Mazda6 (GH) – Szybkie pytania
witam.
Wystarczy poszukac w instrukcji samochodu.
Moderatora prosze o przeniesienie do "szybkich".
I uzupelnij profil kolego
P.S. standardowo 20tys km (12,5tys mil).
Wystarczy poszukac w instrukcji samochodu.
Moderatora prosze o przeniesienie do "szybkich".
I uzupelnij profil kolego
P.S. standardowo 20tys km (12,5tys mil).
strasznie pluje olejem po odkręceniu korka wlewu oleju
ten sam problem mniałem w poprzedniej mazdzie i wymiana podkładek pod wtryskami załatwiła sprawe czy w nowych mazda może być ten sam problem
przerabiał to ktoś?
ten sam problem mniałem w poprzedniej mazdzie i wymiana podkładek pod wtryskami załatwiła sprawe czy w nowych mazda może być ten sam problem
przerabiał to ktoś?
- Od: 8 wrz 2008, 17:55
- Auto: mazda6 02rok 2,0 diesel 136 byla, teraz
mazda6 2010 2,2 polift kombi
Z tego co mi wiadomo niestety w silnikach 2,2 również występuje problem z podkładkami. Trzeba je więc kontrolować tak samo jak w w poprzednim modelu w silniku 2,0 MZR-CD. W Twoim przypadku rzeczywiście może to być własnie ten problem. Szybka do mechanika proponuje zanim nie stanie się coś gorszego.
Odłamał mi się prztyczek (zatrzask) trzymający roletę na klapie bagażnika – czy można gdzieś kupić nowy element, czy trzeba sztukować?
- Od: 9 gru 2012, 14:44
- Auto: Mazda 6 Kombi GH 2,0 MZR-CD; 2008
Witam,
Mam okazję kupna mazdy 6 GH 2.0 benzyna w automacie (2009 rok). Trochę obawiam się tej skrzyni. Dużo jeżdżę po autostradach w Niemczech i Szwajcarii. Czy ma ktoś doświadczenie jakie są obroty przy prędkościach 150-160? Czy jazda z takimi prędkościami przez 10-12 godzin nie wykończy szybko automatu?
pzdr
Tomek
Mam okazję kupna mazdy 6 GH 2.0 benzyna w automacie (2009 rok). Trochę obawiam się tej skrzyni. Dużo jeżdżę po autostradach w Niemczech i Szwajcarii. Czy ma ktoś doświadczenie jakie są obroty przy prędkościach 150-160? Czy jazda z takimi prędkościami przez 10-12 godzin nie wykończy szybko automatu?
pzdr
Tomek
-
tommyg
Automaty w maździe są jeszcze starszego typu. Można powiedzieć że w stosunku do obecnych skrzyń np. dwusprzęgłowych czy CVT są nie do zajechania. Nie ma sie czego obawiać przynajmniej jeśli chodzi o trwałość.
Czy ktoś wie jak się dobrać do zespołu świateł przeciwmgielnych przednich w polifcie? mam ramki srebrne , jednak żeby je założyć trzeba jakoś ściągnąć stare , próbowałem jak w instrukcji ale albo mam dwie lewe ręce albo instrukcje napisał jakiś wariat bo po wykręceniu śrubki i tak nie da rady wyciągnąć górnej części z halogenem tak żeby wymienić żarówke.
- Od: 15 wrz 2012, 23:46
- Auto: Lexus IS 300H 2013
Mazda CX5 2012 2,0 SKYPASSION
chmooreck napisał(a):Każdą część można dokupić w ASO.
O ile się nie mylę chodzi o GS2A-69-8C4C. Cena Cię zaskoczy – powinieneś się zmieścić w 10 zł
To faktycznie o ten element chodziło, zamówienie z centralnego magazynu szło dwa dni, koszt 9 PLN (słownie: dziewięć złotych), chłopaki w ASO wymienili mi gratis! I mam oryginalny japoński plastik, mam nadzieję że nie będzie wiecił w nocy ...
- Od: 9 gru 2012, 14:44
- Auto: Mazda 6 Kombi GH 2,0 MZR-CD; 2008
nawe jakby, to pod maska jest wiec nie zobaczysz 
Sebal napisał(a):Z tego co mi wiadomo niestety w silnikach 2,2 również występuje problem z podkładkami. Trzeba je więc kontrolować tak samo jak w w poprzednim modelu w silniku 2,0 MZR-CD. W Twoim przypadku rzeczywiście może to być własnie ten problem. Szybka do mechanika proponuje zanim nie stanie się coś gorszego.
Mam mazde z silnikiem 2.2 i po odkreceniu korka na dobrze rozgrzanym silniku widze "pare" lub cos w tym stylu nie jestem w stanie okreslic czy to tylko para czy dym...
Czy moge zarzadzac wymiany w aso podkladek na moje widzi misie???Mazde mam jeszcze na 8 miesiecznej gwarancjii...
- Od: 11 wrz 2011, 19:34
- Auto: Była:
Mazda 6 2003R 2.0 Disel 136 TS2
Jest:
Mazda 6 2010R 2.2 Disel 163 TS
BloodyGT napisał(a):Czy moge zarzadzac wymiany w aso podkladek na moje widzi misie???
mozesz ale Cie za to odpowiednio skasuja
zielony110 napisał(a):BloodyGT napisał(a):Czy moge zarzadzac wymiany w aso podkladek na moje widzi misie???
mozesz ale Cie za to odpowiednio skasuja
aha
nawet gwarancja nie pomoze??:(
Jest:
a na jakiej niby podstawie.
Podlacza pod kompa – zobacza ze nie ma bledow, spalanie w normie, ilosc podawanego paliwa w normie i nic nie zrobia.
Jedynie skasuja ospowiednio za podpiecie pod kompa.
Podlacza pod kompa – zobacza ze nie ma bledow, spalanie w normie, ilosc podawanego paliwa w normie i nic nie zrobia.
zielony110 napisał(a):a na jakiej niby podstawie.
ok dzieki zielony,ale ja i tak pojade osobiscie sie przekonac....Napisze w poniedzialek jaki to przyniesie efekt:))
Jest: