[Xedos6 CA] Szybkie pytania
ja czyściłem układ (głównie nagrzewnicę) z 3 razy – kwas cytrynowy, odkamieniacz do czajników oraz płyn do płukania chłodnic. Najskuteczniejszy był kwasek – najtańsze rozwiązanie. . .
Ma ktoś może jakąś na oddanie uszczelkę do przednich drzwi pasażera do Xeda?
Ma ktoś może jakąś na oddanie uszczelkę do przednich drzwi pasażera do Xeda?
no one can fight the tide forever!
Zapraszam na mój mini blog;)
Zapraszam na mój mini blog;)
- Od: 16 cze 2011, 20:02
- Auto: Xedos 6 94' 1.6 16V B6 LPG BRC
Mazda 6, 1.8 120kM, 2003
A jeśli chodzi o hamulce to ja a pytanie czy takie tarcze coś stoją
http://moto.allegro.pl/tarcze-mikoda-gt ... 38387.html czy to tylko jakiś bubel?
i co wybrać takie czy gładkie np brembo?

ja miałem 1 tys jak odpalałem go o 14 dziś na ciepłym standard 800teraz w lecie jakie macie obroty silnika po odpaleniu na zimnym?
AGADAR napisał(a):Prośba. Jeżeli ktoś ma ori trzecie światło stopu, mógłby zrobić fotki jak idą przewody i do czego je się wpina?
dziś pod blokiem sprawdziłem jak to wygląda... i wiele nie zobaczyłem, cala wiązka był obklejona izolacja

3 światło stopu jest połączone z prawą lampą, kable spotykają się w kostce również po prawej stronie, bynajmniej tak to może wyglądać.
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
MichałB napisał(a):dziś pod blokiem sprawdziłem jak to wygląda... i wiele nie zobaczyłem, cala wiązka był obklejona izolacja
radar88 napisał(a):3 światło stopu jest połączone z prawą lampą, kable spotykają się w kostce również po prawej stronie, bynajmniej tak to może wyglądać.
Dzięki.
Jak ktoś jeszcze mógłby jakieś fotki wrzucić, to z góry dziękuję.
witam. przymierzał się ktoś kiedyś do montażu kompresora do xedosa w sumie jestem bliski zakupu takiego gadżetu a nawet bardzo bliski i chciałbym iść jakimś przetartym szlakiem ale jedyne co wiem i widziałem to w fs-ach a w kf-e nikt się jeszcze nie odważył
przyrost mocy jest kuszący bo mogę uzyskać ok 30% a to już prawie kl-ze.koszta też nie są jakieś wysokie i na pewno połowę mniejsze od swapa na kl-ze.myślę że motor zniesie dmuchanie ok 0,3 0,4 bara bez jakichś niemiłych niespodzianek.
Adek311092 napisał(a):A jeśli chodzi o hamulce to ja a pytanie czy takie tarcze coś stoją
http://moto.allegro.pl/tarcze-mikoda-gt ... 38387.html czy to tylko jakiś bubel?
ja ma tarcze ,, MIKODA 1309 GT malowana,nacinana,wiercona" na przodzie i hamują ładnie z klockami TRW niestety nie mogę ci powiedzieć jaka jest różnica miedzy zwykłymi jak kupiłem xedosa to tarcze miałem jak żyletki a klocków nie było jedynie co ci doradzę to jak zmienisz na nowe tarcze to ich nie przegrzewaj nie katuj ich odrazu bo się zwichrują powolutku niech się hartują
http://www.mikoda.pl/sklep/produkty?marka=MAZDA&model=XEDOS%206%20%28CA%29
na tym zestawie zrobiłem już 35tys i teraz będę wymieniał klocki ktoś może jeździ na klockach firmy TEXTAR
Mazda Xedos 2.0l V6 24V
Czujnik położenia wału, pozycja 2F na rysunku

Możliwe jest że bez tego czujnika auto śmiga?

Możliwe jest że bez tego czujnika auto śmiga?
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5

Wypiąłem ten czujnik a silnik pracuje bez zmian...
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5