Problemy z Silnikiem, Obrotami – Temat Zbiorczy
Stanu reszty (jeszcze) nie znam;) Zobaczymy po wizycie w warsztacie.
If you notice this notice, you may notice that this notice, was not worth noticing
- Od: 13 cze 2004, 16:00
- Auto: była: 323 BF 1.3 LPG 1988r.
jest: MX-5 NBFL Unplugged 1.6 2004r.
Co do bezkolizyjności – jest bezkolizyjny 
Aaale to nie oznacza, że w razie zerwania paska rozrządu silnikowi nic się nie stanie. No zazwyczaj nic się nie dzieje, ale... No właśnie ale. Kumplowi w 1.8 DOHC (który też jest ponoć bezkolizyjny) zawory się pokrzywiły. I gdzie tu jest ta bezkolizyjność ... 
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
Jeżeli będziesz pilnował terminowych wymian tj. co 10tyś olej z filtrem, filtr powietrza, paski wieloklinowe, rozrząd itp. no i oczywiście nie będziesz lał do zbiornika byle czego to możesz spokojnie jeździć nie martwiąc się.
Co do 2-go pytania to raczej nie, gdyż w katalogach jest wyróżnienie z ABS i bez ABS
Co do 2-go pytania to raczej nie, gdyż w katalogach jest wyróżnienie z ABS i bez ABS
ZSW M926 MAZDA MX-3
- Od: 28 mar 2004, 23:24
- Auto: Mazda MX-3 1.6
Wlasnie ze jest mozliwosc zamontowania piasty bez tej koronki do ABSu w w madzi ktora abs posiada gdyz ta koronka jest zdejmowalna, tylko jak to zwykle bywa jest jedno ale jest to oplacalne dla kogos kto ma dostep do tokarki gdyz trzeba przetoczyc te piaste bez abs aby te koronke na nia zalozyc. Mnie sie to udalo i jest w 100 % ok!!!
- Od: 4 wrz 2004, 20:01
- Auto: Mazda MX-3 1.8 v6 94r
mam problem bo moja madzia jak sie silnik zagrzeje to gasnie na diagnostyce powiedziano mi ze jest aparat zaplonowy do wymiany.jak go rozebralem i wyczyscilem to mialem tydzien spokoju a teraz znowu sie sypie.glowny problem jest taki ze nie wiem gdzie moge kupic ten aparat w miare tanio.jezeli ktos mi umie pomoc to z gory dziekuje.
- Od: 13 kwi 2005, 21:31
- Auto: mazda mx3 v6
Aparat zapłonowy do MX-3 V6 w miarę tanio ?
, wybacz ale to nie są tanie rzeczy . Jak widać każdy posiadacz Mx3 V6 musi przez to przejść .

- Od: 10 wrz 2004, 23:08
- Auto: HONDA ACCORD 2,0 136 PS
a masz jakis namiar na kogos kto bz mial aparat do tego.wiem ze nowe aparaty z jakichs podrobek to koszt ok 1500zl a uzywki sa po ok.700.tak ze w takiej cenie byzm kupil uzywke i sadze ze to jest w miare tanio tzlko u mnie nigdzie nie maja tego aparatu
- Od: 13 kwi 2005, 21:31
- Auto: mazda mx3 v6
Nie jestem pewien ale zapytaj '' xXx'' Patryka , nie chcę tu za niego mówić ale może mieć coś takiego.Poszukaj też w dziale ''sprzedam'' A może nie trzeba kupować całego aparatu może serwis cie nacina na kaske 
- Od: 10 wrz 2004, 23:08
- Auto: HONDA ACCORD 2,0 136 PS
Jak w temacie.Odpalam jade moze z 2 kilometry i silnik gasnie,nie daje się odpalić.Po dłuższym czasie 15-20 minut odpala i znowu historia się powtarza.Na benzynie czy na gazie-dzieje się tak samo.Wymieniłem aparat zapłonowy,chwilę było OK , ale znowu to samo.Aparat zapłonowy bezstykowy z modułem elektronicznym , silnik E3 na gażniku,gaz zwykła instalacja parownik+ mikser.Poratujcie bo póki co jeżdże betą za 50zł za 100km.
Co to się w tej mojej Madzi dzieje? :–(
Co to się w tej mojej Madzi dzieje? :–(
"Neue Kraft für unsere Idee vom Coupé: BMW 635 CSi "
Teraz mam 218 KM
Teraz mam 218 KM
- Od: 8 kwi 2004, 16:03
- Auto: BMW 635 CSi `84
Twoja Madzia po prostu "zalewa się" gazem. Jak masz zimny silnik to parownik nie daje rady zamienić gazu w stan lotny. Kiedy zgaśnie dolewasz mu jeszcze benzyny, próbując odpalić. Rada jest prosta: trzeba dłużej dogrzewać silnik na benzynie i będzie ok.
Witam,
A swiece kiedy wymieniales/sprawdzales/czysciles? Czesto jak swiece sa pokryte nagarem to po rozgrzaniu iskra "ucieka" po nagarze, samochod gasnie i nie chce odpalic zanim swieca nie ostygnie. Radze sprawdzic swiece.
pozdrowienia
A swiece kiedy wymieniales/sprawdzales/czysciles? Czesto jak swiece sa pokryte nagarem to po rozgrzaniu iskra "ucieka" po nagarze, samochod gasnie i nie chce odpalic zanim swieca nie ostygnie. Radze sprawdzic swiece.
pozdrowienia
WOZI
Przymierzam sie do wymiany uszczelki pog głowicą i chciałbym to zrobić w sposób jak najprostrzy i najłatwiejszy.(czy rozpinać łańcuch rozrządu?) Co przy okazji jeszcze wymienić?
Z góry dziękuję.
Mazda 323 84r BD 1300 E3 na łańcuchu rozrządu
Z góry dziękuję.
Mazda 323 84r BD 1300 E3 na łańcuchu rozrządu
-
czargosia
Witam , nie wiem czy ktoś tu zna ten model od strony mechanicznej (przyznam się ze były to moje początki przy mazdach jak model BD miał zaledwie 3 latka
) Jak pamiętam zdejmuje się dekiel boczny obudowy łancucha i zdejmujesz go razem z kołami.

Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Czy przy wymianie uszczelek pod głowicami i uszczelniaczy zaworowych trzeba demontować rozrząd w K8??
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.