Mazda6 (GH) – Szybkie pytania
Kamil napisał(a):to jakby ktoś chciał dpf do benzyny to proszę: dpf Jedyna taka na allegro, radzę się śpieszyć.
dobre, dobre

Chyba sobie kupie bo to akurat do 2.0

Kamil jak poszukiwanie "dwururki" do M6
Ruszylo sie cos w temacie
zielony110 napisał(a):Kamil jak poszukiwanie "dwururki" do M6
Ruszylo sie cos w temacie
własnie powyższ rarytas jest efektem codziennego przeglądania kategorii "wydech" w celu szukania drugiego komina
Myślałem do niego (goscia od dpf pb) napisać w sprawie prawego tłumika, ale... nawet jak ma to o tym pewnie nie wie
glowasiek napisał(a):DPF = diesel particulate filter
widząc tę aukcję, wolałem, by ktoś mnie utwierdził na forum zanim dam link, bo zgłupiałem
-
Kamil
Panowie, bo to na moje oko nie jest DPF
Wydaje mi się, że jest to fragment układu wydechowego łączący kolektor wydechowy z trójnikiem. Od lewej katalizator a puszka z prawej to tłumik środkowy. Także wychodzi na to, że auto jak najbardziej benzyna 2,0 z tym, że ktoś nazwał katalizator DPFem 
- Od: 5 lip 2009, 23:42
adamb napisał(a):no to jest od bezyny
czyli Kamil pisz do kolesia bo jezeli jest od 2.0 benzyny to powinien byc i drugi tlumik
niestety to mi nic nie da. Potrzebuję trójnika
a sam drugi tłumik końcowy mi nic nie da (i nic nie doda) 
chyba że mam robić disco polo i sobie dla picu końcówkę przymocować
– chodziło mi to po głowie, ale se pomyślałem: nieeee bo mnie koledzy z forum wyśmieją 
chyba że mam robić disco polo i sobie dla picu końcówkę przymocować
-
Kamil
Kamil napisał(a):Potrzebuję trójnikaa sam drugi tłumik końcowy mi nic nie da
no jak chcesz, ale to juz polowa sukcesu jest
Kamil napisał(a): sobie dla picu końcówkę przymocować– chodziło mi to po głowie,
Mialem taka sama myśl na głowie
dymek będzie leciał z jednej rurki
Kamil a może coś koledzy z UK znajda,pytanie tylko jaki koszt by wysyłki był :/
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
na ebay uk znalazłem kiedyś komplet (Krzysiek widział), ale cena za całość porażała (chyba koło 250funtów), więc nawet nie było sensu pytać.
-
Kamil
Kamil napisał(a):na ebay uk znalazłem kiedyś komplet (Krzysiek widział), ale cena za całość porażała (chyba koło 250funtów), więc nawet nie było sensu pytać.
tylko dlatego ze to byl nowy Ultera
To samo masz w PL i to taniej.
Ciezko jest z uzywkami do GH.
Jest zdecydowanie wiecej diesli 2.0 niz benzyn niestety. Ale nadal pamietam i sprawdzam.
Jak znajde cos sensownego to podesle linka
Marianek napisał(a):zielony110 napisał(a):est zdecydowanie wiecej diesli 2.0 niz benzyn niestety
Ale Kamil ma klekota właśnie
No tak tak, ale chodzi o to, że klekot ma jeden tłumik a trzeba dawcy – benzyny 2,0 lub 2,5 ew. diesla 2,2 (i to jeszcze nie w każdej wersji). Bartek właśnie tu uzasadnił słabo idące poszukiwania. Jest dużo więcej diesli 2,0 niż pozostałych wersji silnikowych
- Od: 5 lip 2009, 23:42
Tomek6 napisał(a):No tak tak, ale chodzi o to, że klekot ma jeden tłumik a trzeba dawcy – benzyny 2,0 lub 2,5 ew. diesla 2,2 (i to jeszcze nie w każdej wersji). Bartek właśnie tu uzasadnił słabo idące poszukiwania. Jest dużo więcej diesli 2,0 niż pozostałych wersji silnikowych
dzieki Tomek wlasnie o to chodzilo

Na wyspach ciagle wiecej jest diesli bo w wiekszosci to auta flotowe.
Przewazaja 2.0 bo jest bardziej oplacalny (dla flot oczywiscie) a niestety te silniki maja tylko jedna rure
Kamil nie lepiej zainteresowac sie tlumkiem od Mazdy
Tlumik sebring kosztuje u nas 72 funy wiec moze to jest jakas opcja
Wiem, ze jeszcze ten trojnik trzeba dorwac
właśnie najtrudniej dostać trójnik. Lewy tłumik miałem okazję kupić, ale wolałem poczekać na komplet.
-
Kamil