Poszperam po pracy na ebayu, moze jakis skośnooki wynalazca coś wymyślił i sprzedaje takie przelączniki.
Mazda6 (GH) – Szybkie pytania
No trudno
jakoś trzeba bedzie dać rade bez podświetlania. I tak auto jest super.
Poszperam po pracy na ebayu, moze jakis skośnooki wynalazca coś wymyślił i sprzedaje takie przelączniki.
Kurof
- Od: 29 lis 2011, 12:42
- Auto: Bylo:
Audi A6 2.4 benzyna
Jest:
Mazda 6 GH 2.2 MZR-CD 163 KM TS2
2009
dexalia DPF jest tylko 5W30, więc masz dylemat z głowy.
Jak jedziesz do ASO, to i tak zaleją Ci ten, żaden inny.
Polecany jeszcze na forum jest motul 5W30 clean+ (nie pamiętam dokładnej nazwy, ale spełnia norme C1 i ma w opisie dopisek, że spełnia normy mazdy).
Poza olejem i filtrami nic nie musisz robić.
Jak jedziesz do ASO, to i tak zaleją Ci ten, żaden inny.
Polecany jeszcze na forum jest motul 5W30 clean+ (nie pamiętam dokładnej nazwy, ale spełnia norme C1 i ma w opisie dopisek, że spełnia normy mazdy).
Poza olejem i filtrami nic nie musisz robić.
- Od: 7 paź 2007, 12:20
- Auto: M6 GH 2008r. 2,0 klekot 168KM
szoszon1983 napisał(a):Jak jedziesz do ASO, to i tak zaleją Ci ten, żaden inny.
i tutaj uwazaj... bo sie zdziwisz... Mazda UK przeszla na jakis inny olej – wynalazek... beczkowy...

mysle, ze Bartek powinien pamietac jego nazwe...
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Wojtek napisał(a):szoszon1983 napisał(a):Jak jedziesz do ASO, to i tak zaleją Ci ten, żaden inny.
i tutaj uwazaj... bo sie zdziwisz... Mazda UK przeszla na jakis inny olej – wynalazek... beczkowy...![]()
zgadza sie. W niektorych warsztatach stosuja oleje Q8. Mam to nawet gdzies w mailu od nich
glowasiek napisał(a):W Milcars Dexelia DPF
jak sobie zaznaczysz, ze innego nie chcesz

maja oba gatunki olejow... a jak klient nic nie powie, to leja to z beczki...

no w koncu jakies oszczednosci musza miec
Arkana , Renault , Mii
Wojtek napisał(a):no w koncu jakies oszczednosci musza miec
dokladnie ja jak bylem u siebie w ASO to Dexelie na zamowienie tylko. Zreszta to sa jacys magicy, jak kolega z M5 pojechal do nich bo mu sie olej do X dzwignol, to mu tylko upuscili do poziomu F

- Od: 30 mar 2012, 18:24
- Auto: M6 Sport 2.0 MZR-CD 2008
glowasiek napisał(a):Jak juz rozmawiamy o takich duperelkach to dodam, ze zaskoczylo mnie w mazdzie to, iz podczas jazdy przy wiekszej predkosci mozna nadal zlozyc lusterka. W Toledzie ta opcja po przekroczeniu, powiedzmy 5km/h byla nieaktywna
Ta możliwość składania lusterek w ruchu uratowała mi kiedyś jedno z nich przed utrąceniem
- Od: 5 lip 2009, 23:42
Wojtek napisał(a):szoszon1983 napisał(a):Jak jedziesz do ASO, to i tak zaleją Ci ten, żaden inny.
i tutaj uwazaj... bo sie zdziwisz... Mazda UK przeszla na jakis inny olej – wynalazek... beczkowy...![]()
to mnie zaskoczyłeś, nie miałem o tym pojęcia.
Z innej beczki: czy można do elektronicznej historii serwisowej dodać wpisy z warsztatów innych niż aso?
- Od: 7 paź 2007, 12:20
- Auto: M6 GH 2008r. 2,0 klekot 168KM
Tomek6 napisał(a):glowasiek napisał(a):Jak juz rozmawiamy o takich duperelkach to dodam, ze zaskoczylo mnie w mazdzie to, iz podczas jazdy przy wiekszej predkosci mozna nadal zlozyc lusterka. W Toledzie ta opcja po przekroczeniu, powiedzmy 5km/h byla nieaktywna
Ta możliwość składania lusterek w ruchu uratowała mi kiedyś jedno z nich przed utrąceniem
Przypominam, że w instrukcji podkreślono, że w podczas ruchu samochodu lusterka mogą nie otworzyć się do końca (opory powietrza), co może być niebezpieczne (brak prawidłowej widoczności w lusterkach).
Kurof napisał(a):Panowie, czy wie ktoś może czy w M6 da sie zmienić wartość spalania wyświetlaną na komputerze pokładowym z MPG na km/h?
Bylo juz kilka razy.
Nie da sie

Dla tych, którzy chcą zabezpieczyć swoje skórzane kierownicę i gałkę zmiany biegów polecam moją relację http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=331&t=107144&p=2293751#p2293751 
edit:
Orientuje się ktoś czy do naszych Mazd używa się normalnego czynnika do klimatyzacji R134e?
edit:
Orientuje się ktoś czy do naszych Mazd używa się normalnego czynnika do klimatyzacji R134e?
Tomek6 napisał(a):Orientuje się ktoś czy do naszych Mazd używa się normalnego czynnika do klimatyzacji R134e?
Tomek nie mam pojecia

Podjechalem do ASO i oni nabijali. Jak i co to nie mam pojecia
Aha to dzięki Wam za informację
Dzwoniłem do ASO i cenią sobie przegląd klimy na 200zł bez materiałów. Jeszcze rozśmieszył mnie facet jak mówił, że filtr 130pare złotych a zamiennik 67
Z tym, że nie chce właśnie płacić za kontrolę filtru, który sam sobie zmieniłem całkiem niedawno. Nie chcę również żadnego odgrzybiania, bo mam swój ozonator także interesuje mnie wyłącznie dopełnienie i filtracja czynnika. Znalazłem firmę w Katowicach, która pracuje na jakimś urządzeniu Valeo. Liczą sobie 40zł za podłączenie i 15zł za każde 100g czynnika, także myślę, że w 100zł spokojnie się zmieszczę. Człowiek z tej firmy mówił właśnie o R134, więc chciałem to zweryfikować 
Tomek6 napisał(a): Dzwoniłem do ASO i cenią sobie przegląd klimy na 200zł bez materiałów.
Tomek zobacz na Gruponie. Czesto sa oferty na napelnianie klimy w dobrych cenach
Panowie będę wymieniał filtry w swojej Madzi (oleju, paliwa, powietrza i kabinowy). Miałem wszystko kupić w ASO (koszt ok 80-90 funtów) ale kolega polecił mi filtry firmy Filtron. Podobno są to filtry z górnej półki no i tańsze od tych z ASO. Czy to byłby dobry wybór? Czy brać z ASO?
Kurof
- Od: 29 lis 2011, 12:42
- Auto: Bylo:
Audi A6 2.4 benzyna
Jest:
Mazda 6 GH 2.2 MZR-CD 163 KM TS2
2009
do takich pytan jest dzial poradnikow 
a Filtron jest znany...
masz tutaj
viewtopic.php?f=329&t=17598&p=2155903&hilit=filtry+filtron#p2155903
a Filtron jest znany...
masz tutaj
viewtopic.php?f=329&t=17598&p=2155903&hilit=filtry+filtron#p2155903
Arkana , Renault , Mii