Moderatorów proszę o pozostawienie tego tematu kilka dni bez przenoszenia do car audio, tutaj jest dobrze widoczny.
Zniechęcony brakiem ulubionej muzy w Premacku postanowiłem w goglach poszukać sposobu na podłączenie odtwarzacza mp3/cd.
Sposób na kasetę oraz FM transmiter miałem już przetestowany w innych samochodach i co tu dużo mówić-bez rewelacji.
XCAR LINK troszkę drogi więc .....
Postanowiłem podpiąć się bezpośrednio kabelkami do głowicy (pewnie nie raz komuś przyszło do głowy

W końcu po

Jak znalazłem kanały od kaseciaka bez schematu

Proszę bardzo. XCAR LINK dla ubogich
Rozbieramy ramkę od radia, delikatnie podważamy od dołu, bez większej filozofii, powinno wszystko wyjść bez problemu.

By sebabrccrx at 2011-05-19
Odłączamy przełącznik od awaryjnych.
Odkręcamy radio.
I demontujemy górna pokrywę.
Zdejmujemy przedni panel radia, zamocowany jest na zatrzaski i z płytka łączy go kostka na wcisk wiec nie ma obawy o taśmę czy kable

Przecinamy kabelek od silniczka kasety (można ciachnąć 2 jak kto woli, ale po przecięciu jednego nie trzeba zabezpieczać luźno wiszącego kabla).
Demontujemy dolną pokrywę.
I oto jest płytka

1. Miejsce wlutowania masy
2. Trzeba zrobić supełek na końcu kabelka żeby zabezpieczyć go przed przypadkowym wyszarpnięciem.
Dokładne miejsce wlutowania L i P kanału.
By sebabrccrx at 2011-05-20
I miejsce wlutowania masy dla kolegi który o to prosił
Składamy do kupy.
A jak to gra to nie mam pytań jak na fabryczny zestaw AUDIO!!!!!!
Jeszcze tylko tweterki w drodze

UWAGA!!
Lutownice na wszelki wypadek należy uziemić.
Należy zwrócić uwagę aby wlutować kabelki tu gdzie ja. Musiałem radio demontować i przylutowywać w miejsce obok (biały kabel)

Kaseta wcale nie jest potrzebna w środku, po prostu trzeba zamknąć mechanizm kasety na pusto (służy do tego taka biała dźwignia na górnej części mechanizmu kasety-trzeba ja przesunąć w dół i kieszeń opadnie).
Powodzenia.
Pozdrawiam.