Mazda6 (GH) – Szybkie pytania
Ten koles przeszed samego siebie, po tym jak podalem zdjecie na forum jeszcze raz zadzwonilem do nich z zapytaniem o zdjecie, myslalem ze dodzwonie sie moze do kogos innego – niestety
Powiedzialem mu ze jestem naprawde zainteresowany i jak tylko dostane wiecej zdjec i potwierdze kolor to biore od reki. Gosciu mnie rozwalil, powiedzial ze on to nie ma czasu na robienie zdjec ( argument odleglosci nie byl zadny argumentem ze nie moge podejsc i sprawdzic osobiscie) i ze mu nie zalezy na sprzedazy bo predzej czy pozniej ktos inny i tak to kupi
. Nosz [cenzura] rece opadaja, olalem goscia od razu. Myslalem ze to na odwrot dziala 

- Od: 30 mar 2012, 18:24
- Auto: M6 Sport 2.0 MZR-CD 2008
- Od: 29 lip 2011, 21:25
- Auto: Mazda 6 2009 MZR-CD 2.2 Sport 185KM
Popo napisał(a):http://www.cdn.dk/mazda6/tips.htm
Próbował ktoś czy to działa?
Tak parę dni temu i to z powodzeniem, kasowanie inspekcji olejowej i regulacja wtryskiwaczy. Auto teraz chodzi ciszej i bardziej reaguje na gaz.
Potwierdzam, procedura kalibracji wtryskiwaczy dziala jak nalezy – tylko pamietaj, ze silnik musi byc rozgrzany
Po kalibracji:
-ani razu furka nie szarpnela
-jest ciszej, juz tak nie klepie na zimnym silniku
-spadlo spalanie
dumdum napisał(a):A w silniku 2.2 D miał ktoś okazje przetestować?
Ktos wypowiadal sie w dziale diesla, ze w/w sposob dziala rowniez z silnikami 2.2
tak opisane w dziale diesel MZR-CD
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
No i stalo sie Magdalena dostala dzisiaj nowe aluski od Rexa
jak dla mnie bomba. Zdjecie zrobione na szybkiego. Mala ciekawostka, bynajmniej nowosc dla mnie, opony napompowalem azotem (nitrogen). Podobno dluzej trzyma cisnienie i pare innych plusow. Pojezdze zobaczymy.

Ostatnio edytowano 5 wrz 2012, 19:26 przez Anonymous, łącznie edytowano 1 raz
Powód: poprawilem zdjecia ;)
Powód: poprawilem zdjecia ;)
Tomek6 napisał(a):jaka jest szerokość i ET tych felg?
o ile si nie myle to jest to 8Jx18 i ET50. Ale pewny na 100% nie jestem, bo z glowy podaje dane
A wyglad M6 na felach od Rex-a jest ciekawy
Dokladnie jak pisze kolega 8Jx18 i ET50. Ja jestem z tych felg mega zadowolony, od poczatku wiedzialem ze moja Mazda siadzie na RX8-emkach. Teraz tylko szukam jakiejs fajnej koncowki na wydech, bo ta orginalna to jakas bezplciowa jest 
rajek napisał(a):Teraz tylko szukam jakiejś fajnej końcowki na wydech, bo ta orginalna to jakas bezplciowa jest
Zgadzam się

Fajne fele, czyli ET 50 może być do 18stek, nic nie wystaje?
- Od: 29 lip 2011, 21:25
- Auto: Mazda 6 2009 MZR-CD 2.2 Sport 185KM
rajek napisał(a):Teraz tylko szukam jakiejs fajnej koncowki na wydech, bo ta orginalna to jakas bezplciowa jest
to od razu dwururke wstawic
Jak nie ori to zawsze od Ultera mozna wziac

damianko napisał(a):a jaki rozmiar opony?
Opony standard 225/45/18 ale jak przyjdzie czas na nowe to mysle ze zaloze 235/45/18 z ochrona rantu.
Popo napisał(a):Fajne fele, czyli ET 50 może być do 18stek, nic nie wystaje?
Dziekowac
zielony110 napisał(a):to od razu dwururke wstawic![]()
Jak nie ori to zawsze od Ultera mozna wziac ]
Ladnie to wyglada ale koszt pewnie tez ladny
Odnośnie kalibracji wtrysków na 2.2 D też zadziało. Istotne jest, żeby silnik był dobrze rozgrzany, bo inaczej na desce zapalą się kontrolki jak na choince
. Pomimo, że wskazówka temp silnika była na środku, ale silnik był po 15 min postoju i nie chciało zadziałać. Dopiero jak zrobiłem małą rundkę po osiedlowych uliczkach to zadziało od pierwszego razu.
Dzięki Głowasiek za maila z podpowiedzią, bo bym się wystraszył tej choinki na desce
Dzięki Głowasiek za maila z podpowiedzią, bo bym się wystraszył tej choinki na desce
- Od: 11 sie 2010, 23:42
- Auto: Mazda 6 GH 2.2 Diesel Kombi wersja Sport
Panowie mala ciekawostka.
Mazda oglosila dzisiaj oficjalnie, ze pod koniec tego roku otwiera fabryke w Rosji
Bedzie to polaczone sily 50:50 Mazda : Sollers
Na poczatku fabryka bedzie skladala CX-5 a nastepmnie dolaczy do niej nowa Mazda 6
Produkcja roczna bedzie sie ksztaltowac na poziomie 50.000 rocznie a pozniej 100.000.
Wiecej informacji tutaj:
http://www.mazda.com/publicity/release/ ... 20906a.pdf
Mazda oglosila dzisiaj oficjalnie, ze pod koniec tego roku otwiera fabryke w Rosji
Bedzie to polaczone sily 50:50 Mazda : Sollers
Na poczatku fabryka bedzie skladala CX-5 a nastepmnie dolaczy do niej nowa Mazda 6
Produkcja roczna bedzie sie ksztaltowac na poziomie 50.000 rocznie a pozniej 100.000.
Wiecej informacji tutaj:
http://www.mazda.com/publicity/release/ ... 20906a.pdf