Mazda 323 (BG) – Szybkie pytania
A co ze starym? Rozwarstwił się na brzegach, czy go zjadł rudzielec?
- Od: 14 lut 2010, 22:32
- Auto: Mazda 626 GE KL sedan 93r.
Mazda 626 GE KL liftback 96r.
była
Mazda 323F BG
MX-6 2.5 V6 KL
Eklerek323f napisał(a):A co ze starym? Rozwarstwił się na brzegach, czy go zjadł rudzielec?
W okolicach korka spustowego cały czas mam minimalny wyciek, pod konserwacją jest mokre i jak przejadę palcem to czuć benzynę. Nie chcę bawić się w reanimację takich rzeczy.
- Od: 9 maja 2011, 15:04
- Auto: 3 BK 2.0 150km '06
MR2 SW20 '92
WRX STI '11
Dzisiaj sie poci, jutro bedzie sikać, pewnie, że lepiej kupić nowe, przynajmniej masz pewność, bo zakładasz nowy element...
była
Mazda 323F BG
MX-6 2.5 V6 KL
Eklerek323f napisał(a):Dzisiaj sie poci, jutro bedzie sikać, pewnie, że lepiej kupić nowe, przynajmniej masz pewność, bo zakładasz nowy element...
Dokładnie.
Zamówiłem zbiornik gdzie otwór jest ciut przesunięty i pompę paliwa nie da się wyciągnąć od środa samochodu ale to nie problem jak coś się stanie to ściągnę zbiornik.
Zapłaciłem 165zł z przesyłką
MR2 SW20 '92
WRX STI '11
Tylko ciekawe, czy ten zbiornik będzie miał korek zlewowy?
Ja, jak kiedyś kupowałem do 323 BG sedana, to nie było.Oczywiście był to zamiennik, ale czasem potrzebny jest ten korek, a tak, żeby coś zrobić, trzeba do końca wyjeździć paliwo...
Ja, jak kiedyś kupowałem do 323 BG sedana, to nie było.Oczywiście był to zamiennik, ale czasem potrzebny jest ten korek, a tak, żeby coś zrobić, trzeba do końca wyjeździć paliwo...
Pewnie nie ale nie przeszkadza mi to 
Za takie pieniądze to nie narzekam bo najpierw miałem dać 250zł ponad
Za takie pieniądze to nie narzekam bo najpierw miałem dać 250zł ponad
MR2 SW20 '92
WRX STI '11
Witam!
Niedawno spaliła mi się pompa paliwa razem z wiązką elektryczną, prawdopodobnie było spięcie i bezpiecznik nie zaskoczył. Na szczęście prócz pompy cała reszta działa. Kupiłem nową pompę, jestem w stanie za darmo załatwić potrzebne przewody, ale bez dokładnego schematu nie ma sensu demontować całego wnętrza auta żeby wydostać wiązkę odpowiedzialną za pompę. Powiedzcie co robić, podeślijcie schematy, cokolwiek...
Z góry dziękuję
Niedawno spaliła mi się pompa paliwa razem z wiązką elektryczną, prawdopodobnie było spięcie i bezpiecznik nie zaskoczył. Na szczęście prócz pompy cała reszta działa. Kupiłem nową pompę, jestem w stanie za darmo załatwić potrzebne przewody, ale bez dokładnego schematu nie ma sensu demontować całego wnętrza auta żeby wydostać wiązkę odpowiedzialną za pompę. Powiedzcie co robić, podeślijcie schematy, cokolwiek...
Z góry dziękuję
-
bibsien
Za to nikt się nie przykoleguje do paliwa ;]

- Od: 28 kwi 2012, 10:10
- Auto: Mazda 323F BG ;)
Moja Madzia
Jednak zrezygnowałem z zamiennika. Rozglądam się za używanym w bdb stanie i za dobre pieniądze. Co do korka spustowego to jak ktoś będzie chciał to wywierci dziurę od spodu (u mnie w okolicy tak robili
)
Ostatnio edytowano 9 wrz 2012, 02:45 przez djakob, łącznie edytowano 1 raz
MR2 SW20 '92
WRX STI '11
To nie za ciekawą masz okolicę.. ;o

