Prędkość max, przyspieszenie 0-100, elastycznosc???
czakol nie czytaj tych smiesznych danych.Niby V6 nie przyspiesza kosmicznie ale jednak cos w tym silniczku jest.Ojciec ma Honde Civic 1.8 140KM a ja mam 144.Masa podobna lecz konstrukcja silnika jakies 20lat mlodsza w Hondzie.A jednak jak sie biore z ojczulkiem to zjadam Civica praktycznie w kazdym momencie.Do setki mnie bierze minimalnie ale pozniej to go widze w lusterku.
A co do zawieszki w GT(wlasnie,poczytaj uwaznie na forum.Sa 323F 2.0 V6 zwykle i GT)jest idealna.Troche tyl nadsterowny ale to wada rozlozenia masy.Na zakretach super smiga,hamulce rewelka.Jedyna wada to faktycznie spalanie.Przy ostrej zabawie siega nawet do 18L/100km.Moj rekord min.to 10L/100km w miescie.A co do gazu to ja akurat jestem zwolennikiem.Sam zaloze w lato instalke.Wiadomo,ze do takiego silniczka tylko SGI lecz koszt ponad 4tys.zl
A co do zawieszki w GT(wlasnie,poczytaj uwaznie na forum.Sa 323F 2.0 V6 zwykle i GT)jest idealna.Troche tyl nadsterowny ale to wada rozlozenia masy.Na zakretach super smiga,hamulce rewelka.Jedyna wada to faktycznie spalanie.Przy ostrej zabawie siega nawet do 18L/100km.Moj rekord min.to 10L/100km w miescie.A co do gazu to ja akurat jestem zwolennikiem.Sam zaloze w lato instalke.Wiadomo,ze do takiego silniczka tylko SGI lecz koszt ponad 4tys.zl
-
waldii
waldii napisał(a):.Na zakretach super smiga,hamulce rewelka.Jedyna wada to faktycznie spalanie
i tu się zgadzam.
Spalanie – kosztowne
wygląd – ponad czasowy
dzwięk V6 – bez cenny (powyżej 4500 obr/min kto się ze mną nie zgodzi
www.BBTel.pl
-spalanie to fakt
-juz dzwiek z5 jest piekny a 2.0 to juz sok z
Kurcze te auto sie pieknie trzyma na zakretach ale ostatnio zauwazylem ,ze nie az tak.Oponki mam całkiem dobre jesli chodzi o bieznik .Rozmiar 195-50-15 .Troszke zawieszko zaczyna tłuc.Co bedzie przyczyna słabego trzymania? Stabilizatory?
-juz dzwiek z5 jest piekny a 2.0 to juz sok z

Kurcze te auto sie pieknie trzyma na zakretach ale ostatnio zauwazylem ,ze nie az tak.Oponki mam całkiem dobre jesli chodzi o bieznik .Rozmiar 195-50-15 .Troszke zawieszko zaczyna tłuc.Co bedzie przyczyna słabego trzymania? Stabilizatory?
- Od: 5 sty 2007, 18:46
- Auto: Było : Punto I Prelude II gen Audi 200 5000s , 323F BA , E46 .
Jest : Punto II , Bravo II 1.4 Turbo :)
sps-snipers napisał(a):Co bedzie przyczyna słabego trzymania?
pewnie to,ze nie masz GT,one maja zupelnie inna zawieszke
sps-snipers napisał(a):Stabilizatory?
ogolnie wszystko.Na zakretach glownie stabilizator i jego elementy.Ale tez amorki,oponki no i wahacz takze wszystko bierz pod uwage.Niestety na polskich dziurach wsio sie psuje.Tylko sie cieszyc,ze nie mamy citroena
-
waldii
no tak to juz jest w tej Polsce 
waldii napisał(a):czakol nie czytaj tych smiesznych danych.Niby V6 nie przyspiesza kosmicznie ale jednak cos w tym silniczku jest.Ojciec ma Honde Civic 1.8 140KM a ja mam 144.Masa podobna lecz konstrukcja silnika jakies 20lat mlodsza w Hondzie.A jednak jak sie biore z ojczulkiem to zjadam Civica praktycznie w kazdym momencie.Do setki mnie bierze minimalnie ale pozniej to go widze w lusterku.
