67igor1 napisał(a):Kamil napisał(a):czy sam kupujesz olej i filtr, oni wymieniają i wtedy robią wpis?
mysle, ze wlasnie tak
Dokładnie tak, wpis dostaniesz tylko jeśli wymianę przeprowadzi ASO. Olej kupuję sam. Przy pierwszym przeglądzie policzono mi za bańkę Dexeli prawie 400zł. Wyleczyłem się całkowicie z takich transakcji. Jeżdżę teraz na Mobilu 1 ESP Formula 5w30 (Kamil, do Ciebie ten olej jak najbardziej się nada) przy którego zakupie zamykam się w kwocie 180zł. Serwis nie ma prawa zanegować dostarczonego przez Ciebie oleju jeśli spełnia on specyfikacje wyszczególnione w instrukcji. Filtr oleju i podkładkę pod śrubę spustową kupuję już w ASO, wychodzi to taniej niż jakikolwiek sensowny zamiennik. Przed wyjazdem do ASO mam jeszcze w zwyczaju naznaczać kolorowym sprayem stary filtr oleju. Ot takie zboczenie z troski o auto
Filtr powietrza kup i wymień sobie sam. Wymiana jest banalnie prosta. Zobacz sobie u mnie w temacie, wymieniałem ostatnio oryginał na Knecht LX 936 (do Ciebie ten sam model filtra pasuje).