Mazda6 (GH) – Szybkie pytania
jarom napisał(a):albo im nie zależy na ściągnięciu
tego sie wlasnie obawialem
Mozesz zapytac Rykiego czy ma.
ewentualnie tutaj:
http://czesci.4cars.pl/samochodowe/MAZD ... ulcowa.php mimo iz moga ich nie miec na skladzie sa w ofercie wiec mozna zamawiac.
Zalezy jak szybko je potrzebujesz
No przecież to jest proste. Wchodzi się na stronę i dzwoni http://otto-zimmermann.pl/10,dystrybucja.html Kto ma mieć jak nie dystrybutorzy?
- Od: 5 lip 2009, 23:42
Tomek6 napisał(a):No przecież to jest proste. Wchodzi się na stronę i dzwoni http://otto-zimmermann.pl/10,dystrybucja.html Kto ma mieć jak nie dystrybutorzy?
i wszystko w temacie

No to ani google ani ja nie wpadlismy

zielony110 napisał(a):kolego nie powielaj postow. Taki sam dodales w szybkich rozmowach![]()
to ja przenioslem to tutaj
bo i tak to sa tylko rozwazania... co i gdzie i o google... itd.
watek o hamulcach niech zostanie na pytania i problemy typowo eksploatacyjne
ps. mam nadzieje, ze znajdziesz tarcze...
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Panowie szybkie pytanie.
Czy ktos z was probowal zdjac te plastiki przy kierownicy
Pytam bo moje juz sie troche starly na bokach i zamiast srebrnych wygladaja na szarawo-czarnawe

Przypuszczam ze trzeba zdjac poduszke aby sie do nich dostac, ale jak
W GG poduszka byla przykrecana dwiema srobkami do kierownicy, a zaslepki byly od wewnetrznej strony kierownicy. Wystarczylo przekrecic lekko kierownice i odkrecic dwie nakretki.
W GH nic takiego nie widze. Czy poduszka jest wciskana na jakies zatrzaski
Czy ktos z was probowal zdjac te plastiki przy kierownicy
Pytam bo moje juz sie troche starly na bokach i zamiast srebrnych wygladaja na szarawo-czarnawe

Przypuszczam ze trzeba zdjac poduszke aby sie do nich dostac, ale jak
W GG poduszka byla przykrecana dwiema srobkami do kierownicy, a zaslepki byly od wewnetrznej strony kierownicy. Wystarczylo przekrecic lekko kierownice i odkrecic dwie nakretki.
W GH nic takiego nie widze. Czy poduszka jest wciskana na jakies zatrzaski
Tomek6 napisał(a):O kurcze... wytarły się...
niestety tak. Spocone rece i ciagle uzytkowanie dalu o sobie znac niestyety. Mysle co by je odkleic, pomalowac lub zmienic na nieco mniej urzywane, ale najpierw musze sie do nich dostac.
zielony110 napisał(a):Mysle co by je odkleic, pomalowac lub zmienic na nieco mniej urzywane,
Pierwsze co mi przyszło do głowy to oklejenie folią. Myślę udałoby się bez większego problemu znaleźć bardzo podobny kolor a i wytrzymałość powinna być zadowalająca.
Tomek6 napisał(a):Pierwsze co mi przyszło do głowy to oklejenie folią.
moge okleic folia 3M bo jest srebrna ale aby to zrobic dobrze trzeba je zdjac, wiec wracam do punktu wyjscia niestety
No i pozniej musialbym spowrotem nakleic jakis literki male co by oznaczenia (SET+ i – oraz VOL+ i –) wrocily na odpowiednie miejsca.
UPDATE
Rada kolegi Glowaska otrzymana na maila:
" tak to jest jak sie bzyka w furze, mogla zona nie zapierac sie tak bardzo o kierownice"
dowcipnis sie znalazl

zielony110 napisał(a):" tak to jest jak sie bzyka w furze, mogla zona nie zapierac sie tak bardzo o kierownice"
dowcipnis sie znalazl![]()
![]()
No to ja już sobie wyobrażam co kolega Glowasiek robi w aucie jak posadzą kolegów oto

"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
zielony110 napisał(a): tak to jest jak sie bzyka w furze, mogla zona nie zapierac sie tak bardzo o kierownice
coś w tym jest bo i u mnie wytarta prawie identycznie jak u Zielonego
-
Kamil
Chopaki, zdejmowal ktos z was przedni zderzak ? Pewnie zaraz padna pytania po co go chce zdjemowac
Odpowiadam: w celu konserwacji przedniej belki itp elementow bo widzialem, ze cos sie tam dzieje
ps. tylna belke – ta za zderzakiem, cale podwodzie, nadkola plus rame trzymajca silnik i inne elementy, ktore moglem, mam juz zakonserwowane i radze wam zrobic to samo
ps. jezeli sie za to zabiore to cykne jakies foty
ps. tylna belke – ta za zderzakiem, cale podwodzie, nadkola plus rame trzymajca silnik i inne elementy, ktore moglem, mam juz zakonserwowane i radze wam zrobic to samo
ps. jezeli sie za to zabiore to cykne jakies foty
glowasiek napisał(a):Chopaki, zdejmowal ktos z was przedni zderzak ?
jeszcze nie, ale usilnie o tym mysle.
Ale doszedlem juz co i jak z poduszka. Od wewnetrznej strony kierownicy sa zaslepki wiec poduszka jest przykrecana. Plastiki pewnie beda na klipsach. Teraz tylko kupic folie i zaczac obklejanie
Kamil napisał(a):zielony110 napisał(a): tak to jest jak sie bzyka w furze, mogla zona nie zapierac sie tak bardzo o kierownice
coś w tym jest bo i u mnie wytarta prawie identycznie jak u Zielonego(btw. a przebieg 2x mniejszy)
Co Wy tam z przodu robicie

zielony110 napisał(a):zobnaczcie na jakim numerze strony to wszystko "wyplynelo"
hehe, no rzeczywiście

glowasiek napisał(a):boczuchy
już nie wspomnę kto zaczął
-
Kamil