Wymiana rozrządu – różne szkoły
Grzybuś , wszystkie benzynki po 97 roku mają co 90 tysiecy + sprawdzenie zaworków . DiTD to samo lecz w tym przypadku 90 jest ostatecznym limitem km...90100 jest juz sporym ryzykiem uzytkownika 

Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
http://
www.allegro.pl/item301080345_rozrzad_ma ... _ditd.html
Ceny troche spadaja wiec coraz tansze oryginaly

Ceny troche spadaja wiec coraz tansze oryginaly
- Od: 25 lut 2007, 22:14
- Auto: Fiat Ulysse 2.0 Pb 136 km
U mnie Niemiec wymieniał rozrząd i oczywiście zostały stare napinacze i co! I cały walną po 40 tyśi. Ale dzięki Bogu naprawa kosztowała mnie ponad 1000zł! Taj jak bym wymienał sam rozrząd! Tak więc nie żałujcie kasy lepiej zrobić Nowy i więcej kaski, ale jeździsz bez problemu! Ja jeżdzę tą Mazdą parę lat i nigdy nic nie nawaliło oprócz tego rozrządu! Super autko. Następny będzie Mazda 5!
- Od: 15 gru 2005, 23:23
- Auto: Mazda Premacy 2002 diesel
Wczoraj rozmawialem z kolega ktory kupil Premacy z przebiegiem.No zgadnijcie jakim .Rok 2002 370 000 km.A teraz ma 429 000 i jezdzi na taksowce w Bialymstoku.Wiec jednak silnik Mazdy jest the best.Zafira chyba by spuchla po takim przebiegu.No i pytalem o rozrzad.Zmienial jak kupil rolki oryginal nie zmienial napinacz i pasek firmy CONITECH o ile sie nie myle.I co 70 tkm przejechal na taxi i zadnych objawow.Wiec roznie z tymi paskami jest.ALE TAKI PRZEBIEG TO MOZE DO KSIEGI GUINESA 
co to jest 429 tys. km, choc dla wspolczesnych doladowanych diesli to moze faktycznie wyczyn. Pierwszego diesla wolnossacego sprzedalem z przebiegiem 800 tys. Jezdzi do dzis
Przepraszam za OT.
Przepraszam za OT.
Ostatnio edytowano 30 sty 2008, 19:22 przez say, łącznie edytowano 1 raz
Pozdrawiam
No wyczyn z ta Premacy faktycznie.Z rozrzadem jeszcze wiekszy.
To co napisałeś Marek jest budujace. Ale na Scout24de sa auta z gwiazdą wolnossące diesle z przebiegami 3-4 mln km
Myślę ,ze nie jeden jeżdzi w Polsce.
Ja osobiscie widziałem benzynę -silnik 1,5 z przebiegiem 490 tys bez remontu.Jedynie eksploatacyjne zabawki były wymieniane.
Również sorry za OT.
Również sorry za OT.
Czesc Marek i Szymon.Marek ten kolega jezdzi granatowa Taxi w Bialymstoku.Juz od dawna chcialem sie z nim spotkac ale nie bylo czasu.On pojechal moja mazda a ja Jego.Mi chodzilo o ruszanie.To samo .Powoli a pozniej wraz ze zmiana biegow porownywalnie jak moja.No i ten przebieg 439 tkm.Zmienial rozrzad,widzialem nalepke paska Conti o ile jest albo Conitech.Jest bardzo zadowolony z Premacy jako auta.Szymon to super wynik.Powinni dawac nowe Auta za przejechane 500 tkm.
.P.s A co to jest OT
Marku. OT to skrot od off-topic, czyli używane powszechnie na stronach internetowych, forach dyskusyjnych, IRC'u etc. określenie tekstu, który nie jest zgodny z narzuconym uprzednio tematem.
Pozdrawiam
witam
przepraszam, że wtrące, ale czym w takim razie jest spowodowanie słuszczanie sie wałka rozrządu??
Jetem nowy na forum więc dopiero wdrażam się w Wasze tematy, bo w najblizszym czasie planuje zakup M6 w dieslu
pozdrawiam
przepraszam, że wtrące, ale czym w takim razie jest spowodowanie słuszczanie sie wałka rozrządu??
Jetem nowy na forum więc dopiero wdrażam się w Wasze tematy, bo w najblizszym czasie planuje zakup M6 w dieslu
pozdrawiam

-
kiniu
kiniu napisał(a):czym w takim razie jest spowodowanie słuszczanie sie wałka rozrządu??
Wada materiałowa wynikająca z najprawdopodobniej z błędu w procesie technologicznym.
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
W szostkach tez sie łuszcząmagicadm napisał(a):Wada materiałowa wynikająca z najprawdopodobniej z błędu w procesie technologicznym
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
I niniejszym wymiana rozrządu w osławionym "DiTD specjalnej troski" spada do tysiąca złociszy z małą górką – czyli do normy...
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
Nie jestem pewien ale chyba sklep daje gwarancje tak samo jak i serwis.Jezeli czesci sa oryginalne to nawet w ASO biora odpowiedzialnosc za prawidlowa wymiane wiec mysle ze Yard sie mylisz.Pozdrawiam Marek 
Marek podlaskie napisał(a):Nie jestem pewien ale chyba sklep daje gwarancje tak samo jak i serwis.Jezeli czesci sa oryginalne to nawet w ASO biora odpowiedzialnosc za prawidlowa wymiane wiec mysle ze Yard sie mylisz.Pozdrawiam Marek
W ASO z wlasnymi czesciami daja 3 miesiace na robocizne.Na materialy nie.Natomiast przy ich rozrzadzie 2000 i gwarancja na rok
Witam Wszystkich Bardzo Serdecznie,
Właśnie jedzie do mnie Mazda Premacy 1.8 (benzynówka) z Niemiec. Rocznik 2001, przebieg 120 tys. W książce serwisowej nie ma nic na temat wymiany rozrządu. Czy trzeba wymienić rozrząd w benzynówce z takim przebiegiem i gdzie to można zrobić w Krakowie? Oczywiście za informacje ile będzie kosztować taka przyjemność też będę bardzo wdzięczny. głaszcze
Pozdrawiam
Pattonik
Właśnie jedzie do mnie Mazda Premacy 1.8 (benzynówka) z Niemiec. Rocznik 2001, przebieg 120 tys. W książce serwisowej nie ma nic na temat wymiany rozrządu. Czy trzeba wymienić rozrząd w benzynówce z takim przebiegiem i gdzie to można zrobić w Krakowie? Oczywiście za informacje ile będzie kosztować taka przyjemność też będę bardzo wdzięczny. głaszcze
Pozdrawiam
Pattonik
- Od: 14 lut 2008, 10:29
- Auto: mazda premacy 1.840 16V 74KW
Witam.Mam pytanie odnosnie rozrzadu.Moze juz to bylo ,ale jakos nie trafilem.Pisze sie ze rozrzad wymienia sie co 90 tkm.Ale jak to jest z czasem.Jezeli ja rocznie przejade 10 tkm,to wychodzi mi 9 lat jazdy.Czy pasek ,wytrzyma ten czas?
.Bo byc moze sa jakies zalecenia ,nie tylko co 90tkm.Prosze o wyjasnienie.Pozdrawiam Marek