dokładając 300 pln kupujesz spokojny sen i radość z jazdy.
a 100% pewności nabierasz kupując to u jednego ze sprzedawców polecanych na tym forum.
www.mazdaspeed.pl
Riki napisał(a):dominikb napisał(a):Zależy mi na oryginale oczywiście?
no to niestety nie jest oryginał.
dominikb napisał(a):Dzieki Tadziol za wskazówkę. Tak na marginesie jestem po lekturze postu AlbatrosGrodno i wydaję mi się ze moja madzia tez wymaga dopieszczenia... Od czasu do czasu jakas kontrolka sie odezwie a błedów nie ma. Mam jednak nie maly kawalek drogi, a w mojej okolicy jakoś mechanicy nie chcą przyjąć madzi pod swoje skrzydlaPozdrawiam!
alk80 napisał(a):rozrząd w ditd jest na tyle prosty że można go wymienić samemu, wymiana to w zasadzie przekładka ze starego na nowy, trzeba tylko pilnować cech, nie trzeba mieć cudacznych blokad i ustawiać jakiś dziwacznych napinaczy ze wskaźnikiem, oprócz paru kluczy trzeba tylko mieć naprawdę mocne imbusy,
sam sobie wymieniłem i robiłem to pierwszy raz w życiu
zlecając wymianę mechanikowi zyskujesz tylko 2 lata "ubezpieczenia" na wypadek awarii rozrządu, ale na oryginalnych gratach bardzo rzadko do tego dochodzi, chyba że mechanik coś spartoli
vagatrotter napisał(a):Riki, Ty powinieneś mieć zablokowany dostęp do tego wątku. Już widzę jak Cię krew zalewa czytając tysięczny post z linkiem do Allegro i rozrządem za 500zł oraz pytaniem "ten będzie dobry"? Skąd w Tobie tyle cierpliwości, ze odpisujesz tylko "no to niestety nie jest oryginał"?
Riki napisał(a):Klient życzy sobie zamiennik? proszę bardzo, nie dajemy gwarancjibo jestem więcej niż pewny, że to się urwie.
kierownik napisał(a):ja w dieslach nie montuje ludziom zamienników, jak się uprze i chce to włożyć, to nie u mnie
adam79 napisał(a):tylko co do paska to niewiem czy orginal? byl zalozony pasek getspowergrip htd.
Waluś napisał(a):Wiecie co Panowie i nie tylko...![]()
Widząc kolejny wątek na temat rozrządu i jego wymiany (pomijam już typy części, producentów i tp głupoty) Postanawiam że owy wątek zostanie dodany do FAQ ze względu na leniwość użytkowników, szczególnie nowych, proszę podrzucać mi tu i wpisywać wszystkie info dotyczące wymiany rozrządu w poszczególnych modelach.
Może w końcu dzięki temu nie będe juz musiał wywalac kolejnego pasta. to tyle do ogółu
a teraz do: rafał38
regulamin
FAQ działu eksploatacja
Encyklopedia wiedzy
to tak gwoli informacji. ten wątek zostaje tylko ze względu na pewien myśl w moim malutkim móżdżku
kotu74 napisał(a):Witam!
Potrzebuję pomocy!!
Nadmienię iż jestem zupełnym lajkonikiem w dziedzinie czarnej magii jaką jest mechanika.
Jutro jadę kupić Premacykę w dieslu 101KM, dowiedziałem się na tym forum jak waże jest w używanych autach zrobienie rozrządu oryginalnego!
Dobijam do brzegu – czy ktoś może mi wypisać wszystkie części jakie są potrzebne a co najważniejsze producentów tychże części.
Gdyby do tego znalazły się namiary na sklep gdzie wszystkie te cuda dostanę w komplecie w super cenie to bym był strasznie ucieszony.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość