sonda działa a jaki błąd pokazuje ci komp
[Xedos6 CA] Szybkie pytania
rrrobson napisał(a):No spalanie właśnie mam wysokie,
Jak wysokie to spalanie masz?
Niestety te silniki w xedosie lubią dużo paliwa.
rrrobson napisał(a):Spróbuję jeszcze wyczyścić katalizato
A jak się czyści katalizator ?
Ostatnio edytowano 15 wrz 2011, 21:56 przez Hazu, łącznie edytowano 1 raz
Znaczy powiem wam tak, że jeżdżę na gazie i tu mam wysokie spalanie. Wiem, zaraz powiecie, że to wina LPG. Można powiedzieć, że jestem "garażowym" gazownikiem i znam swoją instalację, podzespoły oraz zasadę działania od podstaw. Bawię się już długo z tym spalaniem i doszedłem do wniosku, że czas się zająć benzyną. Spalanie gazu w mieście dochodzi nawet do 16L przy spokojnej jeździe, a na trasie około 10L
Co do katalizatora to wyjmę go i wymyję myjką ciśnieniową oraz użyję do tego płynu do mycia silników (bardzo skuteczny).

Co do katalizatora to wyjmę go i wymyję myjką ciśnieniową oraz użyję do tego płynu do mycia silników (bardzo skuteczny).
Panowie, wsiadam sobie dzisiaj do auta, odpalam a tu sygnał dźwiękowy jakbym miał otwarte drzwi i tak cały czas. Jak otworzę obojętnie które drzwi to przestaje. Na desce rozdzielczej mimo sygnału nie ma podświetlonej ikonki od drzwi, jedynie gdy je otworzę to się podświetla. Strasznie to denerwujące. Wie ktoś co to może być?
- Od: 21 gru 2010, 16:54
- Auto: Xedos 6 2.0 1993r
rrrobson napisał(a):Spalanie gazu w mieście dochodzi nawet do 16L przy spokojnej jeździe, a na trasie około 10L![]()
No to rzeczywiście to spalanie jest wysokie, mnie 2,5 v6 mniej gazu spala. a już napewno nie przekracza 15/100 przy typowej mojej trasie i dynamicznej jeździe.
1,6 mi w tych warunkach raczej nie przekraczał 10/100.
Jaka instalacja jakie podzespoły masz?
kamil6423 napisał(a):Panowie, wsiadam sobie dzisiaj do auta, odpalam a tu sygnał dźwiękowy jakbym miał otwarte drzwi i tak cały czas. Jak otworzę obojętnie które drzwi to przestaje. Na desce rozdzielczej mimo sygnału nie ma podświetlonej ikonki od drzwi, jedynie gdy je otworzę to się podświetla. Strasznie to denerwujące. Wie ktoś co to może być?
Bezpiecznik albo w kabinie albo taILL pod mASKĄ nie pamiętam.
Co się stanie, gdy jadąc z prędkością światła, włączysz przednie reflektory?
Dziś odczytałem jeszcze kody i wyszedł mi tylko 18.
"18 Throttle Sensor (TPS) Narrow Range – Fixed at full-open"
Tzn. że mam uszkodzony czujnik przepustnicy ? To może mieć związek ze spalaniem ?
EDIT:
Znalazłem jeszcze ten temat, niestety nie ma rozwiązania problemu, ale objaw jest podobny tj. wysokie spalanie.
viewtopic.php?f=117&t=84422&start=0
"18 Throttle Sensor (TPS) Narrow Range – Fixed at full-open"
Tzn. że mam uszkodzony czujnik przepustnicy ? To może mieć związek ze spalaniem ?
EDIT:
Znalazłem jeszcze ten temat, niestety nie ma rozwiązania problemu, ale objaw jest podobny tj. wysokie spalanie.
viewtopic.php?f=117&t=84422&start=0
Mam takie pytanie. Od jakiego modelu pasuje emblemat poliftowy na przód do xedosa 6?
Na allegro raczej brak takich niestety.
Czy w xedosach tylko były takie czy na od 323f BJ przed liftem będzie pasował?
Na allegro raczej brak takich niestety.
Czy w xedosach tylko były takie czy na od 323f BJ przed liftem będzie pasował?
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images45.fotosik.pl/246/0ba8b8712dce9563.jpg[/img][/url]
www.323-klub.pl
www.323-klub.pl
- Od: 30 sie 2008, 16:31
- Auto: Było 323F BA Z5 94r.
Jest Xedos 6 V6
Witam!
Mam na oku fajną Xedos 6 KF, ale problem w tym, że to automat :/. Stąd kieruje do Was pytanie, czy jest możliwość swapa takiej skrzyni na manual? (nie robiłbym tego odrazu, ale nie ukrywam, że z AT jest zamuła straszna). Jakie szacowane koszty i kto by się podjął takiego przedsięwzięcia?
Z góry dziękuję za odpowiedzi, Rafał
Mam na oku fajną Xedos 6 KF, ale problem w tym, że to automat :/. Stąd kieruje do Was pytanie, czy jest możliwość swapa takiej skrzyni na manual? (nie robiłbym tego odrazu, ale nie ukrywam, że z AT jest zamuła straszna). Jakie szacowane koszty i kto by się podjął takiego przedsięwzięcia?
Z góry dziękuję za odpowiedzi, Rafał
- Od: 17 lip 2010, 14:06
- Auto: Xedos 9
Hazu napisał(a):Ja się zamienię na automat.
Jeżeli auto kupie to pomyślimy
- Od: 17 lip 2010, 14:06
- Auto: Xedos 9