Mazda 323 (BG) – Szybkie pytania
pisz w dziale lpg prędzej dostaniesz odpowiedź bo jeśli na benie ok to coś z gazem
- Od: 5 sty 2012, 22:14
- Auto: Mazda 323f BG 1.6 16V 93r.
Vectra b 98r. 1.8+lpg sekw. exclusive edition
obstawiam że rozstaw śrub jest ten sam, a skoro da radę wrzucić przepustnicę z 1.6 do 1.8 to śmiem twierdzić że od 1.3 też by pasowała. Najprawdopodobniej jedyną różnicą jest jej średnica wew.

- Od: 23 wrz 2005, 14:02
- Auto: Burbo Astina
Insane Y60
Mam pytanie czy przednia kołyska z MX3 spasuje do 323F BG ?
Tylna belka myślę, że bez problemu bo planuję włożyć przednią kołyskę i tylną belkę z MX3.
Zbiornik paliwa również wydaję się taki sam.
Tylna belka myślę, że bez problemu bo planuję włożyć przednią kołyskę i tylną belkę z MX3.
- Od: 9 maja 2011, 15:04
- Auto: 3 BK 2.0 150km '06
MR2 SW20 '92
WRX STI '11
witajcie
pytanie na temat zamka centralnego w BG hatchback:
podlaczyc chcialem alarm pod drzwi zeby sterowal, ale cos sie stalo i nie chodzi calkiem z kluczyka ;/
niewiem co moglo sie stac, przekaznik podmienilem i tez nie chodzi
wie ktos cos moze na ten temat cos?
pytanie na temat zamka centralnego w BG hatchback:
podlaczyc chcialem alarm pod drzwi zeby sterowal, ale cos sie stalo i nie chodzi calkiem z kluczyka ;/
niewiem co moglo sie stac, przekaznik podmienilem i tez nie chodzi
wie ktos cos moze na ten temat cos?
- Od: 16 lis 2011, 22:57
- Auto: teraz – Mazda 323F BA 1.5 16V 95r.
kiedyś – Mazda MX-3 EC 1.6 16V 97r.
kiedyś – Mazda 323 BG 1.3 16V 94r.
Ale co dokładnie zrobiłeś, bo szczerze powiedziawszy nie kumam pytania?
W przypadku centralnego zamka w BG w drzwiach kierowcy masz tylko mikrowłącznik który zamyka resztę drzwi. Więc jak chcesz mieć wszystko na pilota to musisz założyć jakiś siłownik w drzwi kierowcy.
Chyba że nie o to chodziło to zdejmij boczek i sprawdź czy może coś się nie klinuje? Od środka możesz zamykać zamek?
Z tego co pamiętam to Capazo miał zawieszkę z MX3 w 323BG, tak więc powinno pasować ale gwarancji nie daję
Ja już się nauczyłem że większość tych forumowych swapów P&P wcale nie jest taka P&P
W przypadku centralnego zamka w BG w drzwiach kierowcy masz tylko mikrowłącznik który zamyka resztę drzwi. Więc jak chcesz mieć wszystko na pilota to musisz założyć jakiś siłownik w drzwi kierowcy.
Chyba że nie o to chodziło to zdejmij boczek i sprawdź czy może coś się nie klinuje? Od środka możesz zamykać zamek?
djakob napisał(a):Mam pytanie czy przednia kołyska z MX3 spasuje do 323F BG ?
Z tego co pamiętam to Capazo miał zawieszkę z MX3 w 323BG, tak więc powinno pasować ale gwarancji nie daję
Ja już się nauczyłem że większość tych forumowych swapów P&P wcale nie jest taka P&P

Insane Y60
tekkenfan napisał(a):Ale co dokładnie zrobiłeś, bo szczerze powiedziawszy nie kumam pytania?
Chyba że nie o to chodziło to zdejmij boczek i sprawdź czy może coś się nie klinuje? Od środka możesz zamykać zamek?djakob napisał(a):Mam pytanie czy przednia kołyska z MX3 spasuje do 323F BG ?
Z tego co pamiętam to Capazo miał zawieszkę z MX3 w 323BG, tak więc powinno pasować ale gwarancji nie daję![]()
odlaczylem alarm od drzwi, bo przestal calkiem chodzic po podlaczeniu alarmu, a tam silownika nie ma to sie dowiedzialem pozniej
od srodka tez tylko kierowcy drzwi sie zamykaja
i co zrobic zeby dwoje drzwi sie zamykaly?
ten mikrowlacznik nie chodzi czy cos innego ;/ ?
- Od: 16 lis 2011, 22:57
- Auto: teraz – Mazda 323F BA 1.5 16V 95r.
kiedyś – Mazda MX-3 EC 1.6 16V 97r.
kiedyś – Mazda 323 BG 1.3 16V 94r.
witam forumowiczów:) mam madzie 323 93r 1.6 16v Pytanie mam następujące czy z mazdy 323F spasuje chłodnica silnika? Bo musze wymienić chyba ze ktoś tu ma chłodnice która leży i się kurzy to tanio odkupie:)
- Od: 23 lip 2013, 06:35
- Auto: Mazda 323F GB
1.6 w gaziolu
produkcja 89-93
Pochodzenie Hiroszima:D
Uzupełnij profil o informacje gdzie mieszkasz to może ktoś z regionu poratuje.
To czy jest taka sama nie wiem ale wydaje mi się że tak. Najlepiej pomierzyć.
No to wychodzi na to że podczas montażu alarmu ktoś odłączył przewody do siłowników pozostałych drzwi i podłączył je bezpośrednio do centralki.
Ewentualni mikrowłącznik w drzwiach kierowcy nie działa ale to możesz sprawdzić najtańszym multimetrem z hipermarketu.
Znajdź centralke alarmu i przekaźnik od zamka centralnego (pod nogami kierowcy, za skrzynką bezpieczników) i zobacz jak są przewody podłączone, może uda się do czegoś dojść na tej podstawie.
To czy jest taka sama nie wiem ale wydaje mi się że tak. Najlepiej pomierzyć.
Yakuza991 napisał(a):od drzwi, bo przestal calkiem chodzic po podlaczeniu alarmu, a tam silownika nie ma to sie dowiedzialem pozniej
od srodka tez tylko kierowcy drzwi sie zamykaja
i co zrobic zeby dwoje drzwi sie zamykaly?
ten mikrowlacznik nie chodzi czy cos innego ;/ ?
No to wychodzi na to że podczas montażu alarmu ktoś odłączył przewody do siłowników pozostałych drzwi i podłączył je bezpośrednio do centralki.
Ewentualni mikrowłącznik w drzwiach kierowcy nie działa ale to możesz sprawdzić najtańszym multimetrem z hipermarketu.
Znajdź centralke alarmu i przekaźnik od zamka centralnego (pod nogami kierowcy, za skrzynką bezpieczników) i zobacz jak są przewody podłączone, może uda się do czegoś dojść na tej podstawie.

