[Xedos6 CA] Szybkie pytania
Panowie, macie w swoich autach antenkę wbudowaną w dachu? Mały sterczący gwint na środku dachu w tylnej jego części...
Może to być antena CB?
Może to być antena CB?
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
sylwo napisał(a):Panowie, macie w swoich autach antenkę wbudowaną w dachu? Mały sterczący gwint na środku dachu w tylnej jego części...
Może to być antena CB?
yyyy gdzie to znalazłeś?
Każdy, nawet najlepszy laptop lub komputer moze nas kiedyś zawieść. Wtedy, na szybko potrzebujemy kogoś kto się tym zajmie i naprawi potrzebny do pracy czy zabawy komputer. Wybierzmy dobry i zaufany serwis laptopów Grodzisk Mazowiecki Milanówek
https://www.instagram.com/lukkilx6/
https://www.instagram.com/lukkilx6/
sylwo napisał(a):Panowie, macie w swoich autach antenkę wbudowaną w dachu? Mały sterczący gwint na środku dachu w tylnej jego części...
Może to być antena CB?
Na szybie to owszem, to ta antenka ściąga sygnał do Komórek. Na moim X9 miałem napis Vodafone.
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
Jak będę robił dach to i tak się jej pozbędę ale ciekawi mnie już od dawna co to jest...
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
A teraz antenka radia:

jak widać na foto – miedziany pierścionek (ogranicznik) jest wytarty z jednej strony i nie spełnia swojej funkcji.
Jakieś pomysły, porady?
jak widać na foto – miedziany pierścionek (ogranicznik) jest wytarty z jednej strony i nie spełnia swojej funkcji.
Jakieś pomysły, porady?
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
No to wiem +/– do skrzyni wchodzi 8l. Teoretycznie powinienem spuścić połowę. A spuściłem 3l. Skrzynia jest rozkręcona (tzn zdjęta jest pompa oleju i miska oleju) i oleju w niej nie "widać" Za to w misce opiłki są.
A w ogóle to chyba zaglądającdo tej skrzyni porwałem się z motyką na słońce
A w ogóle to chyba zaglądającdo tej skrzyni porwałem się z motyką na słońce

Sprzedam części;
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
Jak rozbierałem xeda w automacie, to po wyjęciu półosi wyleciało ponad 4litry oleju(wiem, bo wszystko wyłapałem
)
Tak, że myślę, że u Ciebie mogło go być po prostu mniej w skrzyni...
Tak, że myślę, że u Ciebie mogło go być po prostu mniej w skrzyni...
Nowej anteny nie potrzebuję 
Działała zawsze bardzo cicho i bez problemów w różnych warunkach
Dopiero teraz zaczęło ją wypychać za daleko za co odpowiada właśnie ten pierścionek – który powinien ją zatrzymać – i proszę mi tu nie wciskać kitu
Sprawa już załatwiona. Dałem podkładkę, która poszerza miedziany pierścionek i wszystko "gra" jak należy.
Kolejna sprawa: są gdzieś dostępne reperaturki błotników do CA?
Hazu napisał(a): sylwo nic nie masz wytarte, tylko masz po prosu źle zmontowaną antenę.
Działała zawsze bardzo cicho i bez problemów w różnych warunkach
Dopiero teraz zaczęło ją wypychać za daleko za co odpowiada właśnie ten pierścionek – który powinien ją zatrzymać – i proszę mi tu nie wciskać kitu

Sprawa już załatwiona. Dałem podkładkę, która poszerza miedziany pierścionek i wszystko "gra" jak należy.
Kolejna sprawa: są gdzieś dostępne reperaturki błotników do CA?
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
sebek-71 napisał(a):Jak rozbierałem xeda w automacie, to po wyjęciu półosi wyleciało ponad 4litry oleju(wiem, bo wszystko wyłapałem )Tak, że myślę, że u Ciebie mogło go być po prostu mniej w skrzyni...
Za mało hmm na bagnecie było ok. No dobra w sumie mniejsza z tym. Wymienię tarcze zaleję nowym olejem i zobaczę co będzie. Jak nadal będzie źle to się wku*** i wsadzę tam manual za który ludzie chcą kupe kasy

Sprzedam części;
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
Ja swoją(automata) oddałem niestety na złom, bo nikt nie chciał nawet za 2 stówki kupić
Co prawda poprzedniemu właścicielowi nie zawsze wchodził wsteczny, ale kiedy ją kupiłem stan oleju był za niski i po dolaniu, przejechałem ok.40km i było git.Mogła komuś na części posłużyć, a tak będą z niej żyletki
Co prawda poprzedniemu właścicielowi nie zawsze wchodził wsteczny, ale kiedy ją kupiłem stan oleju był za niski i po dolaniu, przejechałem ok.40km i było git.Mogła komuś na części posłużyć, a tak będą z niej żyletki
noxes napisał(a):Ile powinienem spuścić oleju z automatycznej skrzyni biegów GF4AL Odkręcony korek + odkręcona miska filtra?
Zejdzie koło 1/3 oliwy...no może połowa.
sylwo napisał(a):Kolejna sprawa: są gdzieś dostępne reperaturki błotników do CA?
Tak z przednich błotników
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
noxes napisał(a):Za mało hmm na bagnecie było ok. No dobra w sumie mniejsza z tym. Wymienię tarcze zaleję nowym olejem i zobaczę co będzie. Jak nadal będzie źle to się wku*** i wsadzę tam manual za który ludzie chcą kupe kasy
Mam M/T od Xeda a nawet komplet. Zwrotnice, półosie, skrzynię (kompletną),pedały, lewarek.... także jak się nie uda to z chęcią się pozbędę
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
sebek-71 napisał(a):Ja swoją(automata) oddałem niestety na złom, bo nikt nie chciał nawet za 2 stówki kupić![]()
Żyletek z alu się nie robi tylko z budy np Xedosa
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
A ja swojego automata w BA BP przerobiłem na manuala i za 2 x tyle sprzedałem.
Tak, w formie błotników przednich,
ja sobie takie wspawałem,
nawet niezłe poszerzenie nadkoli przy okazji wyszło.
Niestety brak czasu sprawił, że moja praca, jeżeli chodzi o wykończenie, nie powala na kolana.
sylwo napisał(a):Kolejna sprawa: są gdzieś dostępne reperaturki błotników do CA?
Tak, w formie błotników przednich,
ja sobie takie wspawałem,
nawet niezłe poszerzenie nadkoli przy okazji wyszło.
Niestety brak czasu sprawił, że moja praca, jeżeli chodzi o wykończenie, nie powala na kolana.
radar88 napisał(a):Mam M/T od Xeda a nawet komplet. Zwrotnice, półosie, skrzynię (kompletną),pedały, lewarek.... także jak się nie uda to z chęcią się pozbędę
Zwrotnice nie potrzebne półosie też nie w m/t i a/t są takie same. Lewarek mam. Potrzebne by mi było wrazie czego skrzynia zamach rozrusznik, docisk i pedały
Ech zaczyna mnie to wku... automatu się zachciało, a później jego naprawy.
Sprzedam części;
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0