Mazda Xedos 6 (CA) – Opinie i Informacje
Ja swoim jechałem 215,załadowany, ok 25L PB na A4 w stronę D
i jeszcze potrafi 
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
Witam wszystkich
Chcę kupić Xedos 6 z silnikiem 1.6 benzyna rocznik od 1997do1999 a potem założyć gaz, sekwencja. Dla mnie to autko jest przepiękne. Przeglądałem kilka egzemplarzy na aukcjach, praktycznie każdy igła(z opisów sprzedającego).
Ogólnie chciałem wiedzieć czy warto kupować to autko ? Czego się wystrzegać przy kupnie, czy jest bardzo awaryjne, jak sprawuje się zawieszenie itp.? Po prostu doradzicie laikowi
.Będę wdzięczny 
Chcę kupić Xedos 6 z silnikiem 1.6 benzyna rocznik od 1997do1999 a potem założyć gaz, sekwencja. Dla mnie to autko jest przepiękne. Przeglądałem kilka egzemplarzy na aukcjach, praktycznie każdy igła(z opisów sprzedającego).
Ogólnie chciałem wiedzieć czy warto kupować to autko ? Czego się wystrzegać przy kupnie, czy jest bardzo awaryjne, jak sprawuje się zawieszenie itp.? Po prostu doradzicie laikowi
-
sylwek_gol
tutaj większość Ci doradzi że jedyny słuszny silnik do xedosa to 2.0 lub 2.5 v6 
jeśli już się upierasz przy 1.6 to sprawdź to co w każdym aucie – nadwozie, amorki, szczeliny zobacz jak się prowadzi itp
uzyj wyszukiwarki by dowiedzieć się więcej, jest też dział kupuje mazde gdzie znajdziesz wiele porad
pozdro
jeśli już się upierasz przy 1.6 to sprawdź to co w każdym aucie – nadwozie, amorki, szczeliny zobacz jak się prowadzi itp
uzyj wyszukiwarki by dowiedzieć się więcej, jest też dział kupuje mazde gdzie znajdziesz wiele porad
pozdro
Każdy, nawet najlepszy laptop lub komputer moze nas kiedyś zawieść. Wtedy, na szybko potrzebujemy kogoś kto się tym zajmie i naprawi potrzebny do pracy czy zabawy komputer. Wybierzmy dobry i zaufany serwis laptopów Grodzisk Mazowiecki Milanówek
https://www.instagram.com/lukkilx6/
sylwek_gol napisał(a):Czemu silnik 2.0 lub 2.5v6?
Bo nie wiele więcej pali
Xedos B6 http://www.youtube.com/watch?v=LqXNk-psA3s
Xedos KF http://www.youtube.com/watch?v=o7klHd-1HWQ
Moje autko: viewtopic.php?f=137&t=95874
Xedos KF http://www.youtube.com/watch?v=o7klHd-1HWQ
Moje autko: viewtopic.php?f=137&t=95874
sylwek_gol, poczytaj ten dzial... zapoznaj sie z typowymi bolaczkami interesujacych Cie modeli,
nastepnie poczytaj opinie uzytkownikow... i zacznij szukac swojego Xeda
a... jak juz go znajdziesz, to zapraszam do nas
ps. ludzie kochani... jest tutaj tyle wiedzy, ze nie jedan warsztat by mozna zalozyc...
trzeba ta wiedze tylko przetrawic...
ps2 powodzenia w szukaniu autka
ps. ludzie kochani... jest tutaj tyle wiedzy, ze nie jedan warsztat by mozna zalozyc...
trzeba ta wiedze tylko przetrawic...
ps2 powodzenia w szukaniu autka
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
sylwek_gol napisał(a):Witam wszystkich![]()
Ogólnie chciałem wiedzieć czy warto kupować to autko ? Czego się wystrzegać przy kupnie, czy jest bardzo awaryjne, jak sprawuje się zawieszenie itp.? Po prostu doradzicie laikowi.Będę wdzięczny
Rozumiem że o opłaty również chodzi. Kolego, kupiłem 2 miechy temu xeda 2.0 i jestem zadowolony. Uważaj na błotniki z tyłu- największy problem. Maska z tego co wiem również w niektórych modelach pokrywa się rudawą pokrywą.

