Zużycie paliwa | 323 BA / BH
Oj chyba tak, a może to jakiś hydrogen 

- Od: 25 lut 2008, 13:58
- Auto: Premacy 1,8 '03
Tribute 2,3 '04
Gaz to mam w kuchni i tam mi służy...
Silnik jest w bardzo dobrym stanie, nie dymi i nie bierze oleju. Od wymiany oleju (Valvoline 10W40 półsyntetyk) przejechałem 3400km i jest cały czas FULL.
Jedyne co to przerabiałem cały układ wydechowy w tym wyczyszczony kat.
Silnik jest w bardzo dobrym stanie, nie dymi i nie bierze oleju. Od wymiany oleju (Valvoline 10W40 półsyntetyk) przejechałem 3400km i jest cały czas FULL.
Jedyne co to przerabiałem cały układ wydechowy w tym wyczyszczony kat.
- Od: 2 cze 2009, 16:46
- Auto: MX-3 1.8 V6 94' – CRASH :(
MX-3 1.8 V6 92' – USE :)
Choćby nie wiem jak kombinować z przerabianiem wydechu to nie zmniejszymy spalania o 20%/miasto/. Takie rzeczy to tylko w Erze 

- Od: 25 lut 2008, 13:58
- Auto: Premacy 1,8 '03
Tribute 2,3 '04
Dziś moja madzia miło mnie zaskoczyła
zatankowałem za 50zł PB95 wyszło 11l i na tym zrobiłem 170km to spalanie wyszło mi 6,4l/100km
a było to naprawdę czas bytowania Madzi nie cały czas ale dosyć często (ścina z BMW wygrana przy 170 odpuścił ) ale teraz juz będzie trzeba spokojnie jeździć i zobaczyć ile spali
ale przy takim spalaniu to maluch 126p więcej pali 
nie 1,5 taka jak twoja 
[quote]Dziś moja madzia miło mnie zaskoczyła usmiech zatankowałem za 50zł PB95 wyszło 11l i na tym zrobiłem 170km to spalanie wyszło mi 6,4l/100km usmiech a było to naprawdę czas bytowania Madzi nie cały czas ale dosyć często (ścina z BMW wygrana przy 170 odpuścił )
To i tak dużo
mi przy butowaniu mieści się w 5l
a przy spokojnej jezdzie schodzi do 2,5l/100km