Hmm moze te dane sa smieszne, a moze jednak 1.8l daje sobie rade te 9.8 do setki jesli tak jest to mi to bardzio na reke
Jednak choler** trudno znalesc wersje 1.8 szczegolnie z gazem, klima, abs i poducha
waldii napisał(a):A co do gazu to ja akurat jestem zwolennikiem.Sam zaloze w lato instalke.Wiadomo,ze do takiego silniczka tylko SGI lecz koszt ponad 4tys.zl
Pewnie jestem tego samego zdania wiadomo only sekwencja
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Jak milo otrzymac sensowna odpowiedz hehe
- Od: 11 mar 2008, 02:03
- Auto: Nie
abdul napisał(a):waldii napisał(a):.Na zakretach super smiga,hamulce rewelka.Jedyna wada to faktycznie spalanie
i tu się zgadzam.
Spalanie – kosztowne
wygląd – ponad czasowy
dzwięk V6 – bez cenny (powyżej 4500 obr/min kto się ze mną nie zgodzi)
i tu sie zgadzam
jednak powiem ze mazda naprawde duzo pali, tutaj maly przyklad
http://www.motofakty.pl/testy_i_porowna ... &typ=14602
lepsze osiagi, mniej koni, ta sama pojemnosc a duzo mniejsze spalanie, kolega ma i potwierdza, (nawet ma wersje GT 150KM i mowi ze spala mu jakies 11litrow, przy 8sek do setki
czakol przed 626 akurat mialem Primerke GT z tym silnikiem.W BA osiagi na zywo o niebo lepsze.Nissek jest ciezki,spalanie tez paranoja a hamulce kleska
Jedynie zawieszke miala lepsza,wielowahaczowy przod.Idealna na zakrety tylko koszt zrobienia przodu to gruuubo ponad 2tys. i dlatego m.i. auto sprzedalem
Jedynie zawieszke miala lepsza,wielowahaczowy przod.Idealna na zakrety tylko koszt zrobienia przodu to gruuubo ponad 2tys. i dlatego m.i. auto sprzedalem
-
waldii
podobno civic 1.6 taki mocniejszy 125KM chyba co ma podobne osiagi spala nawet wiecej niz 2.0 v6, a tak btw waldii pisales wyzej "ze sa rozne wersje 2.0" na motofakty.pl sa trzy i kazda ma ta sama moc
jak kupowa to mowisz GT ma to jakies oznaczenia w dowodzie 
czakol napisał(a):sa trzy i kazda ma ta sama moc
tak moc jest taka sama ale zawieszka,hamulce,zderzaki,progi oraz drzwi sa inne
czakol napisał(a):jak kupowa to mowisz GT ma to jakies oznaczenia w dowodzie
chyba nie koniecznie
-
waldii
Kurde moja z5 na sekwencji idzie jak burza.Niewarto na benzynke przełączać.Fakt ,ze jak ją ostro molestuje to 13l gazu spali 
sps-snipers napisał(a):Kurde moja z5 na sekwencji idzie jak burza.Niewarto na benzynke przełączać.Fakt ,ze jak ją ostro molestuje to 13l gazu spali
widzisz dla kazdego rozny "kop" daje inna przyjemnosc, ja jezdzilem siorki megane 2.0 IDE 140KM i uwazam ze to auto mi nie wystarcza jest ostre i szybkie, ale jakies francuskie, w sumie dla mnei za wolne i slabe jestem nie wyżyty
Moja z5 była mułowata ale wsadziłem nowy aparat zapłonowy i jest extra
195km/h na benzynie mowi samo za siebie a na gazie 180km/h ale na przyspiechu roznicy niewidac ale przekłada sie na predkosc 
sps-snipers napisał(a):195km/h na benzynie mowi samo za siebie
tyle to ja na jedynce wyciagam
-
waldii
jajajaja 
Wy tam o spaloniu a 11 litrów z 2 litrowego silnika to wcale nie jest dużo
