Ogólnie xedos jest dość drogim autem dla TU, gdyż nie ma wielu zamienników, np. lampa przednia tylko serwis-koszt ok.1800zł.
Do wypłaty po odjęciu 40-50% amortyzacji wychodzi prawie tysiak, a gdzie reszta
www.mazdaspeed.pl
lukkil napisał(a):ta śruba jest wkręcana w katalizator od drugiej strony?
lukkil napisał(a):dziwne rozwiązanie ale chyba trzeba będzie ciąć i w razie wiercić dziury ew w katalizatorze – myślałem że szybciej pójdzie., a palnika nie posiadam.
dzięki za pomoc
kabel1985 napisał(a):Witam. Ja z bardzo nietypowym problemem. Niewiem co mam robić. Pacjent to Xedos 6 KF '97. Co pacjentowi dolega , to problem z biciem powyżej 140Km\h a po odkręceniu i ponownym dokręceniu koła problem znika na jakiś czas, dodatkowy objaw po przejechaniu się raz z wyższą prędkością jest odczuwalne jakby bicie tarcz 100-60KM\h po odkręceniu i ponownym dokręceniu koła problem znika na jakiś czas. Próbowałem już kilku "speców" każdy rozkłada ręce niewie o co kaman bo ani felgi nie są krzywe ani opony zbąblone , wszystko wyważane po kilka razy i nadal problem pozostaje nierozwiązany. Pomocy
leiszman napisał(a)::) mobilkijakie macie i jak zamontowane radia i anteny CB ? w xedosie 6
leiszman napisał(a): jakie macie i jak zamontowane radia i anteny CB ?
sebek-71 napisał(a):Jeśli wentylator włączał ci się w serwisówce zaraz po przekręceniu zapłonu, to znaczy że masz źle ustawiony TPS.
Ma być tak, jak pisze lukkil
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6