[Xedos6 CA] Szybkie pytania
Witam poszukuję filtru skrzyni biegów automatycznej do mazdy Xedos6 2.0v6 z 1997r.
Nie mogę zbytnio znaleźć takiego filtru istnieje jakiś zamiennik czy cokolwiek?
Pozdrawiam
Nie mogę zbytnio znaleźć takiego filtru istnieje jakiś zamiennik czy cokolwiek?
Pozdrawiam
-
Johny08
Uszczelnienie tych pojemniczków nic nie dało...do głowy przychodzi mi jeszcze kable zaplonowę bo je wymieniłem na inne z tym że kalble chyba nie mają z tym wspulnego,lub kiedyś mialem tak ze jak zakladali mi filtr stozkowy na przeplywomiesz to zabardzo go scisneli i to w srodku sie nie ruszalo płynnie .Jakies innne pomysl?:(
Tak sobie jeszcze prztypomniałem że.wyczyscilem cały kolektor dolotowy i przepustnice ,że wygladala jak nowa i to chyba od tego sie to wszystko zaczeło.Tylko jak to teraz ogarnąć żeby było jak wcześniej ?
Tak sobie jeszcze prztypomniałem że.wyczyscilem cały kolektor dolotowy i przepustnice ,że wygladala jak nowa i to chyba od tego sie to wszystko zaczeło.Tylko jak to teraz ogarnąć żeby było jak wcześniej ?
- Od: 20 sty 2011, 22:50
- Auto: Była Mazda 323f BG GT
Jest Mazda Xedos 6 2.5 V6 KL
o czystej przepustnicy już było wałkowane, możliwe, że to właśnie ona, chyba musiałbyś teraz ustawić TPS na nowo.

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
Proponuje zacząć od ustawienia TPSu, zajmuje to 5 min a może rozwiązać problem. Sam musiałem ustawiać jak podpiąłem silnik KL pod komputer KF i na prawdę żadna filizofia 
- Od: 22 lut 2009, 13:42
- Auto: Xedos 6 KLZE
Xedos 6 KF 99r
Więc tak doszedłem do kilku różnic z podpiętym EGR a z nie podpiętym EGR.
Z podpiętym odpalam Xeda za 2 razem, odczuwalne szarpnięcia w ok 4000 obr,obroty 1500 po rozgrzaniu.
Z odłączonym EGR Xed odpala od 1 razu,nie ma szarpnięć w obrotach płynie przyśpiesza,obroty ok1100.
Z podpiętym odpalam Xeda za 2 razem, odczuwalne szarpnięcia w ok 4000 obr,obroty 1500 po rozgrzaniu.
Z odłączonym EGR Xed odpala od 1 razu,nie ma szarpnięć w obrotach płynie przyśpiesza,obroty ok1100.
Ostatnio edytowano 8 wrz 2013, 23:22 przez Pasiu1291, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 20 sty 2011, 22:50
- Auto: Była Mazda 323f BG GT
Jest Mazda Xedos 6 2.5 V6 KL
Pany sprawdzicie dla mnie ile waży X6, tylko z DR proszę. Nie orientuje się ktoś ile waży przyczepa/laweta z hamulcem, sama pusta, bo wiem że DMC mają 2000kg.
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
Pasiu1291 napisał(a):Siw-y napisał(a):Pasiu1291 napisał(a):doszłemPasiu1291 napisał(a):rużnicPasiu1291 napisał(a):odczówalne
Przepraszam że mam dysleksje![]()
Prawidłowo piszę się: doszedłem, różnic, odczuwalne.

Ogarnia ktoś który zawór/kostka odpowiada za błąd 25?
Tu dokładniej o co chodzi:
viewtopic.php?f=446&t=129679&p=2705964#p2705964
Tu dokładniej o co chodzi:
viewtopic.php?f=446&t=129679&p=2705964#p2705964
Xedos 6 KF 99r
Witam Kolegów
Dziś bez wyraźnej przyczyny straciłem elektrykę w kierownicy. Przestało działać sterowanie tempomatem, klakson i, co najgorsze, poducha. Rozebrałem całość, sprawdziłem, i wina leży w tym czarnym ustrojstwie bezpośrednio pod kierownicą.
Cudo to składa się z obudowy przymocowanej na stałe do kolumny, do której dochodzi wiązka "z auta" oraz części ruchomej, obracającej się wraz z kierownicą. Po rozebraniu tego elementu okazało się, że w środku jest dość długa taśma z sześcioma zatopionymi w niej przewodami, która rozwija się i nawija wraz z obracaniem kierownicą. Niestety, z jakiegoś powodu taśma się przewinęła w jednym miejscu, i po którymś z kolei obrocie kierownicą złamała. Końcówki przewodów są zgrzane, więc nie da się tam nic skrócić ani porzeźbić, muszę więc to pudełeczko zakupić.
I tu jest problem – czy ktoś wie, czego ja właściwie szukam? "Kołowego przekaźnika sygnału elektrycznego"? A może "łącznika obrotowego koła sterującego"? Albo "przegubowego konektora sześciopinowego"? Cholernie trudno szuka się elementu, którego nazwy się nie zna :/
A może ktoś z kolegów, nie bawiąc się w wyszukane nazewnictwo, po prostu mi to sprzeda?

