Marcis napisał(a):Prawdopodobnie cewka na sprężarce.
No właśnie nie wiem. Chłodzi dobrze w środku natomiast chłodnica klimy jest u mnie zimna a przewody pod maską mega gorące.
www.mazdaspeed.pl
Maniou napisał(a):Witam, podepnę się pod temat a mianoeicie klima slabo mi chłodziła wiec wpadłem na genialny pomysł ze samemu dobiję gaz, puszeczkę zakupiłem na allegro z wężykiem i wszystko bylo ok dopuki podczas nabijania klima i wentylatory sie wyłączyły (ciśnienie przed nabijaniem było 30psi – dobiłem do około 45psi). Klima teraz załącza ale po chwili się wyłacza, myślę ze nabiłem za dużo gazu i tu moje pytanie czy samodzilnie mogę spuścić trochę tego gazu i jak to zrobic? Bo po wpięciu przewodu z manometrem (bez puszki) gdy otwieram zaworek to leci powietrze a nie gaz więc tak się chyba tego nie robi co?
Jimmx napisał(a):Cześć,
Miałem dokładnie taki sam przypadek :–) Zachciało mi się samemu dobijać. Tak mi dobiło że sprężarka zaczęła burczeć i też się oczywiście załączała i wyłączała. Też próbowałem upuszczać wężykiem ale nadal był problem mimo że dużo spuściłem gazu. Podjechałem do mechanika i zrobił to profesjonalnym sprzętem. Na szczęście nic nie uszkodziłem ale przy okazji zrobiłem dobrą próbę ciśnieniową 20 letniego układu klimatyzacji :–)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość