Mazda 626 (GE) – Opinie
STEffAN ale to tylko dlatego że ich byli właściciele wiedzieli ile to autko może wytrzymać i intensywnie je eksploatowali, podobno zdarzają się przypadki że te autka mają przejechane 1000 000 km, a jeszcze nie wiadomo ile licznik cofnięty
A mi 1 listopada FS spalił 8,3 litra benzyny
Uważam to za dobry wynik biorąc pod uwagę ruch na drogach, 4 osoby na pokładzie, bagażnik zniczy itp. Poza tym jazda na tempomacie w trasie i przyspieszanie praktycznie tylko nim
Często też wyprzedzanie z kręceniem na wysokie obroty
Jak na razie spalanie na + dla FS, biorąc pod uwagę nie jeżdżenie stylem emeryta
Jak na razie spalanie na + dla FS, biorąc pod uwagę nie jeżdżenie stylem emeryta
- Od: 24 cze 2006, 20:21
- Auto: Toyota Yaris Hybrid '19
witam wszystkich.pisze poniewaz od dluzszego czasu sledze forum i jestem w szoku... gdybym poczytal te wszystkie opinie nim kupilem comprexa to bym chyba odpuscil.kupilem swoja 2 lata temu w holandii z przebiegiem 270tys km na chwile obecna auto ma prawie 380 tys i procz naprawy alternatora,wymiany tylnych amortyzatorow i tylnych lacznikow stabilizatora sprawuje sie swietnie.pozdrawiam wszystkich mazdowiczow
Lukson
- Od: 25 lut 2008, 22:04
- Auto: mazda 626 comprex 1995r 325 ty
Nie zrozum mnie źle...ale chwalisz się, czy się żalisz Kolego??? Faktycznie w porównaniu do ogólniej liczby Comprexów które jeżdżą po Polsce to kilka awarii, które tu opisano robi wrażenie zważywszy na "wynalazek" który ładuje silnik i paradoksalnie sam w sobie nie jest przesadnie awaryjny. Inna sprawa, że stanu większości aut nie jesteśmy w stanie ocenić i nie wiadomo jak były eksploatowane.Pozdrawiam i życzę dalszej bezawaryjnej eksploatacji! 
czesc.piszac to co napisalem nie zalilem sie a tym bardziej nie chwalilem mojego comprexa.tak mnie jakos wzielo.ale tak jak kolega pisze wiekszosc ma nieznana przeszlosc itd..dlugo by sie rozwodzic.pozdrawiam i weslych swiat zycze
Lukson
- Od: 25 lut 2008, 22:04
- Auto: mazda 626 comprex 1995r 325 ty
Lukson napisał(a):poczytal te wszystkie opinie nim kupilem comprexa to bym chyba odpuscil
To cecha Internetu... Musisz pamiętać, że opinie zazwyczaj wyrażają niezadowoleni, a masa użytkowników internetu powoduje, że tych niezadowolonych opinii są tysiące.
Znak czasów – trzeba zacząć inaczej myśleć... Skoro 90% użytkowników nic nie pisze, to pewnie są zadowoleni. Więc narzeka tylko 10%
Grzegorz Strzałkowski
to co napisalem nie zalilem sie a tym bardziej nie chwalilem
Hehe po prostu nie zrozumiałem przekazu i dlatego tak pytałem
wiekszosc ma nieznana przeszlosc
Dokładnie-czemu na forum jest tyle posypanych MZR-CD z M6, a w Autoszmacie piszą, że CD po 200kkm jest w perfekcyjnym stanie, a na zachodnich stronach ogłoszeniowych , jak i z opinii ludzi wynika, że Mazda to coraz częściej auto taksówkarzy w Austrii, czy...Niemczech. Na forum Paska sporo osób zna już niemal całą budowę 2.0TDI,a kiedy on się pojawił???
Skoro 90% użytkowników nic nie pisze, to pewnie są zadowoleni.
W tym przypadku trzeba uznać, że szklanka jest w połowie pusta...
Pozdrawiam i życzę WESOŁYCH ŚWIĄT!!!
Od sześciu lat jeżdżę 626 GE 2,0i 16V hatchback . Tydzień po zakupie zrobiłem trasę Żary-Warszawa-Żary w ciągu doby (1000 km) , spaliła 60 l (6 l/100 km) , w tym roku w lipcu Chorwacja , ok 2500 km , średnie zużycie 6,2 na całą imprezę . Nie mam LPG tylko benzyna 95 , przebieg 280 000 km (jeśli nikt wcześniej nie cofał licznika) . Ogólnie auto SUPER . Aktualnie przesiadam się na M-6 1,8 ale przy podobnej technice jazdy widzę na wskazaniach komputera że zużycie paliwa jest większe w szóstce o ok 0,2-0,5 l.
POZDROWIENIA ZE STOLICY POLSKICH ŁUŻYC .
POZDROWIENIA ZE STOLICY POLSKICH ŁUŻYC .
