A ja mam pytanie związane z silnikiem B6 (1,6 DOHC 107KM). Czy w tym silniku występują dotryski benzyny ?
[Xedos6 CA] Szybkie pytania
Tubi napisał(a):A omega nie jest przypadkiem cięższa od Xeda?
no właśnie ma 170km i jest cięższa..tyle, że tył napęd przez co dobrze się zbiera....szkoda, że xedy nie mają tylnego napędu...
- Od: 25 paź 2008, 22:07
- Auto: xedos6v6, Bmw G20, A6 C7
To w takim razie pozostaje pytanie czy twój ma tyle ile powinien mieć 
Co się stanie, gdy jadąc z prędkością światła, włączysz przednie reflektory?
Wiesz myślę ze tak bo nie mam problemu z przyśpieszaniem...brat ma 323f kf które jest lżejsze i nie ma szans...ale moje zirytowanie było wczoraj tym ze mimo tego ze sie człowiek narobi to i tak nie ma nigdy 100% satysfakcji...chyba poprostu musze myslec o następnym bo do xeda juz nic wiecej nie da się wrzucić a turbić sie nie chce...wiadomo ze człowiek nigdy nie bedzie najszybszy i wcale nie o to chodzi...ale akurat opel to ostatnia marka jaka bym kupił a tu taki zonk...nie chce wiedziec z drugiej strony jak bym dostał majac kf pod maską...pozostaje jeszcze kwestia lpg na którym auto jest słabsze...troszke ale zawsze i włączona klima którą nie wiem jak u innych ale u mnie czuć w mocy ze chodzi...poprostu człowiek taki już jest ze zawsze mu mało jakby miał 300 to by po czasie też marudził ze mało 

Akurat przy klimie to szczególnie przy niskich obrotach robi się muł przy KF, nie wiem jakie odczucia są przy KL. Ale skoro różnice czuć fizycznie nie po wykresach to klima musi sporo zabierać.
w kf-e było czuć klime, w kl-u też czuć napewno mniej z tego co pamiętam to w starym silniku to była masakra a tu jak się wlączy to lepiej jak w tamtym bez... ale tak jak piszesz róznica jest odczuwalna...zwłaszcz jak wyprzedzasz i zależy ci na szybkim przyśpieszeniu...nie wiem jak w innych markach ale w każdej mazdzie czuć opór sprężarki...mam 323f z5 to tam jak włączysz klime to jak byś maluchem ruszał...a jak się rozłączy to aż czuć szarpnięcie i wciśnięcie w fotel...no cóz za wygody się placi...
Wydaje mi się ,że to jest sprawa bardziej pochłanianego momentu niż mocy.
No raczej nie inaczej 
Idę umyć auto...znaczy będzie padał deszcz

Idę umyć auto...znaczy będzie padał deszcz

coś mi tu nie gra 
omega 2.5 v6 ma ok 9.5s do 100 więc porównując auta z fabryki to xedos 2.0 v6 ma poniżej 9s więc nie wiem jakim cudem ledwo byłeś z nim równo majac pod maską 2.5 v6
moim skromnym zdaniem to nawet na gazie i z włączoną klimą (która u mnie w 2.0 strasznie muli silnik) spokojnie powinieneś być z przodu
może to była omega 3.0 ze znaczkiem 2.5?
omega 2.5 v6 ma ok 9.5s do 100 więc porównując auta z fabryki to xedos 2.0 v6 ma poniżej 9s więc nie wiem jakim cudem ledwo byłeś z nim równo majac pod maską 2.5 v6
moim skromnym zdaniem to nawet na gazie i z włączoną klimą (która u mnie w 2.0 strasznie muli silnik) spokojnie powinieneś być z przodu
może to była omega 3.0 ze znaczkiem 2.5?
Każdy, nawet najlepszy laptop lub komputer moze nas kiedyś zawieść. Wtedy, na szybko potrzebujemy kogoś kto się tym zajmie i naprawi potrzebny do pracy czy zabawy komputer. Wybierzmy dobry i zaufany serwis laptopów Grodzisk Mazowiecki Milanówek
https://www.instagram.com/lukkilx6/
https://www.instagram.com/lukkilx6/
lukkil napisał(a):moim skromnym zdaniem to nawet na gazie i z włączoną klimą (która u mnie w 2.0 strasznie muli silnik) spokojnie powinieneś być z przodu
ano... chyba, ze pare koni juz gdzies odjechalo...
lukkil napisał(a):może to była omega 3.0 ze znaczkiem 2.5?
to by sie zgadzalo...
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Wiesz powiedziałbym ze pewnie już odjechało parę koni bo auto ma już pare lat ale silnik ma 10000 po generalce i raczej nie czuje tego aby dawał za wygrana bo auto mam od 4 lat i od swapa nie zaglądam pod maske i nie dolewam niczego poza płynem do spryskiwaczy oczywiście między obsługami. Wiecie człowieka nie znam na to był sedan i na masce miał 2,5 v6 a co tam siedziało to nie wiem...u mnie za to nic nie ma z tyłu bo sie pozbyłem...Prawda jest taka że nie ma co dywagować...jak się nie pojedzie na hamownie to można se gadać...także jak się zmobilizuje i pojade to bede wiedział co ta omega miała pod maską...pozdrawiam
Z tymi znaczkami trzeba uważać ja ostatnio jechałem za alfą 156 2,5 V6 16V 

deejay27 napisał(a):Kiedys jeden burak stojąc swoim golfem Mk3 obok mojej X6 popatrzał na znaczek i stwierdzil zeo On ma 16V ja tylko V6:]
Wisisz mi rozlaną kawe

67igor1 napisał(a): może to była omega 3.0 ze znaczkiem 2.5?
to by sie zgadzalo...
2.5 omegę objeżdżam bez problemu to musiało być albo pogrzebane, albo znaczek dla zmyły
Tubi napisał(a): popatrzał na znaczek i stwierdzil zeo On ma 16V ja tylko V6:]
hehe niezły jest
- Od: 30 cze 2010, 22:18
- Auto: MONDEO MK3 2.0TDCI 115KM + CHIP
mbydlinski napisał(a):67igor1 napisał(a): może to była omega 3.0 ze znaczkiem 2.5?
to by sie zgadzalo...
2.5 omegę objeżdżam bez problemu ....
Jeżeli to prawda i Omegę – auto o masie około 1500 kg z silnikiem o mocy 170 KM , momencie 227 N·m (są to leciutko lepsze osiągi jakie ma mazdowski KL), można objechać X6 V6, to teraz rozumiem dlaczego japonce nie montowali do X6 2,5l, bo to po prostu nie miało sensu., bo wychodzi na to że X6 i X9 z KL bujają się tak samo. Może ktoś z X6 ścierał się z X9, ciekaw jestem wyniku.
Be Quick Or Be Dead
- Od: 7 maja 2008, 20:33
- Auto: Xedos 2.0V6 92.
X6 Kf objedzie Xeda 9 KL .Kiedyś rozmawiałem na ten temat z właścicielem X6 który często jezdzi X9 Kl ale w automacie.Nie wiem jak to sie ma do manuala,ale chyba juz raczej nie da rady 

- Od: 6 gru 2009, 12:35
- Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)
To właśnie jest też kwestia skrzyni. x9 z KL miał skrzynię o dłuższych przełożeniach – to nie jest auto sportowe. x6 ma trochę krótsze przełożenia, ale najkrótsze są w mx-3 (mówimy o silnikach serii K). Dlatego niektórzy przy swapie na KL wrzucają skrzynię od K8.