Mazda 323 / 323F (BA / BH) – Szybkie pytania
Jak do codziennej jazdy to Z5 jest idealne, wcale nie jest padliną chyba ze akurat Wasze to padliny bo ja jestem zadowolony z osiągów i ze spalania które wychodzi ok 8l LPG... i spokojnie można sobie 100-110km/h jeździć...
Tez tak mowilem dopoki nie zaczalem smigac czyms mocniejszym, daily ride ok ale ogolnie to szalu nie ma.
-
Przemek323c
Wiesz, normalna sprawa ze apetyt rośnie w miarę jedzenia
Jako do co dziennej jazdy Z5 daje radę wystarczająco, zresztą nie ma co odstraszać przyszłych nabywców
Jako do co dziennej jazdy Z5 daje radę wystarczająco, zresztą nie ma co odstraszać przyszłych nabywców
ja tez jestem zadowolony ze swojego Z5 mało pali a jak trzeba to i wmiare przyspiesza. mam jeszcze mondeo 115KM pryspiesza duzo lepiej niz Mazda ale przy kreceniu do 5000-6000 obr/min spalanie sie praktycznie podwaja a w Z5 nie jest az tak strasznie
-
Dawid
- Od: 13 sty 2009, 00:13
- Auto: 323F BA Z5-->KL 95r
626 GE KL 92r
323F BA BP 94r
Ale dla mnie wazniejsze jest to jak auyko zachowuje sie w trasie czyt autostrada a tam przy predkosciach rzedu 140-150km/h Z5 bedzie za slabe. Teraz mialem BG z B6 i tez mialo to 88 km i do trzydzwiowej budy bylo oki ale nie do F. A po miescie jezdze rzadko bo do pracy chodze na pieszo
Na trasę to tylko 1.8 
Mam porównanie bo jeżdżę czasem od ojca BA Z5 no i powiem szczerze że po mieście wystarczy bo swoją jeżdżę podobnie, ale na trasie wymięka. Pod górkę nie przyśpiesza przy większych prędkościach. 1.8 przy 120 się dopiero budzi do życia...
Spalanie średnie głównie miasto 10 LPG
Na trasę jeszcze brakuje mu VI biegu . . .
________________________________________________________________________________
Czy nasze mazdy BA mają fabrycznie montowany alarm z centralnym zamkiem?
Mam porównanie bo jeżdżę czasem od ojca BA Z5 no i powiem szczerze że po mieście wystarczy bo swoją jeżdżę podobnie, ale na trasie wymięka. Pod górkę nie przyśpiesza przy większych prędkościach. 1.8 przy 120 się dopiero budzi do życia...
Spalanie średnie głównie miasto 10 LPG
Na trasę jeszcze brakuje mu VI biegu . . .
________________________________________________________________________________
Czy nasze mazdy BA mają fabrycznie montowany alarm z centralnym zamkiem?

Witam wszystkich, mam problem moja Magdalena zachorowała na kaszel, kaszle skrzeczy i wg.
powodem tego jest "katalizator wstępny" czy jakoś tak ogólnie to to zaraz za kolektorem wydechowym
szukam tej części od kilku miesięcy, na żadnej stronie z częściami tego nie ma, a używane na allegro znalazłem, ale trochę kosztuje i chciał bym zobaczyć ile kosztuje nowe, wiecie gdzie mogę to nabyć?
powodem tego jest "katalizator wstępny" czy jakoś tak ogólnie to to zaraz za kolektorem wydechowym
szukam tej części od kilku miesięcy, na żadnej stronie z częściami tego nie ma, a używane na allegro znalazłem, ale trochę kosztuje i chciał bym zobaczyć ile kosztuje nowe, wiecie gdzie mogę to nabyć?
- Od: 23 sty 2013, 15:38
- Auto: Mazda 323f BA 94r 1.5 16v
Kolektor wydechowy – katalizator – flansza
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
Ma ktoś dostęp do schematu montażu łezek progowych i tylnych chlapaczy? Najlepiej z rozpiską spinek? Muszę się uzbroić na weekend i nie wiem czego dokładnie potrzebuje.
zops.na.allegro.pl <– 5% rabatu przy zakupach przez forum
-
like a shadow
- Od: 13 maja 2008, 16:22
- Auto: 323f BA Z5 '96
323 GTX BG BPT 4WD '89
potrzebuje szybkiej pomocy...
coś puknęło mi pod maską.. i nagle przestały wchodzić biegi..
historia jest następująca.. przedwczoraj koleś wyregulował mi sprzęgło (pedał) bo było podparte i się ślizgało..
było ok..
wczoraj pojechałem na wymiane łożysk i przy okazji wymienił mi kompletną półoś z lewej strony.
szystko było ok..
dziś pojechałem na szarpaki.. żeby sprawdzić czy wszystko ok i po wyjeździe.. na prostej drodze coś zaczeło dziwnie rzęzić.. na biegu.. nie wiem..3, 4?? przy wyższej prędkości.. 50 km/h +
wiec stwierdziłem że się przejade zobaczyć co jest.. nie ujechałem 1km i coś pukneło mi pod maską.. i od tej pory biegi już nie wchodziły.. a po puszczeniu sprzęgła na biegu rzezi coś pod maską.. od czasu do czasu tylko wsteczny wchodzi...
dodam też że 2-3 miesiące temu półoś prawą wymieniałem bo krzyżak miał luzy... ale wszysko było ok od tamtej pory..
proszę o pomoc pozdrawiam,
zapomniałęm dodać
mazda 323f BA 96 rok. silnik 1,5
coś puknęło mi pod maską.. i nagle przestały wchodzić biegi..
historia jest następująca.. przedwczoraj koleś wyregulował mi sprzęgło (pedał) bo było podparte i się ślizgało..
było ok..
wczoraj pojechałem na wymiane łożysk i przy okazji wymienił mi kompletną półoś z lewej strony.
szystko było ok..
dziś pojechałem na szarpaki.. żeby sprawdzić czy wszystko ok i po wyjeździe.. na prostej drodze coś zaczeło dziwnie rzęzić.. na biegu.. nie wiem..3, 4?? przy wyższej prędkości.. 50 km/h +
wiec stwierdziłem że się przejade zobaczyć co jest.. nie ujechałem 1km i coś pukneło mi pod maską.. i od tej pory biegi już nie wchodziły.. a po puszczeniu sprzęgła na biegu rzezi coś pod maską.. od czasu do czasu tylko wsteczny wchodzi...
dodam też że 2-3 miesiące temu półoś prawą wymieniałem bo krzyżak miał luzy... ale wszysko było ok od tamtej pory..
proszę o pomoc pozdrawiam,
zapomniałęm dodać
mazda 323f BA 96 rok. silnik 1,5
- Od: 7 lis 2012, 12:22
- Auto: Mazda 323f BA 96' 1.5 16V Z5
Czy jak wsteczny wejdzie to możesz normalnie do tyłu jechać?
Może po prostu półoś się wypieła ze skrzyni?
Ja mianem tak w X9 jak zerwało mi śruby mocujące podporę półosi. Tyle że oczywiście nie byłem w stanie ani do przodu ani też do tylu ruszyć.
Może po prostu półoś się wypieła ze skrzyni?
Ja mianem tak w X9 jak zerwało mi śruby mocujące podporę półosi. Tyle że oczywiście nie byłem w stanie ani do przodu ani też do tylu ruszyć.
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84