Mazda 626 (GF / GW) – Opinie i Informacje
A ja kupiłam 2 lata temu taką mazdę z 2001 r. i przez ten czas mnie nie zawiodła. Jeżdzę tylko regularnie na wymiany oleju, dbam o samochód. Jako kobieta nie znam się za bardzo na samochodach, ale interesuję się tym co w nich stuka i puka. Ja osobiście uważam, że mazda jest niezawodna jeśli tylko sie o nią dba- ale to tak jest jak ze wszystkim. Jak dbasz tak masz 
-
Migotka
Witam
Ja mam 1.8 fp z konca 98 i na http://www.mazda-fun.net.ru/vin/ tez pokazuje, ze mam 100koni.
Nie bylem na hamowni, ale wydaje mi sie, ze to blad strony. Pozdrawiam.
Ja mam 1.8 fp z konca 98 i na http://www.mazda-fun.net.ru/vin/ tez pokazuje, ze mam 100koni.
Nie bylem na hamowni, ale wydaje mi sie, ze to blad strony. Pozdrawiam.
Wiosna, ach to Ty !!! :–))
LPG
9l/100km
LPG
9l/100km
- Od: 12 sty 2010, 17:54
- Auto: 626 GF 1.8
66kW 98 LPG
taak fs 136 koni daje rade naprawde, w moim przypadku na zwykłych świewcach 130km hamownia wykazała
autko jest bardzo wygodne, przepastny bagażnik o wiele więcej miejsca niż w X6 i lepsze wyposarzenia się zdażały (moje jest już chyba prawie maksymalne)
autko jak na razie ma jedną wade nad z która jednak sobie poradze – ma spowalniacze zamiast hamulców niestety i to jej chyba jedyny minus – no może jeszcze mogła by mieć regulację krzyżową jakiegos wałka to byłby ideał autka
autko jest bardzo wygodne, przepastny bagażnik o wiele więcej miejsca niż w X6 i lepsze wyposarzenia się zdażały (moje jest już chyba prawie maksymalne)
autko jak na razie ma jedną wade nad z która jednak sobie poradze – ma spowalniacze zamiast hamulców niestety i to jej chyba jedyny minus – no może jeszcze mogła by mieć regulację krzyżową jakiegos wałka to byłby ideał autka
–=[SzkodniK]=– –=[506112282]=– –=[790525980]=– –=[szkodnikbyd@gmail.com]=–
hmm no nic tyłwymianiam i tak i tak wymienie wtedy tez płyn a przod hmm prawdopodobnie wpadnie zacisk od mazdy 6
Ja będę moją GW długo wspominał
uważam to auto za niezawodne wozidło
z dobrym przyśpieszeniem, pakownym tyłem
i ekonomiczne ok 10-11LPG
Riki ją pewnie jeszcze pamięta
przejechałem ponad 120tys na gazie w trzy lata i nie robiłem w aucie prawie nic
standard jakiś olej filtry hamulce ...
polecam ten model mazdki bo za małą kasę można kupić dobre rodziine autko
uważam to auto za niezawodne wozidło
z dobrym przyśpieszeniem, pakownym tyłem
i ekonomiczne ok 10-11LPG
Riki ją pewnie jeszcze pamięta
przejechałem ponad 120tys na gazie w trzy lata i nie robiłem w aucie prawie nic
standard jakiś olej filtry hamulce ...
polecam ten model mazdki bo za małą kasę można kupić dobre rodziine autko
Ostatnio edytowano 12 wrz 2010, 11:54 przez gazparts, łącznie edytowano 1 raz
a ja teraz napiszę kilka słów w tym wątku jako użytkownik GFki.
pierwsze wrażenie, jest dość pozytywne, wygląda nieźle wnętrze przestronne, ale w GD wydaje mi się więcej miejsca. tapicerka i wykończenie do przyjęcia. jak wcześniej pisałem fotele w GD są wygodniejsze choć i te są do przyjęcia. bardzo miło mnie zaskoczyło spalanie auta w trasie – przy prędkości do 100km/h komputer wyliczał średnie spalanie ~6,3L/100km. jak na taki silnik to wydaje mi się, że jest do przyjęcia przy tej dynamice auta. wiele więcej powiedzieć nie mogę, bo za mało nim przejeździłem. jak zrobię nim tyle km co GD to zapewne będę mógł więcej napisać (o GD to już mały poemat można pisać)
pierwsze wrażenie, jest dość pozytywne, wygląda nieźle wnętrze przestronne, ale w GD wydaje mi się więcej miejsca. tapicerka i wykończenie do przyjęcia. jak wcześniej pisałem fotele w GD są wygodniejsze choć i te są do przyjęcia. bardzo miło mnie zaskoczyło spalanie auta w trasie – przy prędkości do 100km/h komputer wyliczał średnie spalanie ~6,3L/100km. jak na taki silnik to wydaje mi się, że jest do przyjęcia przy tej dynamice auta. wiele więcej powiedzieć nie mogę, bo za mało nim przejeździłem. jak zrobię nim tyle km co GD to zapewne będę mógł więcej napisać (o GD to już mały poemat można pisać)
-
www.czelej.net
- Od: 4 lut 2008, 02:41
- Auto: GH '10 L5 125KW
CR '08 LF 107KW
co do wad samego autka przerabiane wszem i wobec tylne zaciski ja juz po fachowej regeneracji i za dzien dwa bedzie igła 
Witam,
nie chciałam zakładać nowego wątku, więc tu piszę,

mam pytanie – z jakiego modelu GF są to liczniki? bo tylko na tym zdjęciu widziałem zegary z wbudowanym komputerem,
I tu rodzi się pytanie, czy do wersji przed liftem, dałoby radę założyć takie zegary, by działały?
oczywiście moja Madzia posiada już komputer, ale pytam z ciekawości.
nie chciałam zakładać nowego wątku, więc tu piszę,

mam pytanie – z jakiego modelu GF są to liczniki? bo tylko na tym zdjęciu widziałem zegary z wbudowanym komputerem,
I tu rodzi się pytanie, czy do wersji przed liftem, dałoby radę założyć takie zegary, by działały?
oczywiście moja Madzia posiada już komputer, ale pytam z ciekawości.
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=25808 moja Madzia 
- Od: 24 sie 2006, 22:06
- Auto: Mazda 626 GF 2.0l + lpg
- Od: 20 lip 2009, 13:38
- Auto: 6 GH 2,0 140km, 2010
Piotrek_wroc napisał(a):mam pytanie – z jakiego modelu GF są to liczniki? bo tylko na tym zdjęciu widziałem zegary z wbudowanym komputerem,
W premacy i w MPV jest wyświetlacz kompa w zegarach, tak jak na tym zdięciu
Riki napisał(a):teraz to mi przydałoby się kombi.....
to kupuj MPV kę , to naprawdę fajny van