MADA napisał(a):tryq napisał(a):Ciekawe czy to mnie też będzie dotyczyć, bo od kilku tygodni mam problemy z seryjnym alarmem w swojej Madzi. Zamykam auto a ono mi pika 4 razy , jakbym miał nie domknięte drzwi. Posprawdzam wszystko, a ona dalej pika. Albo potrafi się sam alarm włączać. Może to wina niskiej temperatury, bo moja Madzia nocuje pod chmurkąW każdym bądź razie zbliża mi się 1 przegląd, to nieomieszkam o tym wspomnieć.
Miałem ten sam problem w serwisie gdzie zakładali alarm, naprawili ten defekt.Jest to problem przycisku alarmu w klapie przedniej – miejsca jego montażu, który jest zamontowany zgodnie z zaleceniami producenta. Zmiana miejsca montażu przycisku rozwiązała problem.
Na przeglądzie gwarancyjnym zwróciłem uwagę na ten problem, wymieniono mi cały moduł/sterownik alarmu i jak na razie problem zniknął.
Przy okazji, zgodnie z akcją serwisową A0847A wgrano nowy soft. Szczerze przed przeglądem nie odczuwałem żadnych problemów z tym związanych, a po nowych sterownikach silnik chodzi jakby głośniej i średnie spalanie jakby wzrosło. Ufam,że to było konieczne.
Jednakże, na forum przewinęła się informacja, że niektórzy dostali zaproszenia od swoich dealerów w związku z tą akcją. Mój jak widać o mnie zapomniał.
Zgłaszałem również problem z resetującym się radiem, jednakże Panowie w serwisie stwierdzili, że usterki nie wykryto. Mogli z łaski chociaż nowy soft do radia wgrać. Jeśli problem się pojawi ponownie to podjadę do innego serwisu.
Skrzypiący i nieco luźny fotel kierowcy, sterowany elektrycznie, dokręcono.
Na uwagę o ciężko pracujących teleskopach klapy bagażnika w kombi, powiedziano że tak ma być.
Spoko, na razie jeszcze dają radę od 1/3 otwarcia, choć wydawało mi się , że kiedyś startowały prawie od 10cm szpary po otwarciu.