Teraz ja mam pytanko, czy podczas podnoszenia przednich szyb w Waszych BA,szyba odpycha zewnętrzną stronę drzwi w okolicy lusterka???,u mnie tak jest i nie wiem właśnie czy to jest spowodowane złym ustawieniem szyby czy już po prostu tak jest....
Mazda 323 / 323F (BA / BH) – Szybkie pytania
Jak ładnie się rozrasta nasza BA czateria
Teraz ja mam pytanko, czy podczas podnoszenia przednich szyb w Waszych BA,szyba odpycha zewnętrzną stronę drzwi w okolicy lusterka???,u mnie tak jest i nie wiem właśnie czy to jest spowodowane złym ustawieniem szyby czy już po prostu tak jest....
-
Lantis 89
Co do tych szyb to u mnie można powiedzieć jest podobnie. Tylko tak jakby przy spuszczaniu szyba tak jakby odrobinę wchodziła do wnętrza auta, a przy podnoszeniu na odwrót. Chociaż nie wiem czy Ci o to chodziło
Ale mam pytanie, ile średnio kosztuje wymiana sprężyn na obniżające? Czy można to zrobić samemu?
Ale mam pytanie, ile średnio kosztuje wymiana sprężyn na obniżające? Czy można to zrobić samemu?
Nigdy nie jedź szybciej niż lata twój anioł stróż :)
- Od: 5 wrz 2010, 11:53
- Auto: Alfa Romeo 147 2.0 TS '02r
była: Mazda 323 C BH Z5 '96r
Wszystko zależy jakie springi i w jakim stanie masz amortyzatory....
Za 350zł kupisz już MTS -40mm
A co do wymiany jest to bardzo łatwe
-
Lantis 89
Limited Edition napisał(a):Wszystko zależy jakie springi i w jakim stanie masz amortyzatory....
Amorki mam w stanie bdb, byłem ostatnio na sprawdzeniu to wyszło na wszystkich +-85%.
Mnie bardziej interesowałyby -30mm
Yhm, czyli jest to do zrobienia u siebie bez jeżdżenia po mechanikach?
Nigdy nie jedź szybciej niż lata twój anioł stróż :)
- Od: 5 wrz 2010, 11:53
- Auto: Alfa Romeo 147 2.0 TS '02r
była: Mazda 323 C BH Z5 '96r
Kupiłem ostatnio klapę bagażnika i jest na niej chromowany napis "Executive" w miejscu gdzie zazwyczaj jest oznaczenie 2.0 V6. Czy jest to oznaczenie jakiejś wersji, czy po prostu jakaś dodatkowa naklejka, bo jeszcze się z tym nie spotkałem...
- Od: 29 sie 2009, 14:10
- Auto: Mazda3 BL Z6 Alu Silver
Była: Mazda 3 2 3 F GT
Dwa szybkie pytanka.
Do wymiany mam drążki kierownicze. Wali mi aż miło na dziurach i jak ruszam kierownica w lewo i w prawo (tak delikatnie) i teraz:
1.Wymieniać same drążki czy od razu z końcówkami ?
2. Ciężka jest wymiana czy dam rade uporać sie sam ? Kanał w garażu mam.
Nie znalazłem na forum konkretów dot. BA, jeśli ktoś widzał taki temat a moze manuala, za link będę wdzięczny.
Do wymiany mam drążki kierownicze. Wali mi aż miło na dziurach i jak ruszam kierownica w lewo i w prawo (tak delikatnie) i teraz:
Nie znalazłem na forum konkretów dot. BA, jeśli ktoś widzał taki temat a moze manuala, za link będę wdzięczny.

- Od: 29 sie 2010, 04:03
- Auto: Mazda BA 323f 1.8
Pikselzg napisał(a):Dwa szybkie pytanka.
Fachurą nie jestem także jak się mylę to niech ktoś śmiało poprawia. Upewnij się na początku czy masz luzy na samych drążkach czy może na końcówkach drążków. Bo raczej to końcówki częściej dostają luzów i tłuką. Sprawdź jeszcze sworznie wahaczy. U mnie przy lewym kole dostał takich luzów, że przy ruszaniu tłukło.
Pozdro

Widziałem kiedyś przykręcone na zwykłego wkręta (czarny do metalu) i trzymało...
Jedyna wada,nie wygląda to zbyt estetycznie,musisz najpierw zrobić lekki stożek aby łepek wkręta sie ładnie schował,proponuje zrobić otwór wiertłem ok 4mm a później 8 milimetrowym zrobić stożek na łepek wkręta...
Jedyna wada,nie wygląda to zbyt estetycznie,musisz najpierw zrobić lekki stożek aby łepek wkręta sie ładnie schował,proponuje zrobić otwór wiertłem ok 4mm a później 8 milimetrowym zrobić stożek na łepek wkręta...
-
Lantis 89
Tylna odblaskowa blenda jest przykręcana kluczem 10 do tych szpilek? Chciałem się upewnić... 
- Od: 29 sie 2009, 14:10
- Auto: Mazda3 BL Z6 Alu Silver
Była: Mazda 3 2 3 F GT
10 albo 9, co za problem sprawdzić kluczem?
A jest tak mocno przykręcona że w palcach odkręcisz a przynajmniej wszyscy których o to pytałem mi tak mówili i u mnie też tak było
Szybkie pytanie- lepiej zrobić najpierw remont a potem zakładać sekwencje czy nie ma to znaczenia ? Jakbym najpierw założył gaz a potem robił remont to będe miał duży problem potem instalacje LPG poskładać do kupy z silnikiem ?
- Od: 22 lis 2010, 20:53
- Auto: Mazda 323f BA '96 1.5 11R
ja bym założył gaz po remoncie bo podwójna robota z rozbieraniem i składaniem, ew podczas składania silnika po remoncie montować gaz ale docierać lepiej na benzynie.
Ja mam takie pytanko czy montował ktoś u siebie jakieś tanie tarcze hamulcowe i jak się sprawowały.
Ja mam takie pytanko czy montował ktoś u siebie jakieś tanie tarcze hamulcowe i jak się sprawowały.
- Od: 15 lut 2009, 18:00
- Auto: była 323F BA BP 95r.
jest Mondeo MK4
Ja mam tarze Speedmax nacinane, kupiłem w komplecie z klockami i przesyłka gratis dałem 185zł. Używam od roku, jak na razie hamują jak żyleta w porównaniu do tego co było przed wymianą gdzie pedał w podłogę i jedziesz dalej 
jest jeszcze przykręcona w środku wkrętami na krzyżak , 4 lub 5 sztuk już dokładnie nie pamiętam. Mam jeszcze pytanko . Czy w efce 1.8 BP jest uszczelka misy olejowej ? Może ktoś wie ?jaaco napisał(a):Tylna odblaskowa blenda jest przykręcana kluczem 10 do tych szpilek? Chciałem się upewnić...
- Od: 15 kwi 2010, 09:51
- Auto: 323 F 1.8 96r.
Uszczelka to takie jak 2 pół księżyce,wymieniając u siebie michę nie było czegoś takiego przynajmniej u mnie może kiedyś już była wymieniana bo wiem że w mazdach to michę w moment można rozpitolić albo sama skoroduje.Silikon i do przodu...
- Od: 7 sty 2011, 12:52
- Auto: Mazda 323F 95r 1.5 16V