Mazda 323 / 323F (BA / BH) – Szybkie pytania
Zależy jaki. Ale poliftowe zazwyczaj były na co najmniej jedną linkę, a przed liftem w pełni elektryczne.
- Od: 12 paź 2008, 22:43
- Auto: 323f BA 1.8 TURBO '96
Tak tylko zalezy tez od miescia. Moja jest z marca albo kwietnia i ma nawiew na ssuwaki
a kolega z mojej miejscowosci ma mazde z lipca i ma elektyczne:) ale jak 95 to pewnie sam ssuwak:)
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
Mam taki
http://img521.imageshack.us/img521/2866/dsc06690ef.jpg
Chciałbym mieć taki:
http://img691.imageshack.us/img691/5968/dsc03483n.jpg
Tzn mam taki w zapasie, muszę zmienić w swoim podświetlanie więc pomyślałem co by nie przejść na ten drugi ?
http://img521.imageshack.us/img521/2866/dsc06690ef.jpg
Chciałbym mieć taki:
http://img691.imageshack.us/img691/5968/dsc03483n.jpg
Tzn mam taki w zapasie, muszę zmienić w swoim podświetlanie więc pomyślałem co by nie przejść na ten drugi ?
- Od: 7 kwi 2012, 22:37
- Auto: 323F BA 1.5
Upewnij się czy ten drugi nie jest na linkę. Wszystkie takie które widziałem miały regulację temperatury na linkę.
- Od: 12 paź 2008, 22:43
- Auto: 323f BA 1.8 TURBO '96
Ten jest na linkę, mam taki w swojej BA,
ten jest elektryczny.

10fanta napisał(a):Chciałbym mieć taki:
ten jest elektryczny.

]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
witam 
mam taki mały problem i nie mam pomysłu gdzie tkwi przyczyna i jak to rozwiązać..
chodzi o to, że przy otwieraniu drzwi powinna automatycznie zaświecić się lampka a się nie świeci
przełącznik jest w położeniu "door" i nic.. myślałam, że może żarówka się spaliła ale kiedy przełącznik jest w pozycji "on" to lampka świeci normalnie..
może to coś z jakimś czujnikiem w drzwiach.. jeśli ktoś ma jakiś pomysł gdzie tkwi problem i jak go rozwiązać to czekam na sugestie
może zdążę to naprawić przed jutrzejszym końcem świata
mam taki mały problem i nie mam pomysłu gdzie tkwi przyczyna i jak to rozwiązać..
chodzi o to, że przy otwieraniu drzwi powinna automatycznie zaświecić się lampka a się nie świeci
przełącznik jest w położeniu "door" i nic.. myślałam, że może żarówka się spaliła ale kiedy przełącznik jest w pozycji "on" to lampka świeci normalnie..

może to coś z jakimś czujnikiem w drzwiach.. jeśli ktoś ma jakiś pomysł gdzie tkwi problem i jak go rozwiązać to czekam na sugestie

-
Oldżitsu
Krańcówka nie ma styku bąć się skończyła. Krańcówka działa na masie (–) i powinna być przykręcona śrubą 6 (klucz 10), może być tak że zardzewiała i nie podaje styku, bądź krańcówka się po prostu wytarła i przyszedł jej koniec.Oldżitsu napisał(a):witam
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
Witam!
Nie znalazłem podobnego wątku dlatego tworzę nowy, chciałbym zapytać czy orientuję się ktoś może, czy kierownica trójramienna z BJ pasowałaby do mojej BA.
Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam!
Nie znalazłem podobnego wątku dlatego tworzę nowy, chciałbym zapytać czy orientuję się ktoś może, czy kierownica trójramienna z BJ pasowałaby do mojej BA.
Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam!
Nie ważne ile masz tylko ważne ile znaczysz...
- Od: 5 gru 2012, 23:40
- Auto: model: Mazda 323F BA 98r
silnik: DOHC 1.5 benzyna.
Wałkowany temat 1000razy, większość jak nie wszystkie kierownice mazd są wymienne między sobą.
Nawet z RX8 możesz założyć lecz poduszki już nie podłączysz...
Z BJ,MX5 pasują bezproblemowo i poducha też współpracuje
Warto rozejrzeć sie za czymś nowszym jak już mamy na uwadze zmianę kiery,z BJ już ciężko dostać coś w ładnym stanie nie wspominając o NARDI które sa już wykończone i chyba z 5 aut widziały
, spotkałem ostatnio z 6 i RX kierownice kompletne w dobrych pieniążkach 
Takie kiera sporo odmłodzi wnętrze auta
Nawet z RX8 możesz założyć lecz poduszki już nie podłączysz...
Z BJ,MX5 pasują bezproblemowo i poducha też współpracuje
Warto rozejrzeć sie za czymś nowszym jak już mamy na uwadze zmianę kiery,z BJ już ciężko dostać coś w ładnym stanie nie wspominając o NARDI które sa już wykończone i chyba z 5 aut widziały
Takie kiera sporo odmłodzi wnętrze auta
-
Lantis 89
Panowie robił ktoś swap szyberdachu do mazdy bez szyberdachu? Bardzo proszę o kontakt.
- Od: 9 maja 2010, 13:29
- Auto: 323F BA 1.8 i BG 1.6
Panowie robił ktoś swap szyberdachu do mazdy bez szyberdachu? Bardzo proszę o kontakt
Kolego swapu ci nie zrobie ale posiadam szyberdach na sprzedaż jeśli chcesz to mogę ci nawet wyciąć go z całym dachem. Jeśli jesteś zainteresowany pisz na PW
- Od: 22 gru 2012, 17:04
- Auto: Mazda 323f BA 1.5 Limited Edition
Najsensowniej jest wymienić poszycie dachu, aby prawidłowo zamontować szyberdach.
Tak czy inaczej jest to juz naruszenie konstrukcji auta czy zabezpieczenia antykorozyjnego.
Koszt dużo większy niż zamontowanie klimatyzacji.
Szyberdach nie zastąpi klimatyzacji.
Ja mam szyberdach i sporadycznie go używam w lecie.
Tak czy inaczej jest to juz naruszenie konstrukcji auta czy zabezpieczenia antykorozyjnego.
Koszt dużo większy niż zamontowanie klimatyzacji.
Szyberdach nie zastąpi klimatyzacji.
Ja mam szyberdach i sporadycznie go używam w lecie.
Rudolf21 napisał(a):posiadam szyberdach na sprzedaż jeśli chcesz to mogę ci nawet wyciąć go z całym dachem.
A przywieziesz mi go do domu bo wysyłka jest chyba nie możliwa.
Co do naruszenia konstrukcji to moim zdaniem było by jak bym cały dach odciął i przyspawał drugi, a zmieniając poszycie to tylko zdejmuję blachę nic więcej, dach bym wstawił sam wiec koszta nie są duże, a wiesz mi klima jest bardzo przydatna ale wieczorami fajnie się jeździ z otwartym szyberdachem.
- Od: 9 maja 2010, 13:29
- Auto: 323F BA 1.8 i BG 1.6
A przywieziesz mi go do domu bo wysyłka jest chyba nie możliwa.
Mam firmę transportową wiec jeśli poczekasz trochę to pewnie trafi się jakaś trasa di Ciebie.
Co do wysyłki jeśli byś chciał sam szyber to bez problemu jest możliwa.
Jeszcze jedna sprawa że jeśli chcesz to fajnie zrobić to potrzebujesz jeszcze podsufitkę, inna lampkę, instalację itp. jak coś to ja te wszystkie części posiadam.
- Od: 22 gru 2012, 17:04
- Auto: Mazda 323f BA 1.5 Limited Edition
Witam wszystkich klubowiczów może mi ktoś podać informacje jak możne zdemontować korbkę od szyby w drzwiach tylnych i co może być przyczyną samoczynnego opuszczania się szyb w drzwiach tylnych z góry dziękuję pozdrawiam
toffic666
toffic666
- Od: 31 gru 2012, 11:14
- Auto: MAZDA 323F BA / 1.5 16V / 04.98
toffic666 napisał(a):Witam wszystkich klubowiczów może mi ktoś podać informacje jak możne zdemontować korbkę od szyby w drzwiach tylnych i co może być przyczyną samoczynnego opuszczania się szyb w drzwiach tylnych z góry dziękuję pozdrawiam
toffic666
Musisz korbe pociagnac do siebie i zoabczysz zabezpiecznie, od spodu pcheniesz srubkretem powinno wyskoczyc i korba powinna tez sama zejsc. nic trudnego, a mi tez wlasnie ta szyba leci jedna ide zaraz opaczec cos sie to dzieje.
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
Koledzy mam pytanko odnośnie mazdy 323F 1.5 16V
Mam 2 wentylatory przy chłodnicy, czy obydwa powinny załączyć się po osiągnięciu określonej temperatury silnika czy jeden może jest tylko od klimy?
Potrzebuję czasowo załączyć obydwa wentylatory aby awaryjnie dojechać do mechanika, gdyż auto mi się przegrzewa. Jak to zrobić? Czy przekaźnik KA32 steruje obydwoma wentylatorami czy tylko jednym?
Mam 2 wentylatory przy chłodnicy, czy obydwa powinny załączyć się po osiągnięciu określonej temperatury silnika czy jeden może jest tylko od klimy?
Potrzebuję czasowo załączyć obydwa wentylatory aby awaryjnie dojechać do mechanika, gdyż auto mi się przegrzewa. Jak to zrobić? Czy przekaźnik KA32 steruje obydwoma wentylatorami czy tylko jednym?
- Od: 1 sty 2013, 13:20
- Auto: POSZUKUJĘ – Mazda 323F BA
Panowie, czy jak dolane jest za dużo oleju, wskaźnik bagnetu ponad Full, to należy upuścić, czy silnik przepali? Jakie są konsekwencje tego?
My 323F : viewtopic.php?f=312&t=142302
- Od: 3 kwi 2012, 20:26
- Auto: Mazda 323F BA, 1.5 16V Z5, 98r