strOOs napisał(a):michasiek to zeswapuj na B8D oczko z poczatku produkcji (przed 92) i bedzie mile 140KM
swap odpada

myślałem nad silniczkiem BP 1.8 DOHC z 323f który ma tam właśnie coś trochę ponad 130KM, ale nie chcę już więcej wkładać kasy w tego swojego MX'a...
Adaś napisał(a):bzdura, moja nie gaśnie
mówie tylko co słyszałem

dlatego pytam hehe

pawelc napisał(a):niewiem jak kf ale kl gasną i jest to normalny objaw
a jednak coś gdzieś w tym było..
loockas napisał(a):Az tak zle? Mase pracy w nia wlozyles... nie szkoda ci? Watpliwe, ze to co w nia wlozyles ci sie zwroci...
Po mojej ostatniej stłuczce po prostu chce naprawić tego MX'a i sprzedać go komuś, kto będzie miał więcej szczęścia z nim. Kupiłem go za 7tyś, sprzedawca mnie wyruchał bo silnik był zdławiony mocno, remont silnika ze wszystkie 2,5tyś. Drobne naprawy typy nowa maska, kierunek, stacyjka + zamki, czujniki nowe, kable nowe, świece nowe... I mamy już 11tyś. Teraz go zdzwoniłem i same części wyszły mi już 1800zł. Naprawa 1000-1300zł z malowaniem i mam już na koncie prawie 14tyś czyli dwa MXy inne. Dzięki. Po prostu na tym modelu się bardzo zawiodłem i chcę dać szansę teraz V'ce.
Z deszczu pod rynnę, bo części na pewno tańsze nie będą, już nie mówiąc o eksploatacji, ale ja tylko marze o sprawnym aucie, do którego będę dokładał jak zajdzie taka potrzeba, a nie jak przejadę kolejny 1000km i z mojego coś znów wyskoczy

Mam sentyment do swojego 1.6, kupiłem go ze względu na to, żeby jeździć dużo i ekonomicznie. Do tego wziąłem z LPG. Nie jeżdżę na pewno ekonomicznie, biorąc pod uwagę fakt, że jestem 7tyś do tyłu.. A jak będę chciał swojego sprzedać to już nawet wiem, ile będę w plecy...

Wybaczcie, że tak się wylewam wam, ale niestety tak już to wszystko wygląda. Zobaczymy jeszcze co przyniesie wiosna, może jakiś przypływ gotówki i inne pomysły, ale póki co szukam informacji o V6.
Z doświadczenia będę mógł sobie wziąć swój zestaw małego majsterkowicza i podłączę kompa Vki pod diodę z rezystorem i odczytam błędy. Auto musowo wyląduje na jakiejś stacji diagnostycznej, dlatego wizyta po auto będzie w tygodniu, nie na weekendzie.
anonimka napisał(a):Oględziny samochodu z dobrym mechanikiem który ma pojecie o vkach- najlepiej z zakresu mazdy
I tu jest problem... Nie mam takiego znajomego, przynajmniej takiego który miałby dla mnie czas... Dlatego piszę cały ten temat..
anonimka napisał(a):proponuje poszukać pewnych wątków za pomocą opcji szukaj
moja śliczna

na forum może i nie jestem najdłużej, ale potrafię z takiej opcji korzystać i wiele wątków śledzę na bieżąco

proszę nie mieć mi za złe, pomyślałem, że może jest ktoś kto z takiego ujednoliconego tematu kiedyś skorzysta, a i ja sam na tym zyskam
Pozdrawiam serdecznie
Jakby ktoś chciał coś dodać to śmiało..