DamianSzatan666 napisał(a):Maska z tego co wiem również w niektórych modelach pokrywa się rudawą pokrywą.
Tylko dla tego że była po czołowym....mankamenty Xedosów to : Nadszybie, nadkola tylne,bagażnik pod uszczelką, czasami podłoga w okolicach baku benzyny (od spodu).
sylwek_gol napisał(a):Witam wszystkich
Ogólnie chciałem wiedzieć czy warto kupować to autko ? Czego się wystrzegać przy kupnie, czy jest bardzo awaryjne, jak sprawuje się zawieszenie itp.? Po prostu doradzicie laikowi.Będę wdzięczny
Dokładnie jak piszą koledzy wyżej, szukaj silnika 2,0 lub 2,5(po swapie), najczęściej znajdziesz 2,0 i tym się kieruj,spalanie jest ciut większe a mocy więcej. Co sprawdzić, odpal, zobacz czy kopci, obejrzyj silnik z każdej strony czy nie jest mokry od oleju, dowiedz się jak najwięcej co było wymieniane itp....oczywiście prosisz o potwierdzenie rachunkami bo na słowo to ja wymieniłem całe auto
Powodzenia przy zakupie.
P.S. Wojtku wiadomo że wiedzy jest tylko kto by to szukał......

Pozdrawiam
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
Wojtek napisał(a):poczytaj ten dzial... zapoznaj sie z typowymi bolaczkami interesujacych Cie modeli,
Arkana , Renault , Mii
Taka informacja być może już padła gdzieś na forum ale potwierdzę: silnik KF ma bezkolizyjny rozrząd... Kolega właśnie wymienił rozrząd po zerwaniu się jednej z rolek. I jak pisał przed chwilą Radar88 – nie ufaj "na słowo" sprzedawcy.
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
sylwo napisał(a):Taka informacja być może już padła gdzieś na forum ale potwierdzę: silnik KF ma bezkolizyjny rozrząd... Kolega właśnie wymienił rozrząd po zerwaniu się jednej z rolek. I jak pisał przed chwilą Radar88 – nie ufaj "na słowo" sprzedawcy.
Czyli jak zerwie się rozrząd to nie niszczą się zawory?? Jakoś tak to jest chyba... Możesz mi to wyjaśnić dokładniej bo się na tym tak szczerze mówiąc nie znam.?
Edit:
ja swoim 200 i mi się droga kończyła
Ostatnio edytowano 15 sty 2012, 16:37 przez Anonymous, łącznie edytowano 1 raz
Powód: prosze edytowac swoje posty
Powód: prosze edytowac swoje posty

DamianSzatan666 napisał(a):Czyli jak zerwie się rozrząd to nie niszczą się zawory?? Jakoś tak to jest chyba... Możesz mi to wyjaśnić dokładniej bo się na tym tak szczerze mówiąc nie znam.?
dokładnie, tłoki nie spotkają się z zaworami w przypadku pęknięcia lub zerwania paska rozrządu...
Każdy, nawet najlepszy laptop lub komputer moze nas kiedyś zawieść. Wtedy, na szybko potrzebujemy kogoś kto się tym zajmie i naprawi potrzebny do pracy czy zabawy komputer. Wybierzmy dobry i zaufany serwis laptopów Grodzisk Mazowiecki Milanówek
lukkil napisał(a):dokładnie, tłoki nie spotkają się z zaworami w przypadku pęknięcia lub zerwania paska rozrządu...
To teoria a praktyka bywa różna...ja nie miałem takiego szczęścia...po spadnięciu paska i złożeniu rozrządu silnik chodził ale już nie tak jak wcześniej...
- Od: 25 paź 2008, 22:07
- Auto: xedos6v6, Bmw G20, A6 C7
tiger918 napisał(a):lukkil napisał(a):dokładnie, tłoki nie spotkają się z zaworami w przypadku pęknięcia lub zerwania paska rozrządu...
To teoria a praktyka bywa różna...ja nie miałem takiego szczęścia...po spadnięciu paska i złożeniu rozrządu silnik chodził ale już nie tak jak wcześniej...
Czyli lepiej wymienić tak jak producent przewiduje?? Czy jakoś tak w innym terminie??

Wiem, że tak powiem z autopsji kolegi, że KF jest bezkolizyjny ale o innych nie mam pojęcia.
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5