Kompatybilność cześci z innych modeli do GE/MX6
Dodatkowo w KLach wychodziły różne aparaty, z takimi samymi wtyczkami z 1 czujnikiem halla i z dwoma, u mnie był ten problem, na jednym czujniku auto za nic nie chce odpalić. poza różnymi oznaczeniami różni się położeniem wtyczek. Tak więc musisz zobaczyć jaki masz aparat i wtedy będzie wiadomo.
- Od: 14 lut 2010, 22:32
- Auto: Mazda 626 GE KL sedan 93r.
Mazda 626 GE KL liftback 96r.
była
Mazda 323F BG
MX-6 2.5 V6 KL
Dzięki Panowie 
chciałem kupić ten aparat
http://allegro.pl/aparat-zaplonowy-mazd ... 34072.html
ale znalazlem juz od KLa za podobne pieniądze![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
chciałem kupić ten aparat

ale znalazlem juz od KLa za podobne pieniądze
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 23 lis 2013, 22:10
- Auto: 626 GE KL 2.5 V6 92'
Witam serdecznie.
W moim GE 2.5 1993 pada sprężarka klimy na R12
Od kolegi z forum mam możliwość zakupienia kompletu instalacji na R 134 chciałbym się upewnić na 100 % że wszystko podejdzie. Dodatkowo w dobrej cenie jest możliwość zakupu całego środka: fotele kanapa boczki słupki deska rozdzielcza. Pytanie mam właśnie o deskę czy podejdzie do 93 r. ta po lifice ( nie zależy mi na poduszkach)?
Pozdrawiam. T.
W moim GE 2.5 1993 pada sprężarka klimy na R12
Od kolegi z forum mam możliwość zakupienia kompletu instalacji na R 134 chciałbym się upewnić na 100 % że wszystko podejdzie. Dodatkowo w dobrej cenie jest możliwość zakupu całego środka: fotele kanapa boczki słupki deska rozdzielcza. Pytanie mam właśnie o deskę czy podejdzie do 93 r. ta po lifice ( nie zależy mi na poduszkach)?
Pozdrawiam. T.
- Od: 29 wrz 2013, 13:16
- Auto: MAZDA 626 GE 2.5 93r.
Potwierdzam, deska z poliftowego cronosa pasuje do 626 z 93r np.

- Od: 14 lut 2010, 22:32
- Auto: Mazda 626 GE KL sedan 93r.
Mazda 626 GE KL liftback 96r.
była
Mazda 323F BG
MX-6 2.5 V6 KL
Dzięki bardzo za odpowiedź.
noxes ja kupuje cały komplet więc nie powiem ci ile tylko za sprężarkę.
widze w jakim stanie są moje części więc nie mam wyboru – nabijałem R12 w wrześniu tamtego roku dziś juz prawie nie chłodzi a sprężarka wydaje takie dźwięki że stopery do uszu trzeba zakładać
noxes ja kupuje cały komplet więc nie powiem ci ile tylko za sprężarkę.
widze w jakim stanie są moje części więc nie mam wyboru – nabijałem R12 w wrześniu tamtego roku dziś juz prawie nie chłodzi a sprężarka wydaje takie dźwięki że stopery do uszu trzeba zakładać
- Od: 29 wrz 2013, 13:16
- Auto: MAZDA 626 GE 2.5 93r.
Witam
Kupiłem sobie niedawno prawy tylny prawy amorek do mojej madzi.
Amorek odebrałem i z uśmiechem zacząłem wykręcać stary aby wtarabanić tam nowy zakup i móc swobodnie zaliczać wszystkie dziury
Niestety okazało się ,że mocowanie amortyzatora jest totalnie zniszczone i muszę je wymienić. Sprawa nie jest prosta bo trudno takie coś generalnie dostać i rzecz wcale nie taka tania.
Dlatego pytanie. Kojarzy ktoś czy nie ma jakiegoś zamiennika (taniego) z innego samochodu ,który by podszedł pod ten amorek ?
pozdr.
Kupiłem sobie niedawno prawy tylny prawy amorek do mojej madzi.
Amorek odebrałem i z uśmiechem zacząłem wykręcać stary aby wtarabanić tam nowy zakup i móc swobodnie zaliczać wszystkie dziury
Niestety okazało się ,że mocowanie amortyzatora jest totalnie zniszczone i muszę je wymienić. Sprawa nie jest prosta bo trudno takie coś generalnie dostać i rzecz wcale nie taka tania.
Dlatego pytanie. Kojarzy ktoś czy nie ma jakiegoś zamiennika (taniego) z innego samochodu ,który by podszedł pod ten amorek ?
pozdr.
- Od: 26 maja 2014, 00:09
- Auto: Mazda 626 GE sedan
W Maździe 626, MX-6 i Fordzie Probe zawieszenie jest praktycznie takie samo, więc szukaj wśród tych aut.
Amory wymienia się parami, zwłaszcza jak nowy dajesz.
Amory wymienia się parami, zwłaszcza jak nowy dajesz.
"Samochody to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym..."
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
Wiem wiem pare dni temu wymieniałem lewy no ale jakoś brakło mnie z kasą 
Thx za info
Thx za info
- Od: 26 maja 2014, 00:09
- Auto: Mazda 626 GE sedan
Najlepiej napisz ogłoszenie w dziale "kupię części", poszukaj gdzieś na szrocie, allegro, albo znajdź kogoś kto sprzedaje auto na części. Myślę, że bez problemu powinieneś dostać tą część jak i większość innych do tego auta 
"Samochody to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym..."
Speed napisał(a):kamilspider napisał(a):W Maździe 626, MX-6
Różne mocowania pomiędzy 626 HB a Sedan
Potwierdzam HB sedan czy MX-6 każde ma inne. mialem podobnie przy rozkrecaniu oddzielila się guma od kołnierza. Kupiłem używke od kolegi, ale nie zdążyły dojść ponad 1200 km tak zrobiła:-D
- Od: 21 gru 2011, 22:50
- Auto: MX-6 FS+LPG
Lancer CS0 sportwagon
Mam pytanie z jakiego auto podejdzie zawieszenie gwintowane do mx 6 ?
- Od: 26 paź 2013, 14:01
- Auto: Mazda MX-6
2.016V
raczej nikt Ci nie odpowie, kto by byl pewny 100procentowo. trzeba rzezbic.. jesli amortyzatory w xedosie6 i mx6 sa tej samej dlugosci, to mozna cos wyrzezbic z przednich gwintow astry 2 i golfa 2 i 3. zapewne corsa b, ma podobne wiec i tutaj cos da sie ugrac.. Tez mnie to interesuje bo pewnie to samo mnie dreczy co i Ciebie 
To pewnie dręczy niejednego posiadacza MX6 czy 626 GE 
Były:
Mitsubishi Colt CA4A 1.6 113KM
Alfa 156 1.8 Zender 144+KM
Jest:
Mazda 626 GE Hatchback 1997r. 1.8 105 KM
viewtopic.php?f=314&t=157625
Mitsubishi Colt CA4A 1.6 113KM
Alfa 156 1.8 Zender 144+KM
Jest:
Mazda 626 GE Hatchback 1997r. 1.8 105 KM
viewtopic.php?f=314&t=157625