Przy montażu postanowiłem zrobić fotorelacje, może przyda się innym osobom. Ogólnie trwało to 10-15min, szybko sprawnie i przyjemnie
Zaczynamy od zdjęcia ozdobnej listwy. Otwieramy schowek, mamy tam dwa wpusty, wkładamy obie dłonie (same palce) i ciągniemy do siebie. Powinny odskoczyć dwa pierwsze zatrzaski, kolejny odczepiamy przy wyświetlaczu (z prawej jego strony), teraz możemy wysunąć ją z wsuwki która znajduje się przy prawej krawędzi. Odginamy delikatnie całą listwę do siebie i wysuwamy. Nie ma tam zatrzasku wiec nie próbujcie tego siłą ciągnąć. Na końcu ostatni zatrzask z lewej strony. Odginamy plastik który znajduje się przy kierownicy i delikatnie ciągniemy listwę, powinna odskoczyć. Moim zdaniem ten ostatni jest najtrudniejszy.
Ukazują się naszym oczom śrubki trzymające radio oraz plastiki. Odkręcamy dwie od radia (dolny rząd, środkowe), ja odkręciłem również dwie górne od plastiku aby zdemontować wejście od iPod'a które zostało po poprzednim właścicielu.
Wyciągamy radio, łapiemy obiema dłońmi je od góry i raz lewa, raz prawą stronę powoli wysuwamy. Będzie mały opór, jednak powinno wyjść bez łamania czegokolwiek z odpowiednim wyczuciem (odkręconego plastiku nie widać ponieważ zdjęcia robione podczas składania wszystkiego).
Wyciągamy całe radio, odpinanym z tylu antenę (lewe wejście) oraz głośniki itd. (prawa kostka), odkładamy radio do tyłu dla lepszego dostępu.
Jak widać miałem już w schowku wyciętą dziurę przez poprzedniego właściciela (trafił pierwszym otworem podczas montażu dodatkowego wejście zapaliczki w jakąś grodź za schowkiem i musiał ciąć obok), wkładamy tam końcówkę kabla, dajemy z naddatkiem aby później mieć go więcej podczas wyciągania od strony radia.
Tak wygląda schowany cały (jednak to po wyciągnięciu kabla za radiem).
Dla lepszego dostępu odkręcamy i opuszczamy w dół schowek (dwie śrubki jak na zdjęciu, oraz po zatrzasku z każdej strony, w tym wypukleniu co się domyka schowek) oraz podnosimy plastik z nawiewami.
Tutaj widać jak został przeciągnięty kabel. Obok schowka, a wychodzi w szczelinie za radiem w plastikach. Wyciągamy odpowiednia ilość a resztę związujemy zęby nam nie latała w środku.
W takiej kolejności podpinamy przewody do radia. Antena, xcarlink, głośniki itd.
Test czy wszystko działa. Odpalamy zmieniarkę po przez dwukrotne naciśnięcie przycisku CD. Swoją drogą można tam markerem napisać "CD / EX"
Składamy wszystko do kupy, skręcamy, montujemy listwę i zajmujemy się "pudełkiem", ja przymocowałem zmieniarkę na taśmę dwustronną tak jak widać i trzyma się całkiem mocno.
Wszystko na swoim miejscu i ostatni test czy gra, jeżeli wszystko złożyliśmy i nie odczepiła się żadna kostka podczas składania to teraz tylko cieszyć się tym, że nie trzeba co parę dni nagrywać nowej płyty CD. Ustawiamy na nowo zegarek, programujemy radio i w drogę.

Pierwsze wrażenia są takie, że dźwięk jest troszeczkę lepszy niż z CD czy radia, jednak nie jestem żadnym audiofilem. Jedynie podczas pierwszego odpalania za każdym razem po wyłączeniu zapłonu przeskakuje po katalogach i szuka gdzie ostatnio był odtwarzany utwór.
Edit:
Link do paczki zdjęć z fotorelacji (Hasło: mazdacbr):
https://www.dropbox.com/s/cjvkaidmx7mwu ... azda_3.rar