[Xedos6 CA] Szybkie pytania
Ja kopułke i palec przy wymianie kabli przeczyściłem preparatem do styków i też dobrze było.
Co się stanie, gdy jadąc z prędkością światła, włączysz przednie reflektory?
sylwo napisał(a):Mam braki w mocowaniach plastików osłaniających silnik od dołu. Chodzi mi o te "ramionka" metalowe. Może i kilka plastików też bym wziął.
Jak dobrze to mam całe osłony od spodu. Daj znać na PW co i jak to Ci wyślę. Jeżeli to będą pierdoły to za piwko je dostaniesz
Dopisano 16 sie 2012 13:43:
Kacpero napisał(a):Panowie, wracając do Xenonów. Ja jeszcze nie mam, ale na pewno założe, prawdopodobnie 6oooK i nie bede sie przejmował policją, chowaniem przetwornic itp. Nie słyszałem jeszcze wsród moich znajomych zeby jakikolwiek policjant przyczepiał sie tego. A jeżeli juz nawet zabrano by mi dowód z tego powodu, to koszt 20 złczyli częsciowy przeglad samochodu (pan diagnosta nawet nie bedzie chcial samochodu zobaczyc
) no i wiadomo jeszcze wizyta w urzedzie komuninkacji. Ma sie na to wszystko troche czasu wiec nie ma źle. Zabrali mi kiedys dowód poprzednim samochodem z slicki. Niepotrzebny stres
Nie zakładaj tego, będziesz świecił ultrafioletem, najlepszą barwę mają 4300Kelwinów, miałem założone coś ponad 5000 i już białe robiło się niebieskawe.
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
Kacpero napisał(a):ale na pewno założe, prawdopodobnie 6oooK
Ja mam 5000K i faktycznie już delikatnie wpada w niebieskawy. Jak "zajadę" ten komplet to założę ~4000K -wtedy będzie troche bielej przed autem. Ale ogólnie to nie narzekam na te 5000K.
Obiegając od tematu.
Macie oświetlenie bagażnika?
Kurcze u mnie nie ma (podobnie w schowku) i mnie to bardzo irytuje.
Jak wygląda taka lampka w bagaju? WIdze że stycznik od zapalania światełka założyli ale lampki już nie. Przerabiał ktoś ten temat?
PS.Co za absurd. Założyli ogrzewanie postojowe w samochodzie,klimatronik,wszystko właściwie w elektryce ale lampki w bagażnik i schowek to już nie

-
Rezystor
w bagazniku i w schowku jest zwykła żaróweczka w5w. Moze tylko żaróweczek nie masz ? Bo to faktycznie dziwne zeby tego nie bylo.
- Od: 4 mar 2012, 02:28
- Auto: Była: Mazda Xedos 6 2.0 V6
Tymczasowo: Honda Civic EG4
d15b2
Rezystor napisał(a):PS.Co za absurd. Założyli ogrzewanie postojowe w samochodzie,klimatronik,wszystko właściwie w elektryce ale lampki w bagażnik i schowek to już nie
W bagazniku masz na bank tylko pewnie przepalona żarówka, w takiej białej osłonie. W schowku, to zależy z jakiego rocznika masz xeda.
Kacpero napisał(a):Moze tylko żaróweczek nie masz ? Bo to faktycznie dziwne zeby tego nie bylo.
Dziwne,ale prawdziwe. Brak oprawek.
AGADAR napisał(a):W bagazniku masz na bank tylko pewnie przepalona żarówka
Właśnie że nie mam
AGADAR napisał(a):zależy z jakiego rocznika masz xeda.
z 98' i tez nigdzie nie widze oprawki od oświetlenia.
-
Rezystor
Takie pytanko, planuje swap przednich hamulców z mazdy 6, wiem ze wszystko pasuje, chcialem sie tylko dowiedziec czy jest znaczna róznica w gabarytach a konkretnie czy po takim swapie założę 15" felgi czy to raczej zabieg da x6 z wiekszymi felgami?
P.S. Podziekowania dla radar88 za częsci i szybką wysyłke.
d15b2
Kacpero napisał(a):Takie pytanko, planuje swap przednich hamulców z mazdy 6, wiem ze wszystko pasuje, chcialem sie tylko dowiedziec czy jest znaczna róznica w gabarytach a konkretnie czy po takim swapie założę 15" felgi czy to raczej zabieg da x6 z wiekszymi felgami?
Chyba raczej felgi będziesz musiał zmienić, ponieważ zacisk jest większy i raczej felga nie podejdzie. Do ba założyłem koła od Xeda i szczelina jest minimalna.
Nie ma za co dziękować
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
Czyli swap przerzucamy na "kiedyś" 
d15b2
radar88 napisał(a):czy po takim swapie założę 15" felgi
podejdą bez obaw
viewtopic.php?f=102&t=55133&start=40
Mój xedosik viewtopic.php?f=314&t=134402
- Od: 11 lip 2006, 08:50
- Auto: BMW E46 320i
Kacpero napisał(a):czy po takim swapie założę 15" felgi
Oryginalne felgi 15" Xedosa pasują po zmianie hamulców na te od M6.
Z przodu zostaje może 2mm zapas, ale to wystarczy. Z tyłu za to dużo miejsca po zmianie zostaje.
https://www.facebook.com/2become1photo – FOTOGRAFIA ŚLUBNA
- Od: 9 lis 2007, 11:41
- Auto: Mazda Xedos 6 CA KF '99 Back to Black
Aha, czyli jednak da rade
no a co do zmiany to narazie planuje przód.
d15b2
Wracając do oświetlenia schowka/bagażnika. Jakby ktoś dysponował takowymi oprawkami to proszę na PW. Chętnie nabędę 
-
Rezystor
Ten czujnik jest w przepływomierzu, taka plastikowa puszka między filtrem powietrza, a przepustnicą(przed tą gumową rurą)
Być może ktoś odpinał kostkę od niego i dlatego teraz pokazuje ten błąd.Skasuj błędy, pojeździj i zobaczysz, czy ponownie ci wyskoczy.No chyba, że masz jakieś niepokojące objawy?
Być może ktoś odpinał kostkę od niego i dlatego teraz pokazuje ten błąd.Skasuj błędy, pojeździj i zobaczysz, czy ponownie ci wyskoczy.No chyba, że masz jakieś niepokojące objawy?