Witam
za ok. dwa miesiące kupuje mx'a, i mam kilka pytań. Wiem, że temat był poruszany już wielokrotnie jednak nie znalazłem konkretnych odpowiedzi na moje zagwozdki wiec wole skierowac je w prost.
Zamierzam kupić 1.6 z 97/98r. gdyż wydaje sie to najrozsadniejszym wyborem i taką polecacie. Chciałbym zaznaczyć że nie zalezy mi na osiagach, a w momencie kupna strzeli mi dopiero 19 rok.
Po pierwsze chcialbym wiedziec czy informacje ktore znam o wersji limitowanej (tej w fajnym kolorze) sa prawdziwe. Dodatkowe hamulce tarczowe z tylu, kolor, i sprzedaż tylko na terenie niemiec to wszystko czym sie wyroznia ow wersja? Co o niej sądzicie?
Po drugie szyberdach był tylko w modelach przed liftingiem?
Jesli tak to myślicie że jest duzym problemem wycięcie otworu i zastąpienie blachy szkłem?
Po trzecie jak to jest z tymi tymczasowymi papierami? Gdybym chciał kupic auto od kogos na drugim koncu polski? Co musiał bym załatwić? jak znaleźć w odległym mieście serwis ktory sprawdzi mi auto?
I najważniejsze. Na co mogę sam zwrócić uwagę bedąc przy aucie? Bedzie to moje pierwsze auto wiec nie znam sie na mechanice. Napiszcie jak najdokładniej, to co powinienem sprawdzić, co obejrzec, co pomacac a co powachac. Chciałbym byście pomogli mi się przygotować chociaż na te sprawiajace najwiecej problemow i ktore wymagaja najwiecej wkładu pienieżnego. Za najbardziej przydatna odpowiec na dwa ostatnie pytania wysle czteropak (zaraz po kupnie mazdy). Obiecuje, a slowa dotrzymuję.