Strona 1 z 1

Przekładka tylnych el. szyb z HB do sedan oraz halogenów?

PostNapisane: 6 gru 2018, 12:38
przez szpynda
Witam. mam 2 Mazdy 3 05. Wersja HB trafi na złom i chciałby z niej wydłubać kilka rzeczy do wersji sedan. W tym właśnie elektryczne szyby i halogeny oraz radio. Z tym że wersja sedan ma korbki z tyłu oraz nie ma halogenów. Czy to się da tak zrobić? Radio to jest ten sam typ. Nie ma tam jakiś immobiliserów czy czegoś podobnego?
Sprawa dość pilna.

P.S.no i jeszcze klima jest w wersji HB ale to już chyba za dużo roboty z przekładaniem? Czy fotele będą pasować z wersji HB do sedan?

Oczywista sprawa halogenów wyjaśniona: nie będą pasować z tego modelu który mam.
Obrazek
vs
Obrazek

PostNapisane: 7 gru 2018, 10:20
przez Marcis
Musisz mieć naprawdę ubogą wersję, pierwsze słyszę o szybach na korbę. Drzwi są inne więc i szyby nie podejdą, ciekawe czy mechanizm. Radio możesz jak najbardziej. Fotele przednie pewnie też. Nie lepiej Ci tej drugiej nie zrobić? Widzę, że to wersja Top sport GTA więc i silnik 2.0 lub 2.3 i dobrze wyposażone są, bo sam taką mam.

Re: Przekładka tylnych el. szyb z HB do sedan oraz halogenów?

PostNapisane: 10 gru 2018, 17:09
przez szpynda
To Irlandia, tu wszystko jest ubogie, a auta chyba najbardziej. Jeszcze niedawno wystawiając dom do wynajęcia właściciel chwalił się, że ma podwójne szyby w oknach. Tak, że ten...

A ta czerwona to 1.4 (żółta 1.6), bo w Irlandii to i tak duży silnik z/w na płacenie osobno podatku drogowego (koszmarnie drogi zależny od pojemności) i osobno ubezpieczenia. Tez koszmarnie drogiego. Tu jeżdżą same wózki inwalidzkie o pojemności 1.1l i w najubozszych wersjach.

Przednie są elektryczne, tylne na korbkę w sedanie. Tutaj to norma. No szyby są różne ale mechanizm to chyba to samo i boczki chyba również. Ciekaw jestem czy wiązka jest poprowadzona, bo wygląda ze tak. Wiem, że fotele da się z HB do sedana przełożyć, bo kolega M@ti z tego forum zrobił to u siebie w aucie.
Radia w obu są takie same ale czerwona ma dodatkowo sterowanie na kierownicy radyjkiem. Żółta tego nie ma. Musiałbym kierownice zmieniać i nie wiem czy to elektrycznie tam wszystko jest doprowadzone. No i czy komputer nie jest inny wtedy?