LK14 – M 6 1,8
- Od: 22 gru 2008, 02:54
- Auto: 626 GE 2,0i16V , 6 sport 1,8
Silnik 2.0 FS w GE jest rewelacyjny. Mi spala średnio po regulacji instalacji i wymianie filtra powietrza 9,0-9,5 LPG/100 km (trasa, miasto, krótki odcinki). Styl jazdy "normalny". Koła 16" z oponami 205/55 R 16.
Pozdrawiam Hubert
Mitsubishi Galant EA5A Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Mitsubishi Galant EA2A Sport Edition 2,0 16V '98 A/T sedan (sprzedany)
Mazda 626 GE FS GLE SPECIAL '95 (najbardziej niezawodne auto jakie miałem)
Mitsubishi Galant EA5A Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Mitsubishi Galant EA2A Sport Edition 2,0 16V '98 A/T sedan (sprzedany)
Mazda 626 GE FS GLE SPECIAL '95 (najbardziej niezawodne auto jakie miałem)
- Od: 17 kwi 2008, 07:34
- Auto: Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Łączę się z wami, po ostatnich obliczeniach w cyklu 'miasto' 7.50/100km, w trasie na wakacjach 6.5 z klimą. Jestem zadowolony, nie mówiąc o fakcie, że moja 13-letnia 'babka' ani razu mi nie odmówiła, jeżdżę nią 2.5 roku
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Witam wszystkich. Mam pewien dylemat dotyczący mojego autka. Posiadam je w irlandii więc kierownica po nienormlnej stronie(przywykłem) ale nie to mnie trapi. Próbuje znaleźć ten konkretny model LX, natomiast wszelkie informacje dotyczą jedynie modeli z oznaczeniem GE. Czy jest ktoś kto wie co jest grane??
Pozdro
Pozdro
-
derstructor
derstructor napisał(a):GE.
GE to oznaczenie modelu.GE jest od 92 r do 97.Nastepnie byl GF itd.A LX to wersja wyposazenia
-
waldii
Ja również muszę pochwalić swojego Cronoska.Po mieście w sporych korkach i mrozach sięgających -20 stopni w nocy i -15 w dzień spaliła mi 10 litrów PB 95. Gazu brak
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Od: 28 gru 2006, 19:54
- Auto: Były:
Mazda 626 Cronos 2.0 16V '95 LPG BRC24,Mazda Xedos 9 2,5 KL A/T '94 LPG BRC56 :(
Jest
Honda Stream 2.0 iVTEC '01 BRC24
witam. W temacie mazd, jestesm zielony.
Mam na oku mazde 626 2.0 16v, na GAZ, w automacie. Przebieg na licziku 191tys,rok 1996.. Skrzynia pracuje rowno, bez szarpnęć, wydaje sie naprawde OK. Jak sie maja automatyczne skrzynie w tych samochodach? Prosze o konkretne odpowiedzi, jutro jade jeszcze raz ją ogladac i moze sie skusze.. Samochod full opcja – bez skory. Silnik suchy, nie widzialem zadnych wycieków. Zawieszenie twarde, zadnych stuków nie slyszałem. Najbardziej niepokoi mnie skrzynia biegów, wysokie koszty naprawy jak cos walnie. Samochod od osoby prywatnej, zadnego handlarza, caly czas uzytkowany.
ps. Zapewne jest to na forum, ale temt na maxymalnie 2dni, pozniej mozecie usunac. Prosilbym moderatorow aby nie usuwali go do tego czasu.
Licze na waszą pomoc...
Mam na oku mazde 626 2.0 16v, na GAZ, w automacie. Przebieg na licziku 191tys,rok 1996.. Skrzynia pracuje rowno, bez szarpnęć, wydaje sie naprawde OK. Jak sie maja automatyczne skrzynie w tych samochodach? Prosze o konkretne odpowiedzi, jutro jade jeszcze raz ją ogladac i moze sie skusze.. Samochod full opcja – bez skory. Silnik suchy, nie widzialem zadnych wycieków. Zawieszenie twarde, zadnych stuków nie slyszałem. Najbardziej niepokoi mnie skrzynia biegów, wysokie koszty naprawy jak cos walnie. Samochod od osoby prywatnej, zadnego handlarza, caly czas uzytkowany.
ps. Zapewne jest to na forum, ale temt na maxymalnie 2dni, pozniej mozecie usunac. Prosilbym moderatorow aby nie usuwali go do tego czasu.
Licze na waszą pomoc...
- Od: 2 lut 2009, 02:49
popek, jeśli auto jest w wersji amerykańskiej to ma skrzynię Forda która pada jak mucha.
Jeżeli to wersja na Europę to powinno mieć skrzynię japońską, któa jest 1000 x bardziej wytrzymała.
Jeżeli to wersja na Europę to powinno mieć skrzynię japońską, któa jest 1000 x bardziej wytrzymała.