To i tak dużo

a przy spokojnej jezdzie schodzi do 2,5l/100km

grabu122nie musisz mi wierzyć i sie wyśmiewać , tyle wyszlo to napisałem chyba ten temat do tego sluzy no nie ||
lukasssss1 może rzeczywiście niepotrzebna było ta moja ironia, ale sposób wyliczenia tego Twojego spalania jest naprawdę śmieszny.
No chyba, że na bak wyjeżdżony całkowicie do zera wlałeś 11l i na tym przejechałeś te 170km
Bo akurat skąd wiesz, że na tym zatankowanym akurat paliwie osiągnąłeś taki wynik??? Na oko??? wskaznik, kontrolkę rezerwy??? to baaaaaardzo nie dokładne.
Chcesz wypisywać jak cię zaskakuję spalanie?.... to lejesz do pełna (do pierwszego odbicia) robisz ze 400km i znowu do pełna pierwszego odbicia... i wtedy wyliczasz.
No chyba, że na bak wyjeżdżony całkowicie do zera wlałeś 11l i na tym przejechałeś te 170km
Bo akurat skąd wiesz, że na tym zatankowanym akurat paliwie osiągnąłeś taki wynik??? Na oko??? wskaznik, kontrolkę rezerwy??? to baaaaaardzo nie dokładne.
Chcesz wypisywać jak cię zaskakuję spalanie?.... to lejesz do pełna (do pierwszego odbicia) robisz ze 400km i znowu do pełna pierwszego odbicia... i wtedy wyliczasz.
grabu122 napisał(a):lukasssss1 ... to lejesz do pełna (do pierwszego odbicia) robisz ze 400km i znowu do pełna pierwszego odbicia... i wtedy wyliczasz.
no i mi wychodzi 7.2 -7.5 w trasie
tym bardziej z opdaniętą szczeną czytam 6.4 L/100 butowanie , ktos inny z K F -2 L , miasto 15l na 200 km
marcin255 napisał(a):grabu122 napisał(a):lukasssss1 ktos inny z KF2 L miasto 15l na 200 km
Sprostowanie
Nigdzie nie napisałem, że 200km robię na 15l jeżdząc po mieście!!! Więc bez dokładek proszę!!!
70zł na 200km gdzie miasto to jakieś 30% a reszta to cykl poza miejski ale nie trasa!
W mieście kilka razy sprawdzałem, choć całego baku nigdy nie wyjeżdzę bo mieszkam poza miastem.
4x sprawdzałem w taki sposób.
Samochód zatankowany do pełna i przejazd 100km po mieście, korki, światła, hamowanie, przyspieszanie po czym wizyta znowu na stacji i uzupełnienie do pełna baku. Efekt przy moim stylu jazdy:
najmniej 8.5l
najwięcej 9.2
LongeRek
Ja nie robiłem przy nim nic. Cały układ wydechowy przerabiał znajomy mechanik razem z czyszczeniem kata. Nie wiem w jaki sposób czyścił i czym ale przy demontażu środek wlotu był cały czarny a przy zakładaniu już lśnił (wyczyszczony do blachy) więc czymś przeczyszczał. Może jakimś środkiem, szczerze nie mam pojęcia.
A cały układ wydechowy przerabiany był nie pod mniejsze spalanie czy większą moc tylko dlatego, że tego wymagał. Amatorska robota – cały wydech to jeden wielki spaw bez łączeń i uszczelek. Już przerobiony!
Ja nie robiłem przy nim nic. Cały układ wydechowy przerabiał znajomy mechanik razem z czyszczeniem kata. Nie wiem w jaki sposób czyścił i czym ale przy demontażu środek wlotu był cały czarny a przy zakładaniu już lśnił (wyczyszczony do blachy) więc czymś przeczyszczał. Może jakimś środkiem, szczerze nie mam pojęcia.
A cały układ wydechowy przerabiany był nie pod mniejsze spalanie czy większą moc tylko dlatego, że tego wymagał. Amatorska robota – cały wydech to jeden wielki spaw bez łączeń i uszczelek. Już przerobiony!
grabu122 napisał(a):lukasssss1 może rzeczywiście niepotrzebna było ta moja ironia, ale sposób wyliczenia tego Twojego spalania jest naprawdę śmieszny.
No chyba, że na bak wyjeżdżony całkowicie do zera wlałeś 11l i na tym przejechałeś te 170km![]()
właśnie dokładnie to samo mnie zaciekawiło.. jak on to liczy, na oko??
hm... to moze i ja tak sprobuje zmierzyc spalanie, to moze tez mi wyjdzie z 7 litrów... co z tego ze na oko, ale przynajmniej bede szczęsliwszy ze moja madzia pali 7, zamiast 10 l. ...
- Od: 27 lip 2008, 14:35
- Auto: mx-3 1,6 DOHC 1995
ja wyliczałem na podstawie kontrolki rezerwy, może to mało dokładnie ale niestać mnie narazie na zatankowania całego baku przy tej cenie :p a bardziej dokładnie że zapaliła mi się kontrolka rezerwy wtedy wlałem 11l miałem w garażu i licznik do zera i jak znowu się kontrolka zapaliła to miałem 170km
zawsze to łądniej patrzec ze pali 6,4l niz 10l :p
zawsze to łądniej patrzec ze pali 6,4l niz 10l :p
lukasssss1 z taką dokładnością to możesz podawać wynik orientacyjny +/– 2L/100. Nie wiem czy zauważyłeś że wskazówka podnosi się i opada w zależności od tego czy np. skręcasz w prawo czy w lewo. To samo z rezerwą. To że się zaświeciła to nic nie znaczy. Do póki nie zrobisz poprawnego pomiaru (tankowanie do pełna i to najlepiej na tym samym dystrybutorze) to nie zaśmiecaj wątku niepotrzebnymi i błędnymi wnioskami. Chyba że chcesz żebyśmy się pośmiali ale to inny wątek 
- Od: 2 lip 2005, 14:16
- Auto: były:
Mazda 323 F BG GT '89
Mazda MX-3 1.8 V6 '97
jest: Skoda Fabia :|
/V6 napisał(a):Nie wiem jak jest z B3 ale wiem ile mnie kosztuje jazda po mieście, łatwo przeliczyć na literki.
A najbardziej cieszy mnie fakt, że przy moim stylu jazdy i przy obecnej cenie paliw, 70zł wystarcza mi na przejechanie 200km
Fajne to V6. Mi K8 pożera w mieście najmniej 10 litrów, przy możliwie oszczędnym jeżdżeniu do pracy. W jedną stronę bez korka (o godzinie w jakiej jadę korków nie ma jeszcze), w drodze powrotnej około 10-15 minut stania w koreczku.
Gared
Miasto a miasto to jest duża różnica. Rok temu przejazd przez Gdańsk zajął mi prawie 3.5h takie korki...
Ja głównie poruszam się na terenach małych miast: Grodzisk Mazowiecki, Żyrardów, Sochaczew, czasem WaWa.
Miasto a miasto to jest duża różnica. Rok temu przejazd przez Gdańsk zajął mi prawie 3.5h takie korki...
Ja głównie poruszam się na terenach małych miast: Grodzisk Mazowiecki, Żyrardów, Sochaczew, czasem WaWa.