-Walu$– napisał(a):Nuno przy takich krotkich odcinkach z temperatura na zewnatrz na poziomie 4 stopnii 10.5 litra to bardzo dobry wynik. Mi sie jeszcze nigdy nie udalo w miescie zejsc ponizej 11.8 litra a przy odcinkach do pracy rowniez ok 3-4 km jade 10 minut spalanie ciagle 12-12.3L...(jadac bardzo ECO) nie wiem czy przy takiej ilosci KM jaka robisz przekalkuluje ci sie zalozenie gazu... slyszalem od znajomego ze stacji,ze gaz za jakis czas dosyc mocno ma isc w gore..nie wiem ile w tym prawdy.
Garazujecie swoje auta? Ja ostatnio starem sie jezdzic ekonomicznie ale na tyle aby ta jazda nie byla dla mnie uciazliwa. Auto garazuje wiec nagrzewa sie troche szybciej niz te stojace na dworzu. Komputer mam skalibrowany idealnie wiec ufam mu. Po przejechaniu 350 km , tylko po miescie , generalnie same krotkie odcinki – od 500 m , do 6 km. obecnie spalanie 12,1 i ciagle spada , bo tryb ekonomiczny w jezdzie mam od jakis 150 km, wczesniej mocno cieszylem sie jazda po naprawie skrzyni. Zobaczymy jak to sie skonczy , chce wyjezdzic tak jeden bak.
Co do cen gazu , wedlug obliczen itd cena ma dojsc do nieco ponad 4 zl ale ma to byc do 2022 roku czy cos takiego wiec wciaz gaz bedzie oplacalny przez ten czas.