Mazda6 (GH) – Wrażenia i opinie
Czy jako koło zapasowe mogę wozić jedno z kompletu opon letnich o rozmiarze 215/50 R17 (obecnie mam założone zimówki 205/60 R16). Chyba lepiej mieć większy zapas nic nie mieć nic. Jak uważacie.
- Od: 31 paź 2008, 21:40
- Auto: M6, '08, 2.0MZR, Exclusiv Plus
M6 '12, 2.0GJ 165KM, Skypassion, red soul, white skin, navi
Raczej....robi007 napisał(a):Chyba lepiej mieć większy zapas nic nie mieć nic.
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Czy jako koło zapasowe mogę wozić jedno z kompletu opon letnich o rozmiarze 215/50 R17 (obecnie mam założone zimówki 205/60 R16). Chyba lepiej mieć większy zapas nic nie mieć nic. Jak uważacie.
Dobrze knujesz!
j32 napisał(a):Właśnie to staram się powiedzieć, ze po chwili znowu są zaparowane i znowu muszę mieć włączone ogrzewanie... i tak przez całą drogę do domu.
Może Ty na kacu jeżdzisz ?
MAZDA 6 MZR-CD EXCLUSIVE PLUS i parę innych gratów...
- Od: 6 paź 2008, 17:13
- Auto: MAZDA 6 165 KM 402Nm diesel
D-fens napisał(a):A tak z innej beczki. Czy ktoś z Was ma wersję Exclusive? Na tylnej, prawej szybie (kombi- to ta mała ostatnia) jest paskowanie takie jak na tylnej ogrzewanej. Nie zauważyłem natomiast, żeby to działało i muszę zasuwać ze skrobaczką. Takie małe coś a mnie irytuje od pewnego czasu.
Pozdrawiam
To jest antena bo się popisałem i na serwisie gości zjeba*** że mi ogrzewanie bocznej nie śmiga noi się dowiedziałem

figo-fago napisał(a):Może Ty na kacu jeżdzisz ?Ja mam tak w poniedziałki , że mi szyby parują ....

- Od: 27 lis 2008, 10:37
- Auto: Mazda 6GH 2.0 MZR-CD 140KM 6MT
j32 napisał(a):Właśnie to staram się powiedzieć, ze po chwili znowu są zaparowane i znowu muszę mieć włączone ogrzewanie... i tak przez całą drogę do domu.
Też tak miałem, zacząłem się irytować że to kolejna niedopracowana rzecz, a później dokładnie umyłem lusterka i przestało parować
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 1 kwi 2008, 22:12
- Auto: Mazda 3, 2.0 diesel
mcbeth napisał(a):mr_t napisał(a):a później dokładnie umyłem lusterka i przestało parować
No przyznaj to. W innych markach to nie występowało ?
W poprzednim szyba lusterka była bardziej schowana do środka w obudowę i może przez to mniej się lusterko brudziło i nie zwróciłem na to uwagi.
Teraz zauważyłem, że w Cytrynie mam to samo co w Maździe tj. 2-3 dni jazdy i lusterka wiecznie "zaparowane", w cytrynie szyba lusterka jest tyle co nic schowana w obudowę.
- Od: 1 kwi 2008, 22:12
- Auto: Mazda 3, 2.0 diesel
http://moto.onet.pl/1532179,2245,1,artykul.html
Test 6 z 2.2 MZR CD. Kto ma zarzuty do wnętrza niech wejdzie do Insigni i zobaczy grad przycisków- ja wolałbym prostotę i przyjazną obsługę Mazdy...
Najlepsze jest porównanie ze Starem 200
Silnik stara ma prawie 7l pojemności
:D:D
Test 6 z 2.2 MZR CD. Kto ma zarzuty do wnętrza niech wejdzie do Insigni i zobaczy grad przycisków- ja wolałbym prostotę i przyjazną obsługę Mazdy...
Najlepsze jest porównanie ze Starem 200
Z tego co widzę w katalogu, w Mazdzie 6 2009 wersji DYNAMIC i TOP niemieckiej (polskiej wersji SPORT) jest dołożony system RVM (system monitorowania tyłu pojazdu).

Moja nowa Mazda 6 "wyjechała z tłumu"... http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=59909&start=0
- Od: 4 lut 2006, 00:00
- Auto: M6 '08 GH 2.5 MZR TOP
Zgadza się, wszystkie modele rocznik 2009 otrzymały RVM, który na marginesie jest bezużyteczny w mieście (monitoruje auta z prędkością > 60 km/h). Działa za to dobrze na autostradach gdzie ruch jest mniejszy