- Od: 28 kwi 2012, 10:10
- Auto: Mazda 323F BG ;)
Moja Madzia
sebek-71 napisał(a):Wszędzie tak robią, dziurkę od spodu i paliwko spuszczają!
U mnie w Jeleniej Górze też, a niedawno powycinali jednej nocy 19 katalizatorów na osiedlu
Haha

była
Mazda 323F BG
MX-6 2.5 V6 KL
sebek-71 napisał(a):Tylko ciekawe, czy ten zbiornik będzie miał korek zlewowy?
Nie trzeba wyjeżdżać paliwa do końca, jest taka funkcja że pompa paliwa może opróżnić zbiornik paliwa, po prost ściągasz wężyk z pompy i podłączasz drugi włożony do jakiegoś karnistra, mostkujesz któreś złącza w złączu diagnostycznym komputera (nie pamiętam jakie) i pompa opróżnia zbiornik. Czytałem o tym w instrukcji obsługi mazdy.
- Od: 11 paź 2010, 21:16
- Auto: Mazda 323f bg 1.6 16v
djakob napisał(a):
Dokładnie.
Zamówiłem zbiornik gdzie otwór jest ciut przesunięty i pompę paliwa nie da się wyciągnąć od środa samochodu ale to nie problem jak coś się stanie to ściągnę zbiornik.
Zapłaciłem 165zł z przesyłką
Kolego właśnie dlatego ciężko będzie wypompować paliwko
Źeby się dostać do pompy, niestety trza zbiornik ściągać...
witam,
Jestem szczesliwym posiadaczem mazdy 323 BG 1,3 16V '94 z silnikiem gaznikowym z roku '97.
Jako że w miarę jedzenia apetyt rośnie to zastanawiam się nad zmianą silnika 1,6 16v lub 1,8 16v dohc.
pytanie moje polega na tym ile by mnie to kosztowało, co poza silnikiem i skrzynią musiałbym kupić i przede wszystkim czy warto? Może lepiej kupić nową madzie z większym silnikiem.
pozdrawiam
Jestem szczesliwym posiadaczem mazdy 323 BG 1,3 16V '94 z silnikiem gaznikowym z roku '97.
Jako że w miarę jedzenia apetyt rośnie to zastanawiam się nad zmianą silnika 1,6 16v lub 1,8 16v dohc.
pytanie moje polega na tym ile by mnie to kosztowało, co poza silnikiem i skrzynią musiałbym kupić i przede wszystkim czy warto? Może lepiej kupić nową madzie z większym silnikiem.
pozdrawiam
- Od: 11 wrz 2012, 12:17
- Auto: Mazda 323 BG 1,3 16v '97
Ben-G napisał(a):Byłby ktoś w stanie podać mi jakiś kosztorys zbliżony do wykonania tej operacji?
a szukales?
viewtopic.php?f=118&t=128670&hilit=swap
lub to:
viewtopic.php?f=118&t=125790&hilit=swap
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
powiem że starałem się szukać ale nie mając chwilowo dostępu do normalnego komputera ciężko mi było znaleźć na telefonie tematy.
czyli gdybym chciał zmienić silnik na 1,6 z komputerem to wystarczy mi kompletny silnik, sprzeglo i skrzynia biegów z 1,6.
z góry przepraszam za pytania które mogą się wydawać łatwe ale jestem strasznym lakiem w tych sprawach
czyli gdybym chciał zmienić silnik na 1,6 z komputerem to wystarczy mi kompletny silnik, sprzeglo i skrzynia biegów z 1,6.
z góry przepraszam za pytania które mogą się wydawać łatwe ale jestem strasznym lakiem w tych sprawach
- Od: 11 wrz 2012, 12:17
- Auto: Mazda 323 BG 1,3 16v '97
napisze krotko... masz dwa wyjscia...
1. kup taki sam silnik jaki masz w tej chwili... wymien i szerokosci
albo
2. sprzedaj ten i kup taki jaki ciebie zadowoli na ta chwilke
dlatego, gdyz: bedzie taniej... i bez problemow
1. kup taki sam silnik jaki masz w tej chwili... wymien i szerokosci
albo
2. sprzedaj ten i kup taki jaki ciebie zadowoli na ta chwilke
dlatego, gdyz: bedzie taniej... i bez problemow
Arkana , Renault , Mii