Wymiana rozrządu – różne szkoły
Osobiscie ci powiem ze przy zmianie rozrządu nie kombinował bym tyle ,zaoszczędzić tu,zaoszczędzić tam a potem tylko zal może być.
Jak nie masz znajomego dobrego mechanika to lepiej śmigaj z tym do aso oni przynajmniej za to odpowiadają ze będzie wszystko git.
Z reszta można sobie pofolgować ale na sercu operacje powinni robić specjaliści.
pozdrawiam
Marian
Jak nie masz znajomego dobrego mechanika to lepiej śmigaj z tym do aso oni przynajmniej za to odpowiadają ze będzie wszystko git.
Z reszta można sobie pofolgować ale na sercu operacje powinni robić specjaliści.
pozdrawiam
Marian
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Witam mi ma zrobic rozrzad znajomy mechanik, powiedzial za czesci 800zl napinacz hydrauliczny sam 400 zl oryginal, pasek CONTITECH pompe wody mialem wymieniana przy 120000 z tego co wiem co 2 wymiany sie robi teraz mam 202 000 wiec pompe moge zostawic teoretycznie tak ?
- Od: 21 cze 2010, 09:06
- Auto: Mazda 6, 2.0 – 136km, 2003r
raul_ole, proszę uzupełnić profil o dane auta bo nie wiemy o jaki rozrząd chodzi, rozumiem, że Tobie na mocy spokoju nie zależy. Za 800 zł ma oryginalny rozrząd (do ditd), bez pompy, w carspeed.pl. A jaką pompę wsadziłeś poprzednio? ileż można pisać o tym, że fatalnie kończy się zakładanie zamiennych rozrządów.
Pozdrawiam
ech, ręce opadają...
raul_ole
poświęć 23 minuty na przeczytanie tego wątku, popraw jeszcze tym:
viewtopic.php?f=89&t=97091
a będziesz sam udzielał odpowiedzi na swoje pytania...
raul_ole
poświęć 23 minuty na przeczytanie tego wątku, popraw jeszcze tym:
viewtopic.php?f=89&t=97091
a będziesz sam udzielał odpowiedzi na swoje pytania...

- Od: 29 paź 2008, 16:30
- Auto: Premacy 2.0 DiTD `02
Przepraszam za moja niekompetencje. Nie wiem jaka pompa byla poprzednio zakladana, dopiero co kupilem autko, zalezy mi na spokoju ducha i na dobrze auta, napinacz kupuje japonski oryginalny watek czytalem, prosze tylko o opinie na temat pasku contitecha podobno jest on jednym z najlepszych ale chce sie upewnic. Zatem jakich producentow polecacie jesli chodzi o rozrzad. Opis uaktualniony..
- Od: 21 cze 2010, 09:06
- Auto: Mazda 6, 2.0 – 136km, 2003r
Witam. Przeczytałem cały temat o wymianie rozrządu który ciągnie sie od kilku lat.
Posiadam Premacy 2.o 90KM z 2000 roku w dislu. Przebieg 180 tys.km.
Prosze o podanie namiarów, gdzie kupić kompletny, sprawdzony przez Was rozrząd ?
Oczywiście w DOBREJ CENIE
Dziękuje.
Posiadam Premacy 2.o 90KM z 2000 roku w dislu. Przebieg 180 tys.km.
Prosze o podanie namiarów, gdzie kupić kompletny, sprawdzony przez Was rozrząd ?
Oczywiście w DOBREJ CENIE
- Od: 7 lip 2010, 18:52
- Auto: Mazda Premacy 2.0 Disel DITD
Witam, przecież jest napisane:
aLechu napisał(a):Coś Ci doradzę – wejdź na http://www.carspeed.pl napisz zapytanie o rorząd wpisując nr VIN i po kłopocie. Dostaniesz różne warianty części do swojego pędzidła. Rozrządu nie kupiłbym na allegro.
Pozdrawiam
witam. Wchodze powoli w etap poszukiwania mazdy premacy sportive 2.0 benzyna za zachodnią granicą. Bardzo dużo jest samochodów z przebiegiem ok 100-120 tyś z pełną książką i wymienionym rozrządem w okolicach 90 tyś ( więc tu po przywiezieniu wymiana nie jest potrzebna ), ale jest też troche samochodów z pelną książką przed wymianą z przebiegami rzedu 60-80 tyś ( tu trzebaby wymienic od razu ) No i pytanie. Ile kosztuje to w tej wersji i jakie części są potrzebne???
pozdrawiam
pozdrawiam
- Od: 13 cze 2010, 21:56
te]mackie76 napisał(a):zbynio_50 napisał(a):temat o wymianie rozrządu który ciągnie sie od kilku lat.
A dokładnie od tylu lat, od ilu jest DiTD...
![]()
[/quo
mackie76 napisał(a):zbynio_50 napisał(a):temat o wymianie rozrządu który ciągnie sie od kilku lat.
A dokładnie od tylu lat, od ilu jest DiTD...
![]()
Mackie daj sobie spokój i jeżeli nie masz nic mądrego do powiedzenia to siedż cicho!!!
Między 2007 a 2010 jest 3 lata różnicy. A mnie interesują aktualne informacje dotyczące
wymiany rozrządu (ceny, sprzedawcy i opinie posiadaczy).
Zamykam ten temat bo mam dość takich zdawkowych informacji.
- Od: 7 lip 2010, 18:52
- Auto: Mazda Premacy 2.0 Disel DITD
Witam
Jestem tu nowy i właśnie kupiłem Mazdę Premacy DITD (180 000 km przebieg). W przyszłym tygodniu zamierzam wymienić rozrząd.
Przeczytałem już wszystko co tu napisaliście i mam tylko małe pytanie:
Czy ta oferta którą znalazłem na allegro jest godna uwagi??
http://allegro.pl/rozrzad-pompa-gmb-maz ... 70667.html
Chodzi mi przede wszystkim czy to jest dobry pasek i pompa wody?? Jeśli nie to co byście polecali na tą chwilę.
Wymiany dokona mi zaufany mechanik.
Pozdrawiam
Jestem tu nowy i właśnie kupiłem Mazdę Premacy DITD (180 000 km przebieg). W przyszłym tygodniu zamierzam wymienić rozrząd.
Przeczytałem już wszystko co tu napisaliście i mam tylko małe pytanie:
Czy ta oferta którą znalazłem na allegro jest godna uwagi??

Chodzi mi przede wszystkim czy to jest dobry pasek i pompa wody?? Jeśli nie to co byście polecali na tą chwilę.
Wymiany dokona mi zaufany mechanik.
Pozdrawiam
- Od: 15 wrz 2010, 10:58
- Auto: Mazda Premacy 2.0 DITD 90KM
2000r.
Ja zdecydowałem się na w/w zestaw. Przejechałem na razie kikaset km i póki co jest ok
Sprzedawca powiedział mi że pompę GMB w odróżnieniu od oryginalnej Mazdy trzeba wymieniać co każdą wymianę rozrządu a oryginalną co 2 wymianę.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Od: 15 wrz 2010, 10:58
- Auto: Mazda Premacy 2.0 DITD 90KM
2000r.