przez zadra » 5 sie 2020, 00:41
wg mnie z takiej rzeźby miałbyś same plusy, tzn. większy filtr przede wszystkim co oznacza mniejsze opory przepływu powietrza.
Moim zdaniem jednak rzeźba będzie dość duża, bo przecież przekroje wyjść i wejść są inne, wychodzą chyba w innym miejscu, bo w dieslu idą najpierw do turbiny dalej do IC i na końcu do kolektora, większa puszka jest też inaczej mocowana niż w Pb, więc musiałbyś wykonać jakieś mocowania..
Moim zdaniem darmowy (jak rozumiem) wkład filtra nie tłumaczy aż takiej rzeźby – narobisz się, nakupisz gratów różnych, nie wiadomo, czy spasujesz i czy się pomieści tak jak powinno pod maską a i tak nie będzie wyglądać jak w oryginale, choć na pewno jest to oryginalny pomysł...
Nową wkładkę K&N kupisz za 200, Simoty jeszcze taniej... wylicz sobie jakie będziesz miał oszczędności jak dokupisz puszkę z diesla, rury, przejściówki, łączniki, opaski na te węże wszystkie.. może nawet zapłacisz za to więcej jak za funkiel nowy wkład...
Tak więc ja jestem przeciwny takiej modyfikacji....
Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...