Witam. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemów w mojej mazdzie.
1. Nie działają wycieraczki – rano (jak jest jest wilgoć) działają tylko po uruchomieniu spryskiwacza. Później działają w trybach Dźwignia 1 do góry oraz 2 i 3 na dół). Przesunięcie dźwigni wycieraczek 1 na dół nie uruchamia wycieraczek nigdy.
2. Nie działają światła awaryjne. Migacze działają normalnie, choć raz zdarzyło się, że lewe nie działały ( rano przy wilgoci).
3. Brak światła cofania ( nie święci nie nawet kontrolka).
4. Nie działa sterowanie tylnej lewej szyby
5. Podświetlenie deski rozdzielczej działa losowo ( raz świeci a raz nie – zmienia się to nawet podczas jazdy).
Z góry dziękuję za każdą pomoc.
Problemy elektryczne
Strona 1 z 1
3. Może czujnik koło dźwigni zmazany biegów? zobacz go czy jest na miejscu, bo to on może szwankuje.
4. skalibruj sb wszystkie szyby. Jest o tym temat jak to zrobić na forum. poszukaj.
5. ja np. jak zapalam i gaszę szybko światła to czasem po 4-5 razie nie działa podświetlenie a światła tak. Taki bug... może coś sterownikiem jasności podświetlania zegarów i radia. wyjęcie tego jest banalne.
4. skalibruj sb wszystkie szyby. Jest o tym temat jak to zrobić na forum. poszukaj.
5. ja np. jak zapalam i gaszę szybko światła to czasem po 4-5 razie nie działa podświetlenie a światła tak. Taki bug... może coś sterownikiem jasności podświetlania zegarów i radia. wyjęcie tego jest banalne.
Jeśli chodzi o deskę rozdzielczą to może problem ze skrzynką po prawej stronie nad nogami pasażera? Też się borykam z tym problemem. Jak się walnie mocniej (musi być zdjęta zasłonka nad nogami pasażera) w tą skrzynkę, to czasami zadziała i świeci się ponownie cała deska 

Strona 1 z 1