Insane Y60
(wznawiam post)Wiesia napisał(a):witam forumowiczów:) mam madzie 323BG 93r 1.6 16v Pytanie mam następujące czy z mazdy 323F spasuje chłodnica silnika? Bo musze wymienić chyba ze ktoś tu ma chłodnice która leży i się kurzy to tanio odkupie:)
Dopisano 24 lip 2013, 09:22:
jeszcze mam zapytanie nad zegarem z poziomu BENZIN:D mam cyfrowy zegar i nie działa czego to może być wina? Nic nie świeci może ktoś miał taki problem i wie jak rozwiązać?:) Próbowałem ten zegar wyciągnąć ale jakoś się go nie da tak jakby kable byłe za krótkie wtf??!:)
1.6 w gaziolu
produkcja 89-93
jest taka sama:)

(wznawiam post)Wiesia napisał(a):Wiesia napisał(a):witam forumowiczów:) mam madzie 323BG 93r 1.6 16v Pytanie mam następujące czy z mazdy 323F spasuje chłodnica silnika? Bo musze wymienić chyba ze ktoś tu ma chłodnice która leży i się kurzy to tanio odkupie:)
Dopisano 1 sie 2013, 03:16:
(wznawiam post)Wiesia napisał(a):Wiesia napisał(a):witam forumowiczów:) mam madzie 323BG 93r 1.6 16v Pytanie mam następujące czy z mazdy 323F spasuje chłodnica silnika? Bo musze wymienić chyba ze ktoś tu ma chłodnice która leży i się kurzy to tanio odkupie:)
Chlodnice nie sa takie same..... A przynajniej gabarytowo, w 323f bg chlodnica jest dluzsza i nizsza prostokatna, a w 323bg jest bardzie idaca w kwadrat jest wyzsza przez co nie pasuje w otwory gdzie powinna spoczywac. Mialem okazje mierzyc od 323 do 323f i jak dla mnie nie pasuje moze po jakis przerobkach ale p'n'p nie.
- Od: 20 paź 2010, 19:17
- Auto: Mazda 323F BG 1.8 DOHC
antek_92 napisał(a):
Chlodnice nie sa takie same..... A przynajniej gabarytowo, w 323f bg chlodnica jest dluzsza i nizsza prostokatna, a w 323bg jest bardzie idaca w kwadrat jest wyzsza przez co nie pasuje w otwory gdzie powinna spoczywac. Mialem okazje mierzyc od 323 do 323f i jak dla mnie nie pasuje moze po jakis przerobkach ale p'n'p nie.
Dokładnie
- Od: 9 maja 2011, 15:04
- Auto: 3 BK 2.0 150km '06
MR2 SW20 '92
WRX STI '11
witam ponownie mam pytanie czy ktoś wstawiał nowe progi do mazdy 323BG? jaki to jest koszt? Dodam że posiadam takowe progi do Madzi tylko jest mały problem bo przy [jakich?] progach mam dziure;//
1.6 w gaziolu
produkcja 89-93
Witam wlasnie wyskoczyl mi blad 34 w 323 bg 1.6 gdzie dokladnie znajduje sie elektrozawor regulacji wolnych obrotow A ? czy to jest to cos przy przepustnicy co idzie do tego taka szeroka kostka?
- Od: 29 maja 2013, 23:26
- Auto: Jest:
Mazda MX-6 92' 2.0 czerwona
Było:
Daihatsu Applause 1.6 92'
Mazda 323F 1.6 94
Honda Accord 2.2 USDM 92'
Probe 2.0 94'
Probe 2.2GT 91'
Czy lusterko zewnętrzne, manualne z 323 BG sedana podejdzie do 323 HTB??
Pytam, bo wiem, że w 323F BG dłuższy jest ten trójkąt-podstawa i wystaje po zamontowaniu...
Pytam, bo wiem, że w 323F BG dłuższy jest ten trójkąt-podstawa i wystaje po zamontowaniu...
sebek-71 napisał(a):Czy lusterko zewnętrzne, manualne z 323 BG sedana podejdzie do 323 HTB??
lusterko pasuje podstawa ta trójkątna nie, możesz przełożyć obudowę lusterka w swoją podstawę
- Od: 22 mar 2012, 09:25
- Auto: mazda 323 BG 1.8 dohc '91 vw t4 multivan 2,5 tdi '99 zmota do błota '13
honda accord '01