dokładnie, wybór jest malutki, wiem bo sam szukałem swojego baaardzo długo.
Poza tym ludzie się boją kupować Xeda – niestety 90% Xedosów V6 ma problem z braniem oleju

tak jak Hazu powiedział większość jest po przejściach – jak patrze na niektóre te z allegro i te szczeliny wielkości 1cm pomiędzy blachami to... to napewno bym takiego nei kupił. Może ktoś inny tak.
No i silnik V6 – super jednostka, dźwięk i te sprawy, no ale w przypadku remontu już wychodzi to troche mniej ciekawie – tym bardziej że to jest silnik który "lubi" tylko oryginalne części.
Ja wiem że Xedos to super extra auto, napewno kupie takie drugie ale w wersji Bussines lub Exclusive – ale zastanawialiście się jak wypada ten silnik w porównaniu do mniej problemowej i tańszej w naprawie rzędowej 4 jak np SR20DE Nissana?
moment obrotowy ten sam, mało tego rzędowa 4 ma więcej kucy, ponizej 9 do setki, V6 Xedosa często nie ma takiej mocy jak powinna ze względu na złe użytkowanie itp gdzie tymczasem np SR20DE jest bardzo podatny na modyfikacje no i jest naprawde wytrzymałym silnikiem. No dźwięk to wiadomo że V6 to zwykła czwórka nie pobije

?
Co do cen Xedosów – też mnie to odbija że ceny są podobne do golfów 3 – no ale za 5-6 tys to nie kupimy dobrego Xedosa – umówmy się. To dlaczego niektóre z roczników 93 są droższe od tych 96? ano bo są w lepszym stanie

pozdr