przepłacam bo swiece NGK (made in Japan) kupuje po 9zł szt
No dobra z tymi swiecami to zaszalalem xD moze bylo 80zeta ale mam juz tyle rachunkow,ze glowa boli a konca nie widac xD
Kupilem tanio, władowałem w nią juz ze 4000zł do tego jeszcze silnik do zrobienia...i będzie jak nowa!

Filippo80 napisał(a):No dobra z tymi swiecami to zaszalalem xD moze bylo 80zeta ale mam juz tyle rachunkow,ze glowa boli a konca nie widac xD
może pomyliłeś z przewodami WN?
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=314&t=59617&hilit=%C5%82ysy
- Od: 25 maja 2008, 20:26
- Auto: CA B6 95'+gazBRC Blos
Subaru OBK EJ251 01'
WN są OK.Szykuje się takze do blokady skrzyni biegow – wycena 600zł.
Pilnie poszukuje dobrego mechanika znajacego to auto z Wrocławia.Zazwyczaj odwiedzam serwis na Poświęckiej(bylem tez na Buraczanej i Nasypowej).Chodzi o to,ze podczas jazdy autem na plaskim asfalcie odczywam wyraźne plywanie/bujanie a nie ma drgan na ukl kierowniczym(na autubanie to koszmar wszyscy mkną równo a ja mam jakies uskoki co 2-3s jakby cos ciagnelo auto z przodu w dol a potem w gore).Zawieszenie sprawdzali przez 10 min ,test amorow i niby wszystko OK ale jak jade po delikatnej kostce i skrece lekko w prawo to takze slychac gluche stuki/tłuczenie jakby gume przod lewa strona.
Pilnie poszukuje dobrego mechanika znajacego to auto z Wrocławia.Zazwyczaj odwiedzam serwis na Poświęckiej(bylem tez na Buraczanej i Nasypowej).Chodzi o to,ze podczas jazdy autem na plaskim asfalcie odczywam wyraźne plywanie/bujanie a nie ma drgan na ukl kierowniczym(na autubanie to koszmar wszyscy mkną równo a ja mam jakies uskoki co 2-3s jakby cos ciagnelo auto z przodu w dol a potem w gore).Zawieszenie sprawdzali przez 10 min ,test amorow i niby wszystko OK ale jak jade po delikatnej kostce i skrece lekko w prawo to takze slychac gluche stuki/tłuczenie jakby gume przod lewa strona.