Witam serdecznie!
szybkie pytanie,
potrzebuje znaleźć obwód elektryczny który jest aktywny dopiero po uruchomieniu silnika,
mam na myśli takie coś, że jak już silnik się uruchomi to na przykład na jakimś kabelku pojawi się 12V, lub jakiś przekaźnik się załączy, lub jeszcze coś innego, co pozwoli mi stwierdzić że silnik się już uruchomił, musi to działać w dodatnich i ujemnych temperaturach, dobrze by było jakby ten sygnał był gdzieś pod maską,
z góry dziękuje za pomoc
pozdrawiam
Paweł
poszukiwany obwód elektryczny
Strona 1 z 1
Kiedyś takie coś znalazłem. Poszukaj w skrzynce bezpieczników w silniku przekaźnika Fuel Pump Relay i sprawdź, czy jego cewka jest wysterowywana tylko podczas pracy silnika. Powinien to być ten.
Witam serdecznie
Dzięki za szybką odpowiedź, Też o tym myślałem ale ja jeżdżę dieslem i pompki paliwa nie mam, ale faktycznie może tam się jakieś napięcie pojawiać. Sprawdzę wieczorem
Dzięki pozdrawiam
Paweł
Dzięki za szybką odpowiedź, Też o tym myślałem ale ja jeżdżę dieslem i pompki paliwa nie mam, ale faktycznie może tam się jakieś napięcie pojawiać. Sprawdzę wieczorem
Dzięki pozdrawiam
Paweł
- Od: 28 lip 2013, 21:42
- Auto: była
Mazda 6 kombi, 2.0L Diesel 121KM 2004r
jest Mazda 6 GH kombi, 2.2L 2010r, 163KM
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
Witam
Właśnie sprawdziłem i niestety napięcie pojawia się tam od razu po przekręceniu kluczyka , Wynika to pewnie z tego że mam na stałe włączone światła skandynawskie, ma ktoś może jeszcze jakiś pomysł?
Pozdrawiam
Paweł
Właśnie sprawdziłem i niestety napięcie pojawia się tam od razu po przekręceniu kluczyka , Wynika to pewnie z tego że mam na stałe włączone światła skandynawskie, ma ktoś może jeszcze jakiś pomysł?
Pozdrawiam
Paweł
- Od: 28 lip 2013, 21:42
- Auto: była
Mazda 6 kombi, 2.0L Diesel 121KM 2004r
jest Mazda 6 GH kombi, 2.2L 2010r, 163KM
W kostce przy alternatorze sprawdzałeś?
- Od: 12 paź 2008, 22:43
- Auto: 323f BA 1.8 TURBO '96
Strona 1 z 1