Dopisano 09 wrz 2013 20:40:
"Taśma pod kierownicę". Prosto, ale można
Wystawiłem ogłoszenie o chęci zakupu na forum, ale jakby tutaj ktoś chciał popchnąć ten element to będę wdzięczny za informację.
Pozdrawiam
Dziś bez wyraźnej przyczyny straciłem elektrykę w kierownicy. Przestało działać sterowanie tempomatem, klakson i, co najgorsze, poducha. Rozebrałem całość, sprawdziłem, i wina leży w tym czarnym ustrojstwie bezpośrednio pod kierownicą.
Cudo to składa się z obudowy przymocowanej na stałe do kolumny, do której dochodzi wiązka "z auta" oraz części ruchomej, obracającej się wraz z kierownicą. Po rozebraniu tego elementu okazało się, że w środku jest dość długa taśma z sześcioma zatopionymi w niej przewodami, która rozwija się i nawija wraz z obracaniem kierownicą. Niestety, z jakiegoś powodu taśma się przewinęła w jednym miejscu, i po którymś z kolei obrocie kierownicą złamała. Końcówki przewodów są zgrzane, więc nie da się tam nic skrócić ani porzeźbić, muszę więc to pudełeczko zakupić.
I tu jest problem – czy ktoś wie, czego ja właściwie szukam? "Kołowego przekaźnika sygnału elektrycznego"? A może "łącznika obrotowego koła sterującego"? Albo "przegubowego konektora sześciopinowego"? Cholernie trudno szuka się elementu, którego nazwy się nie zna :/
A może ktoś z kolegów, nie bawiąc się w wyszukane nazewnictwo, po prostu mi to sprzeda?

Dopisano 09 wrz 2013 20:40:
"Taśma pod kierownicę". Prosto, ale można
Wystawiłem ogłoszenie o chęci zakupu na forum, ale jakby tutaj ktoś chciał popchnąć ten element to będę wdzięczny za informację.
Pozdrawiam
- Od: 13 lip 2006, 16:45
- Auto: Mazda Xedos 6 CA '96 + KL 2.5 V6
KiRi napisał(a):czy ktoś wie, czego ja właściwie szukam? "Kołowego przekaźnika sygnału elektrycznego"? A może "łącznika obrotowego koła sterującego"? Albo "przegubowego konektora sześciopinowego"? Cholernie trudno szuka się elementu, którego nazwy się nie zna :/
Hahahah padłem
Na moje oko to będzie "Fundamentalny pierwiastek kolumny sterowania pojazdem międzyplanetarnym"
Po prostu "taśma"
Oddałbym ci takie cudo bo mam na zbyciu ale niestety bez sterowania tempomatem.
Xedos 6 KF 99r
może spróbuj z jakiegoś "xedosa na części"? ja gdy nie mogłem czegoś znaleźć na naszym forum, to dzwoniłem zawsze do kogoś kto miał wystawionego xedosa na części (chociazby na allegro) i tam się zawsze szło dogadać – o model auta, jego wyposażenie, oznaczenia jeśli były potrzebne.
Na allegro jest tego trochę, czekam na potwierdzenie czy wiązka na pewno ma sześć przewodów bo widziałem że są też wersje bez tempomatu. Na forum popytałem ludzi sprzedających auto na części, to dostałem dwie odpowiedzi ale o nieco innych wersjach, a jedną z ceną taką że obudowa jest chyba ze złota 
Największym problemem było wykombinowanie jak to ustrojstwo się w ogóle nazywa, później to już z górki
Największym problemem było wykombinowanie jak to ustrojstwo się w ogóle nazywa, później to już z górki
- Od: 13 lip 2006, 16:45
- Auto: Mazda Xedos 6 CA '96 + KL 2.5 V6
znam to 
szukałem kiedyś sterownika do klimy do xedosa, tego białego pudełka mieszczącego się za panelem klimatyzacji pod deską rozdzielczą. dopiero przy kupnie dowiedziałem się że to białe "coś"(jakkolwiek by to nie brzmiało
) nazywa się sterownika klimatyzacji 
szukałem kiedyś sterownika do klimy do xedosa, tego białego pudełka mieszczącego się za panelem klimatyzacji pod deską rozdzielczą. dopiero przy kupnie dowiedziałem się że to białe "coś"(jakkolwiek by to nie brzmiało

Co może być powodem wywalania kontrolki oleju, jeśli jego stan jest przy F ?
"Jeżeli po zaparkowaniu auta pod domem nie obejrzysz się za nim idąc w kierunku domu, znaczy że wybrałeś nie to auto"
"(...)A zapytany dlaczego Xedos, odpowiedział:
-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"

-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"
- Od: 26 lut 2013, 00:31
- Auto: Xedos 6 2.0 V6 '93
Był wymieniany nie dalej jak 2 tyg temu.
"Jeżeli po zaparkowaniu auta pod domem nie obejrzysz się za nim idąc w kierunku domu, znaczy że wybrałeś nie to auto"

- Od: 26 lut 2013, 00:31
- Auto: Xedos 6 2.0 V6 '93