Zresztą sam widzisz jak D jest blisko S
Mazda 323 (BG) – Szybkie pytania
pitterpan napisał(a):Koledze chodziło oczywiście o SOHC...
Zresztą sam widzisz jak D jest blisko S
A może ma zrobione tak jak ja
Si Deus pro nobis, quis contra nos?
gutek071 napisał(a):Lewy były dohc tyle że 1.8
O to mu właśnie chodzi DOHC tylko z tego co się oriętuje były 1.8 ;p
Cześć,
wiem, powiecie, żeby wyciągnąć i sprawdzić...
Ale może ktoś wie ile zębów-wewnętrzne uzębienie od strony koła ma przegub do Madzi 323 1,3 8V z 1991?
Widzę, że są dwa rodzaje-21 i 22 zęby. Zewnętrzne uzębienie chyba wszystkie mają takie samo, czyli 26 zębów (?)
Ale może ktoś wie ile zębów-wewnętrzne uzębienie od strony koła ma przegub do Madzi 323 1,3 8V z 1991?
Widzę, że są dwa rodzaje-21 i 22 zęby. Zewnętrzne uzębienie chyba wszystkie mają takie samo, czyli 26 zębów (?)
- Od: 15 paź 2011, 00:00
- Auto: Mazda 323 C, BG, 1991
Witam. Mam taki problem że w jednym aucie mam pękniętą szybe mianowicie w Mazdzie 323F BG i posiadam także drugą taką samą Mazde tyle że z całą szybą. Mozna tą szybe jakoś przełożyć? |ile by to kosztowało i gdzie to mogę zrobić? Samemu to chyba nie.. Dziękuje z góry . 
".. A za rogiem stoi Mazda ... moja śliiczna, mała gwiazda.. "<3
- Od: 17 lut 2011, 09:29
- Auto: Mazda 323F BG 1.6 16V GLX
Pierwszy lepszy mechanik Ci to zrobi
Koszt wymiany szyby ok 50 zł jeśli masz własną 
czachus napisał(a):Cześć,
Kolego ja przy swojej 1.3 8v mam 21 zębów wewnętrznych
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 4 sty 2011, 03:38
- Auto: 323 C BG 1.3 8V 89' PB+LPG
Kali_Yo ; D – dzięki za odpowiedz. szybę mam własną ;D więc jade do mechnika i on mi to bez problemów przeżuca do mojej Madzi za 50 zł ta ? 
".. A za rogiem stoi Mazda ... moja śliiczna, mała gwiazda.. "<3
- Od: 17 lut 2011, 09:29
- Auto: Mazda 323F BG 1.6 16V GLX
Tak bynajmniej dla mnie to robili za 50 zł 
Każdy mechanik ma swoje ceny
Ale z wymianą zero kłopotu jest
Każdy mechanik ma swoje ceny
Ale z wymianą zero kłopotu jest
Witam. Jestem nowym użytkownikiem tego forum i niewiem czy byl juz taki temat, jednak nie moge znalezc tematu o takim problemie. Mam problem z benzyna w mojej mazdzie. Chodzi o to ze gdy ja odpalam chodzi przez okolo 20 – 30 s i obroty spadaja i auto gasnie, przez ten czas auto chodzi rowno do momentu az odbroty zaczynaja spadac. Moge jezdzic jedynie na gazie. Na zimnym silniku nie raz jest tak ze jak odpalam odrazu gasnie dopiero jak kilka razy odpale to jest tak samo jak na cieplym czyli chodzi i gasnie. Dodam jeszcze ze pompa paliwa jest wymieniona i filtr tez. W przewodach jest paliwo. Jestem zielony w tych sprawach i dopiero sie ucze. Prosze o pomoc i z gory dzieki.
Ostatnio edytowano 8 lis 2011, 10:34 przez Ziemek, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 7 lis 2011, 10:46
- Auto: Mazda 323F BG 1.8 16v SOHC 1990r.
patryk240 napisał(a):czachus napisał(a):Cześć,
Kolego ja przy swojej 1.3 8v mam 21 zębów wewnętrznych
Dzięki
Jak nie to wyrwę jeden ząb

- Od: 15 paź 2011, 00:00
- Auto: Mazda 323 C, BG, 1991
Dobijam się coraz bardziej wszystkie samochody ładnie się sprzedają a mazdy od miesiąca nie mogę sprzedać.
Ja tak miałem w swojej jak ją kupiłem co się okazało był nieszczelny dolot nie dość że lekko zsunięta guma z przepływki to źle założona łapał lewe powietrze tylko mi to nawet 10s nie wytrzymywał
odpalałem chwila pochodził i jak się dodało gazu to gasł odrazu jak nie to po jakiś 10s. Do tego czyściłem kopułkę, przepustnice, wymieniłem przewody filtry świece ale niestety nie udało mi się wymienić krokowca bo nie znalazłem i ustawić TPS-u przez co najprawdopodobniej falują mi obroty
odpalałem chwila pochodził i jak się dodało gazu to gasł odrazu jak nie to po jakiś 10s. Do tego czyściłem kopułkę, przepustnice, wymieniłem przewody filtry świece ale niestety nie udało mi się wymienić krokowca bo nie znalazłem i ustawić TPS-u przez co najprawdopodobniej falują mi obroty

- Od: 4 sty 2011, 03:38
- Auto: 323 C BG 1.3 8V 89' PB+LPG
Marcin 96 a. Z tą szybą to niekoniecznie u każdego mechanika, szczególnie jeśli chodzi o przednią. Gościu musi mieć taki specjalny przyrząd do wycinania (bo jest chyba klejona w 323F) i klej aby nową przykleić. W mojej okolicy za 50zł nie ma szans, chyba że po znajomości 
Żaden klej tylko uszczelniacz pod uszczelki i w okolice ramy okna
Takie coś musi mieć każdy zakład mechaniczny
Hmm po znajomości
To masz jakiegoś kijowego mechanika ja za wymianę klocków tarcz i amortyzatorów zapłaciłem 70 zł u zupełnie obcego mechanika z dobrą renomą
Zapytałem z ciekawości przez maila w tej firmie : http://szybychorzow.pl/
Szyba jest wklejana, u nich cena samego wklejenia: 130zł w przypadku szyby nowej i 150zł w przypadku używanej
Ciesz się że masz mechanika który umie to dobrze zrobić za 50zł.
Szyba jest wklejana, u nich cena samego wklejenia: 130zł w przypadku szyby nowej i 150zł w przypadku używanej
Ziemek przedewszystkim zmien nazwę tematu póki jeszcze moderatorzy tu nie wpadli... Po drugie użyj opcji szukaj a znajdziesz dużo interesujących Cie tematów. Myślę, że temat do zamknięcia.

lewy323s napisał(a):Zapytałem z ciekawości przez maila w tej firmie : http://szybychorzow.pl/
Szyba jest wklejana, u nich cena samego wklejenia: 130zł w przypadku szyby nowej i 150zł w przypadku używanejCiesz się że masz mechanika który umie to dobrze zrobić za 50zł.
Normalnie mnie szokowałeś w Tym momencie takimi cenami