Wymiana rozrządu – różne szkoły
say napisał(a):Rozrzad w DiTD wymienia sie co 90 tys. km lub co 5 lat.
Dzieki Szymon.Bo duzo sie pisze o wymianie po przebiegu ,ale brak info o latach.Wesolych Swiat
- Od: 25 lut 2007, 22:14
- Auto: Fiat Ulysse 2.0 Pb 136 km
Witam,
Wielkie dzięki Jaksa za informacje (odpisuje tutaj bo temat w którym mi odpowiedziałeś został "zakoszowany":
Jaksa napisał
bo generalnie Wszyscy rozpisują się o rozrządzie w DiTD, a o benzynówkach jakoś cicho.
Pozdrawiam
Pattonik
Wielkie dzięki Jaksa za informacje (odpisuje tutaj bo temat w którym mi odpowiedziałeś został "zakoszowany":
Jaksa napisał
Pasek rozrządu 140 zł , uszczelka pokrywy zaworów 75 zł + robota nie wiem jak w Krakowie ( u nas 200 zł ) wszystko w oryginale , jak ma to faktycznie 120 to reszta ( rolki , pompa wody ) będzie ok .... dodam ze nie ma stresu po zerwaniu paska.
bo generalnie Wszyscy rozpisują się o rozrządzie w DiTD, a o benzynówkach jakoś cicho.
Pozdrawiam
Pattonik
- Od: 14 lut 2008, 10:29
- Auto: mazda premacy 1.840 16V 74KW
Łukasz napisał(a):Chyba nie będziesz jeżdził Premacką 9 lat???
Mysle ze jeszcze dwa tygodnie i bede jezdzil moze takim autkiem

- Od: 25 lut 2007, 22:14
- Auto: Fiat Ulysse 2.0 Pb 136 km
Ja własnie zostawiłem moją Madzię Premacy u mechanika:
1. wymiana rozrządu
2. wymiana pompy
3. wymiana wszystkich filtrów
4. wymiana wszystkich płynów
5. regulacja wtryskiwaczy
6. ogólne przejrzenie autka
Troszku będzie kosztować. Wstępny koszt 2000 zl brutto z robocizną. Madzię przywiozłem w kwietniu, to jest super autko (moje pierwsze osobiste). Ma przejechane 165 kkm, jak na razie jeździła super, ale wybieram się w dalszą trasę więc postanowiłem wymienić rozrząd. Zobaczymy ...
1. wymiana rozrządu
2. wymiana pompy
3. wymiana wszystkich filtrów
4. wymiana wszystkich płynów
5. regulacja wtryskiwaczy
6. ogólne przejrzenie autka
Troszku będzie kosztować. Wstępny koszt 2000 zl brutto z robocizną. Madzię przywiozłem w kwietniu, to jest super autko (moje pierwsze osobiste). Ma przejechane 165 kkm, jak na razie jeździła super, ale wybieram się w dalszą trasę więc postanowiłem wymienić rozrząd. Zobaczymy ...
- Od: 14 maja 2008, 09:00
- Auto: Mazda Premacy 2,0 diesel '00
Wiem, że niewiele, ale to znajomy za robociznę robimy grilla
, a koleś ma duuuuże zniżki na części, bo to duży warsztat, dziś odbieram, zobaczymy
Odebrałem,ufff...
Koszt – 2100 zł z robocizną
Rozrząd Nipparts, pasek Gates, pompa Nipparts, olej Shell, filtry Nipparts.
Odebrałem,ufff...
Koszt – 2100 zł z robocizną
Rozrząd Nipparts, pasek Gates, pompa Nipparts, olej Shell, filtry Nipparts.
Yard napisał(a):Bardzo drogo jak na zamienniki
Do tego przegląd samochodu, symetria kół, regulacja wtrysków, sam rozrząd około 900 zł, czy to dużo, hmm, pytałem się jeszcze u dwóch mechaników, średnio o 300 zł więcej bym zapłacił.
Najwyżej straciłem
Ale cieszę się z odświeżonego serca mazdy
Mówi się trudno, wielkie dzięki za info.
Po to w końcu forum jest
Mam nadzieję pojeździć z rok... He he wytrzyma, i tak jestem z niej bardzo zadowolony.
I tak powinno być
I tak powinno być

Dobry zestaw w bdb. cenie
Jak wymienisz przy 90 000km będzie OK, wcześniej nie ma sensu, chyba, że masz ten rozrząd na którym jeździsz od nowości (2000r.). Wymień od razu pompę wody
Jak wymienisz przy 90 000km będzie OK, wcześniej nie ma sensu, chyba, że masz ten rozrząd na którym jeździsz od nowości (2000r.). Wymień od razu pompę wody
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.