O tu dobrze widać:
Różnice między wersją europejską i USA (A-Spec)
Czy ktos moze mi podpowiedziec gdzie jest produkowana Mazda 3 wersja USA i czy sa jakies zasadnicze roznice pomiedzy wersja europejska ?
Przymierzam sie do zakupu takiej z roku 2005 sedan 2.0 litra 150KM automat z tiptronikiem.
Chodzi mi o ewentualna dostepnosc czesci i czy moga pasowac z wersji europejskiej ?
Na co zwrocic uwage ?
Dzieki z gory za sugestie !
Przymierzam sie do zakupu takiej z roku 2005 sedan 2.0 litra 150KM automat z tiptronikiem.
Chodzi mi o ewentualna dostepnosc czesci i czy moga pasowac z wersji europejskiej ?
Na co zwrocic uwage ?
Dzieki z gory za sugestie !
W Japoni jak wszystkie trojki
... i kazda 3 ma Triptronica...
Ja jestem w Kanadzie i jezdze 2.3 GT ...
jak bys mial problem z czesciami ... to ci pomoge ... mam dostep do Delera .. i upust klubowy 15% ceny na orginalne czesci wiec ceny bardzo atrakcyjne ... ale myle ze w PL tez sa dostepne bez akrobacji kombinacjji wysylkowych ...
zrobkoniecznie Carfax auta z Ameryki czy nie jest po powodziowy co czesto sie zdarza albo po kasacji ...
I ciesz sie nowa zabawka

Ja jestem w Kanadzie i jezdze 2.3 GT ...
jak bys mial problem z czesciami ... to ci pomoge ... mam dostep do Delera .. i upust klubowy 15% ceny na orginalne czesci wiec ceny bardzo atrakcyjne ... ale myle ze w PL tez sa dostepne bez akrobacji kombinacjji wysylkowych ...
zrobkoniecznie Carfax auta z Ameryki czy nie jest po powodziowy co czesto sie zdarza albo po kasacji ...
I ciesz sie nowa zabawka

kit66,
1. niepoprawnie nazwałeś temat, na przyszłość zapoznaj się z regulaminem
2. używaj opcji szukaj, to forum ma naprawdę wiele ciekawych tematów, Twóje pytania nie są nowe i były wielokrotnie przerabiane
3. łączę topic z odpowiednim w tym dziale
1. niepoprawnie nazwałeś temat, na przyszłość zapoznaj się z regulaminem
2. używaj opcji szukaj, to forum ma naprawdę wiele ciekawych tematów, Twóje pytania nie są nowe i były wielokrotnie przerabiane
3. łączę topic z odpowiednim w tym dziale
- Od: 7 kwi 2007, 23:13
- Auto: Mazda 6, 3.0 V6 (05), 6 MPS
Cześć:)
1. Nie wszystkie 3 w USA mają automat i tiptronic.. niektóre mają manual i korbki również z przodu
2. U mnie radio jest normalnie i ma zakres i przeskok skali tak jak w Europie – radio ze zmieniarką 6xCD
3. Inne zderzaki i belki wzmocnienia zderzaka
4. inna atrapa przednia w masce
5. inne halogeny
Mam wersje chyba Sport:D Dokładnie nie wiem... silnik 2,3 skrzynia automat 4 biegi z Tiptronic
8 poduszek , 17 felgi, ręczna klima, pełna elektryka, szyberdach, spojler nad klapą z tyłu, nakładki na progach, i jest chyba ciut niższa od innych...
mam pytanie do innych właścicieli Mazd... Czy również nie macie tak jakby tłumika końcowego...
tylko rura idzie na końcu od takiego tłumika ktory jest przed zawieszeniem [jakim?]?? Nie wem czy sobie ktos to u mnie wyciął końcowy tłumik czy jaka cholera....
Aaa i czy jak jedziecie to przy różnej prędkości jest różna siła wspomagania u was?? (bo w 3 jest wspomaganie napędzane silnikiem elektrycznym a nie bezposrednio z silnika i może dostosowywać chyba siłę do prędkości)
1. Nie wszystkie 3 w USA mają automat i tiptronic.. niektóre mają manual i korbki również z przodu
2. U mnie radio jest normalnie i ma zakres i przeskok skali tak jak w Europie – radio ze zmieniarką 6xCD
3. Inne zderzaki i belki wzmocnienia zderzaka
4. inna atrapa przednia w masce
5. inne halogeny
Mam wersje chyba Sport:D Dokładnie nie wiem... silnik 2,3 skrzynia automat 4 biegi z Tiptronic
8 poduszek , 17 felgi, ręczna klima, pełna elektryka, szyberdach, spojler nad klapą z tyłu, nakładki na progach, i jest chyba ciut niższa od innych...
mam pytanie do innych właścicieli Mazd... Czy również nie macie tak jakby tłumika końcowego...
Aaa i czy jak jedziecie to przy różnej prędkości jest różna siła wspomagania u was?? (bo w 3 jest wspomaganie napędzane silnikiem elektrycznym a nie bezposrednio z silnika i może dostosowywać chyba siłę do prędkości)
- Od: 5 cze 2008, 10:29
- Auto: Mazda 3 2,3l
twoje radio mnie zastanawia . Ja mam zakres fal tylko nieparzystych . cyli wychodzi na to że miżna to jakoś przestawić (cały czas walczę z przestawieniem komputera z mil na km) bo mnie to trochę denerwuje
. napisz czy CD czyta ci pliki mp3

- Od: 21 kwi 2008, 16:41
- Auto: Mazda CX-3 2019 USA 2.0 AT 148HP
Mazda CX-9 2021 USA
2.5 AT 250HP
miro1 napisał(a):czy CD czyta ci pliki mp3
ja mam audio bose. radio z 6-plytowa zmieniarka i nie czyta mp3. przyjrzałem sie w instrukcji i sa wersje z mp3 ale jest to wyraznie zaznaczone na radiu obok znaczka compact disc.
- Od: 23 kwi 2008, 23:51
- Auto: mazda 3 s gt 2007 usa
Witajcie, czy ktoś może podać jakie są dokładne różnice między Mazdą 3 z USA a wersją Eu ? Z waszych postów wynika, że jest to tylko kwestia świateł ? A co z karoserią
Często się mówi, że w autach z USA są inne zderzaki, inne blachy itd. Jak to się ma do rzeczywistości ? Aha – i jak wygląda kwestia gwarancji w Polsce na auto sprowadzone ? Jest ona honorowana ?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ponawiam pytanie kolegi, a dokładnie co z karoserią? Nikt tu nie napisał czy są jakieś różnice?
-
G60garret
Zalezy czy wersje po lifcie czy przed. Jezeli chodzi o wersje przed liftem to z tego co wiem to z tylu rozni sie zderzak (sedan i hatchback), natomiast z przodu wersja 2.0 sedan jest taka sama a wersje 2.3 maja pakiet sport czyli w przypadku sedana zupelnie inny zderzak i grill natomiast w przypadku hatchbacka inny grill a co do zderzaka to nie wiem. Reszta jest taka sama ale w wersjach 2.3 sa dodane sportowe progi.
Wersji po lifcie nie analizowalem
Wersji po lifcie nie analizowalem
- Od: 16 lut 2008, 23:52
- Auto: Mazda 3 BK 2.3L '04
nie chce zakładać nowego tematu bo może mi szybko ktoś podpowie
mam 6tke mps w wersji us i mam problem z radiem – przeskok mam co 0.2 i ustawienie 105.6 jest niemożliwe bo łapie 105.5 i później 105.7
i o dziwo seek nie wyłapuje mi silnej stacji jakim jest eska lub wawa – ktoś już może się spotkał z czymś takim i wie jak to obejść ?
lift chyba był pod koniec 2006 roku, ale głowy nie dam – tak coś mi się kojarzy
EDIT:
po zgłębieniu naszej strony znalazlem to
mam 6tke mps w wersji us i mam problem z radiem – przeskok mam co 0.2 i ustawienie 105.6 jest niemożliwe bo łapie 105.5 i później 105.7
Krytek napisał(a):A w którym roku był lift ?
lift chyba był pod koniec 2006 roku, ale głowy nie dam – tak coś mi się kojarzy
EDIT:
po zgłębieniu naszej strony znalazlem to
2005
Do sprzedaży trafia trzecia generacja najsłynniejszego roadstera świata – MX-5.
Face-lifting Mazdy 6.
2006
Face-lifting Mazdy 3.
Z taśmy zjeżdżają milionowe egzemplarzy Mazdy 6 i 3.
Europejska premiera modelu CX-7.
Pozdrawiam,
Piotrek (Gryzoon)

Baza Aut od nieuczciwych sprzedawców – zapraszam do wpisywania takich aut :)
Rozkodowywanie numerów VIN Kupujesz auto? SPRAWDŹ VIN
Piotrek (Gryzoon)

Baza Aut od nieuczciwych sprzedawców – zapraszam do wpisywania takich aut :)
Rozkodowywanie numerów VIN Kupujesz auto? SPRAWDŹ VIN
- Od: 30 paź 2006, 12:35
- Auto: Mazda 6 MPS 2.3 DI Turbo