Mazda 626 (GF / GW) – Opinie i Informacje
ja chcialbym GE z 2011 z 2,5kl-ze wersje japan i klima ;p i pelnyhm doposarzeniem ;p oj bylby wypas
–=[SzkodniK]=– –=[506112282]=– –=[790525980]=– –=[szkodnikbyd@gmail.com]=–
witam
dziś po długiej sprzedaży (sunny n15) i jeszcze dłuższych poszukiwaniach nowego autka (Primera, Galant, 626, Accord, Corolla) wybór padł na Mazdę 626 GF (podobno jakaś wersja LX – cokolwiek to znaczy ?) (dodam że zjeździłem całe dawne woj. Katowickie w poszukiwaniu) z 1997 samochód jak na ten rok jest idealny aż powiem że nawet za bardzo (fakt, faktem zapłaciłem ponad 9000) ale auto ma amortyzatory na ponad 80% zbieżność 0mm na przedniej i tylnej osi hamulec oś przednia 2,57 kN i 2,59kN hamulec postojowy 1,87 kN i 1,6 kN oś tylna 1,92 kN i 1,63kN samochód z nieruszonym przednim i tylnym pasem, w środku kierownica nie wytarta, gałka zmiany biegów nie wytarta, wygląda jak nowy, wyposażenie nawet nawet w miarę OK (klima, centralny, szyby i lusterka elek.) a o rdzy nie ma mowy jedyne miejsce to lekko skorodowana miska olejowa, jedyny minus to wymieniona przednia szyba (nordglass) i drzwi przednie od strony pasażera no i emisja CO2 jest na granicy normy 15% i właśnie o to mam pytanie, co może być przyczyną tego ? prócz tego nie można się przyczepić do niczego
dziś po długiej sprzedaży (sunny n15) i jeszcze dłuższych poszukiwaniach nowego autka (Primera, Galant, 626, Accord, Corolla) wybór padł na Mazdę 626 GF (podobno jakaś wersja LX – cokolwiek to znaczy ?) (dodam że zjeździłem całe dawne woj. Katowickie w poszukiwaniu) z 1997 samochód jak na ten rok jest idealny aż powiem że nawet za bardzo (fakt, faktem zapłaciłem ponad 9000) ale auto ma amortyzatory na ponad 80% zbieżność 0mm na przedniej i tylnej osi hamulec oś przednia 2,57 kN i 2,59kN hamulec postojowy 1,87 kN i 1,6 kN oś tylna 1,92 kN i 1,63kN samochód z nieruszonym przednim i tylnym pasem, w środku kierownica nie wytarta, gałka zmiany biegów nie wytarta, wygląda jak nowy, wyposażenie nawet nawet w miarę OK (klima, centralny, szyby i lusterka elek.) a o rdzy nie ma mowy jedyne miejsce to lekko skorodowana miska olejowa, jedyny minus to wymieniona przednia szyba (nordglass) i drzwi przednie od strony pasażera no i emisja CO2 jest na granicy normy 15% i właśnie o to mam pytanie, co może być przyczyną tego ? prócz tego nie można się przyczepić do niczego
- Od: 11 lut 2011, 17:50
- Auto: Mazda 626 GF 1,8 90KM "Czerwona Landryna"
momoopole napisał(a): jedyny minus to wymieniona przednia szyba (nordglass)
dlaczego minus?

momoopole napisał(a):emisja CO2 jest na granicy normy 15% i właśnie o to mam pytanie, co może być przyczyną tego ?
katalizator do wymiany?
Albo brak kata?
Zanim zaczniesz się kłócić, komuś dokuczać, wiedz, że nie warto. Przeczytaj:
"Przeminiesz.
Nie było Cię, na chwilę jesteś
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
jeszcze nie wiem czy pożera ? ale nie widać siwo-niebieskiego dymku z rury ? eee no w sumie z tą szybą to nie minus bo jest ładna czysta bez rys
a w ogóle dopiero dziś zwróciłem uwagę (oczywiście są do wymiany już ) ale wycieraczki są oryginalne mazdowe
brak lub wymiana ? a drogi koszt takiego czegoś katalizatora ?
- Od: 11 lut 2011, 17:50
- Auto: Mazda 626 GF 1,8 90KM "Czerwona Landryna"
A zobacz se na alledrogo
.
"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
momoopole napisał(a):a jeszcze nie tak źle w sumiemyślałem że więcej

"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
Nie wiem jak GW ale ja GF hatchback 101KM poza okresem zimowym jak zaankuje do pełna to do zaświecenia się rezerwy po mieście zrobię jakieś 900 kilometrów a na trasie nawet 1200
. Mierzone na trasie Ostrowiec-Wrocław jakieś 1000 km w obie strony miałem
tomxl napisał(a):Witam... Mam do Was pytanko ; Ile kilometrów powinno się zrobić na pełnym baku 626 GW 2,0 Diesel....
? i tak przykladowo ile do połowy baku ....
ja latem do zaświecenia rezerwy zrobiłem dokładnie 1100 km na trasie zabrze-olsztyn...wyszło to w spalaniu 5 l/100,prędkości do 140 km/h....w ruch lokalnym na krótkich odcinkach o wiele szybciej waha znika
Madzia 626 Gf diTd-101 KM 1999 r
Przetrząsnąłem cały wątek GF-ki i nie znalazłem opinii na temat, który mnie nurtuje. Mianowicie – zgodnie z informacjami z tego forum, do modelu GF były montowane silniki FS, do których dokładano skrzynie automatyczne pochodzące od forda. Czy z tymi skrzyniami jest taka sama historia jak z tymi, które były w cronosach, o których to również na tym forum znalazłem informację, że cytuję: "sypią się jak tirówki przy A2" :/ Proszę o opinie użytkowników GF-ek w automacie, mam na oku taką jedną fajną, właściciel wzbudza zaufanie – tylko mam obawę przed tym fordowskim automatem.
http://www.youtube.com/watch?v=yormhej1TKs[youtube][/youtube]
- Od: 13 mar 2011, 01:10
- Auto: Xedos 6 CA KF 2.0 V6 automat
nie mialem bezposrednio stycznosci z ta skrzynia, wiec nie pomoge,ale nie pakuj sie w automata, tylko ugasi on prawdziwy potencjal tego motorku, nie odejmuj mu mocy. do tego automat wymaga wiecej troski. ale to juz mususz zdecydowac sam. i moze ktos bardziej kompetentny sie wypowie co do samej skrzyni 
Hm, może i w tym co mówisz jest troche racji, ale to ma być auto dla ojca – dla niego automat to same zalety. Sam mam Xedosa 6 w automacie, owszem nie ma tej zrywności co w manualu, ale za to komfort podróżowania taki, że nie zamieniłbym na nic innego!!!! Jutro jadę do Mysłowic zmieniać olej, to serwis, który zajmuje się wyłącznie automatami, więc popytam i jak się czegoś u nich dowiem o automatach w GF-kach to napisze.
http://www.youtube.com/watch?v=yormhej1TKs[youtube][/youtube]
- Od: 13 mar 2011, 01:10
- Auto: Xedos 6 CA KF 2.0 V6 automat