W porównaniu z alfą pądż fiatem 500 z silnikami 1.4 potrafią w mieście spalić po 10- 12 litrów ostatnio patrzałem na tvn turbo i testowali te dwa wozy alfy nie pamiętam jaki model jakaś nowa dla mnie to był szok a tak czy inaczej ja bym gazu nie robił a spalanie nie jest tak tragiczne
a jak bym był sam bez małżonki i chciałbym żeby mi coś szybko przyspieszało to bym sobie kupił CRX 1.6 V-tec jest to mocne i lekkie auto
i tyle powiem ale na obecną chwile moje V6 nie zamieniłbym na nic SRS-Snipers widział na zlocie to wie
a co do silnika 1.8 też jest w pożądku ale tak jak zauwrzyłeś bardzo mało go jest tak samo jak V6 na 150-160 samochodów V6 jes może z 5 do 10 sztuk np na allegro a widziałem teraz ładną srebrną V6 jest bodajże na forum w dziale sprzedam
Waldii GT górą a jak się ma jeszcze obniżone zawiasy i lacie 215/45/17 to w zakręty jak po szynach. a co do prędkości ja osobście moją jechałem okoł 215 km/h i jeszcze troche było filmik na forum a co do przyspieszenia jeszcze nie sprawdzałem nie było okazji ale tego lata na pewno sprawdze
W porównaniu z alfą pądż fiatem 500 z silnikami 1.4 potrafią w mieście spalić po 10- 12 litrów ostatnio patrzałem na tvn turbo i testowali te dwa wozy alfy nie pamiętam jaki model jakaś nowa dla mnie to był szok a tak czy inaczej ja bym gazu nie robił a spalanie nie jest tak tragiczne
a jak bym był sam bez małżonki i chciałbym żeby mi coś szybko przyspieszało to bym sobie kupił CRX 1.6 V-tec jest to mocne i lekkie auto
i tyle powiem ale na obecną chwile moje V6 nie zamieniłbym na nic SRS-Snipers widział na zlocie to wie
a co do silnika 1.8 też jest w pożądku ale tak jak zauwrzyłeś bardzo mało go jest tak samo jak V6 na 150-160 samochodów V6 jes może z 5 do 10 sztuk np na allegro a widziałem teraz ładną srebrną V6 jest bodajże na forum w dziale sprzedam
Waldii GT górą a jak się ma jeszcze obniżone zawiasy i lacie 215/45/17 to w zakręty jak po szynach. a co do prędkości ja osobście moją jechałem okoł 215 km/h i jeszcze troche było filmik na forum a co do przyspieszenia jeszcze nie sprawdzałem nie było okazji ale tego lata na pewno sprawdze
www.BBTel.pl
a ja mierzylem swoja i ma 8,6 do 100 ze stoperem w reku
a prawie 200kkm przejechane(ciekawe ile w pamieci)
pozdrawiam
pozdrawiam
-323 BF E3 jest x18xe
-323 BG B3+LPG jest JGC EVA 4,7V8
-323F BA KF auto naprawa tanie usługi mechaniczne 693447060
-byla C18NZ+LPG
-byla 323 BD E3
-była Z22XE+LPG
-była c14se +lpg
-323 BG B3+LPG jest JGC EVA 4,7V8
-323F BA KF auto naprawa tanie usługi mechaniczne 693447060
-byla C18NZ+LPG
-byla 323 BD E3
-była Z22XE+LPG
-była c14se +lpg
No Abdul ładną masz Madżke
tylko nierozumiem,czemu jestes przeciwnikiem gazu?? Ja jestem z gazu bardzo zadowolony.Wczesniej miałem Puncioka w gazie i też rewelka.Szwagra do 206 namówiłem na gaz i wiesz co mi powiedzial?? Że teraz jakby brał nowe auto z salonu to rezygnuje z gwarancji na rzecz montazu instalki