szkoda tylko że po 100km jest już inne:)
www.mazdaspeed.pl
ale komputer jest ustawiony tak że nie ma różnicy między nim, a dystrybutoremcbr napisał(a):Daj komputer na -15 to będziesz miał 3l911mc kiedyś tak poprawiał sobie nastrój
Shev napisał(a):Silnik: 1.6 benzyna
Rocznik: 2008
Po przejechaniu jak dotąd prawie 1000km spalanie prezentuje się następująco:
Zatankowane 43L 98Pb Tesco, przejechane 446km po mieście, co daje 9,6L/100km.
Zatankowane 43L 98Pb BP Ultimate, przejechane 540km, z czego 510km w trasie, często grzejąc w trasie po 150-160, pozostałe 30 to miasto, podsumowując 7,96L/100km.
Dziś zatankowane 98Pb BP Ultimate, znowu 43L;) W planach samo miasto, zobaczymy ile pojeździmy.
Swoją drogą dziwne są te 43L, zawsze tankuję pod korek (tj. do paru poprawek po pierwszym odbiciu pistoletu), tankuję jak wskazówka poziomu paliwa jest już bez mm na kresce zerowej. Wydaje mi się że trochę mało do tego baku wchodzi;) Tak z 3L mi brakuje. Chociaż może to takie dziwne wrażenie bo w poprzednim aucie jak się zapalała rezerwa to wlewałem 52L (bak miał 55L). Tu niby jest 50, ale widać rezerwa musi być wyżej ustawiona. Teraz sobie spokojnie dojeżdzę do rezerwy i zobaczymy ile wtedy wejdzie.
bjorm napisał(a):no gdybym jeździł po poznaniu to pewnie z pół litra więcej by zjadła
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości