Mazda 323 (BG) – Szybkie pytania
Jak w temacie – żeby uruchomić ssanie trzeba 2X wcisnąć pedał gazu do końca i zapalić.
Jednak coś się popsuło i ssanie załapuje na 2-3 sekundy i się wyłącza.
Może ktoś miał podobny problem i może coś poradzić.
Jednak coś się popsuło i ssanie załapuje na 2-3 sekundy i się wyłącza.
Może ktoś miał podobny problem i może coś poradzić.
-
Młynek
Witam mam problem ze swoją mazdą. W zimę po mroźnej nocy -30 auto mi nie odpaliło, naładowałem akumulator i dalej nic. Jak zrobiło się trochę cieplej to odpalił tylko że pojawił się problem.
Madzia dostała zaniku mocy. W zakresie obrotów 1000-2500 jedzie tak jakby chciał a nie mógł, dopiero gdy przekroczy 2500 obrotów to zaczyna normalnie jechać. Na każdym biegu jest to samo. Auto ma instalacje gazową na której w zimę nie jeździłem.
Co to może być ?
Co to może być ?
-
jasieniek2
a ja mam pytanie z innej beczki: czy bawiliście się przyspieszaniem zapłonu w swoich mazdach? Jakie macie ustawione kąty? Czy silnik po takim zabiegu pracuje lepiej czy może jednak najlepszą opcją jest ustawienie fabryczne? 
Moja była czerwona strzała
- Od: 2 sty 2011, 18:39
- Auto: Było:323F BG '89 1.8 SOHC + SGI
Jest: PUG 206 GTI 2.0 138KM
Jeśli wszystko masz w porządku(świece, kable, kopułkę, palec, dolot, przepływkę, cewkę, pompę paliwa, tps...itd
), to z zapłonem ustawionym prawidłowo na 10 stopni nie powinno się nic dziać z autem
Ja kiedyś próbowałem regulować zapłon(trochę go przyśpieszać), ale niewiele to pomagało...
Ja kiedyś próbowałem regulować zapłon(trochę go przyśpieszać), ale niewiele to pomagało...
Czy orientuje się ktoś może, czy uszczelka szyberdachu(ta wokół szkła) w 323bg hatchbacku jest taka sama jak w 323f bg?
Muszę wymienić i nie wiem, czy podejdzie...
chyba to samo będzie,bo szyberdach raczej wspólna konstrukcja dla kilku modeli 

- Od: 1 gru 2006, 13:03
- Auto: Była 323 BG
Była Mazda 6 TS2 GG 2.0 LF 147 qni
była Mazda6 Tamura 2007 GG 2.0 LF
Moja Trójeczka BK LF
sebek-71 napisał(a):Czy orientuje się ktoś może, czy uszczelka szyberdachu(ta wokół szkła) w 323bg hatchbacku jest taka sama jak w 323f bg?
Zmierz powiedzmy szkło szyberdachu i może ktoś na forum z eFką zmierzy dla Ciebie i zobaczysz czy jest to samo
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 4 sty 2011, 03:38
- Auto: 323 C BG 1.3 8V 89' PB+LPG
Ok, jutro zmierzę i napiszę...
Edit:
Wymiary szyberdachu mazda 323bg hatchback: 84cm/48cm mierzone od zew.rantów uszczelek.
Z tego, co udało mi się ustalić, to że uszczelka z 323f bg prawdopodobnie nie podejdzie do zwykłej, ale od sedana tak
A może od 323f ba by podpasiła?
Jeśli ktoś ma takową, to poszukuję(patrz dział kupię części)
Edit:
Wymiary szyberdachu mazda 323bg hatchback: 84cm/48cm mierzone od zew.rantów uszczelek.
Z tego, co udało mi się ustalić, to że uszczelka z 323f bg prawdopodobnie nie podejdzie do zwykłej, ale od sedana tak
Witam serdecznie,
nie wiem czy ktoś już może pytał o to jak tak to proszę o link interesuje mnie wymiar tej miedzianej uszczelki (podkładki) od spustu oleju w maździe 323 F z 92 silnik 1,6 16V.
Pozdrawiam
Tomek
nie wiem czy ktoś już może pytał o to jak tak to proszę o link interesuje mnie wymiar tej miedzianej uszczelki (podkładki) od spustu oleju w maździe 323 F z 92 silnik 1,6 16V.
Pozdrawiam
Tomek
- Od: 28 mar 2011, 13:23
patryk240 napisał(a):Czy można uciąć tą grubą rure od odpowietrzników przy baku czy będą jakieś problemy po takim zabiegu
Lepiej nie ucinaj, bo paliwo ci się wyleje

A po co chcesz to robić?Przegniła pewnie, co?
od odpowietrzników przegniła ale jeszcze nie dziurawa a chce to zrobić ponieważ dziś próbowałem odkręcić te śruby co trzymają rury i się ukręciła ta właśnie od tym cienkich rurek wchodzących w grubą i narazie to przyklinowałem bo inaczej by pewnie waliło podczas jazdy no i przede wszystkim przy odkręcaniu korka zasysa mi powietrze i to czasami sporo przez co podejrzewam że pompa ma ciężej
- Od: 4 sty 2011, 03:38
- Auto: 323 C BG 1.3 8V 89' PB+LPG
sebek-71 napisał(a):Ok, jutro zmierzę i napiszę...
Edit:
Z tego, co udało mi się ustalić, to że uszczelka z 323f bg prawdopodobnie nie podejdzie do zwykłej, ale od sedana takA może od 323f ba by podpasiła?
Hej!Nikt nie pomoże z tą uszczelką??
sebek-71 napisał(a):sebek-71 napisał(a):Ok, jutro zmierzę i napiszę...
Edit:
Z tego, co udało mi się ustalić, to że uszczelka z 323f bg prawdopodobnie nie podejdzie do zwykłej,
Hej!Nikt nie pomoże z tą uszczelką??![]()
Jestes pewny, ze od 323F BG nie podejdzie ?
Jak nie to moge zmierzyc
tyla napisał(a):sebek-71 napisał(a):
Jestes pewny, ze od 323F BG nie podejdzie ?
Jak nie to moge zmierzyc
No ponoć nie podejdzie, bo 323f miały szyber metalowy w kolorze nadwozia i otwierał się na zewnątrz na dach.A ja mam szklany, wsuwany w dach.
Ponoć w 323bg hatchbackach w wersji GT były też metalowe, podobne, jak w 323f bg, ale nie wiem, czy rozmiarowo podejdzie?
Mój ma 84/48cm mierzone od zew.rantów uszczelki i takiego szukam(szklanego), albo samej uszczelki...
sebek-71 napisał(a):Ponoć w 323bg hatchbackach w wersji GT były też metalowe, podobne, jak w 323f bg, ale nie wiem, czy rozmiarowo podejdzie?
Tak ja mam metalowy elektryczny szyber w swojej 323bg 3d, jeśli ci to pomoże to mogę zmierzyć uszczelkę, ale namiarów na taką na sprzedaż nie mam
- Od: 13 maja 2011, 15:57
- Auto: Mazda 323 BG GTX '90
Focus MK1 1.8 TDDi '00
sebek-71 napisał(a):No ponoć nie podejdzie, bo 323f miały szyber metalowy w kolorze nadwozia i otwierał się na zewnątrz na dach.A ja mam szklany, wsuwany w dach.
jak na moje to Twój szyberdach jest niefabryczny i szukanie różnic między 323f a 323 jest moim zdaniem bez sensu. Podjedź do jakiegoś zakładu co montują szyberdachy albo poszukaj na szrotach.

- Od: 23 wrz 2005, 14:02
- Auto: Burbo Astina
Insane Y60